Czołem, ponieważ czas w końcu pozwolił wyskrobałem ze starego łuszczącego się lakieru ramkę i papryczkę. Nastepnie doszło do pomalowania i wstępnego poskładania bika. Rower ma slużyć do codziennej jazdy do sklepu po bułki, wypadów na i za miasto, z często zamontowanym fotelikiem dla pewnej młodej damy. Niestety w związku z dostępnoscią części oraz zamysłem aby rower był możliwie Black & White nie ma całkowitej zgodności z Retro ale starałem się jak mogłem, odstepstwem są opony, siodło i fajera.
Historia Bike'a sięga pięknego dnia w którym dostałem tą ramę od kolegi Marcina (diora). Rama była w kiepskim stanie, z łuszcącą się farbą pod mufą suportową, na główce, prze zacisku siodła, pod tylnymi widełkami i jeszcze w paru mniejszych miejscach. Ponieważ ramka okazała się lekuchna i miała ciekawą geometrię starych MTB, a ja potrzebowałem roweru do celów jak wyżej decyzja mogła być tylko jedna. Renowacja rewelacyjnego ori lakieru nie wchodziła w grę, pozostał repaint. Ponieważ miałem kompletną grupę LX serii 56X wpadło mi do głowy ze będzie Black & White i nucąc słynny przebój sprzed lat zaczałem skrobać...
Cannondale SM2000 miejsko-wiejski krążownik
#1Ostatnio zmieniony 2014-12-05, 15:15 przez Ryś Stepowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Załączniki