Dwie Endorfiny to już przepych, oczywiście w pełnym pozytywie! Gratulacje! :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Szaleństwo zaczyna się znowu
ostatnio na forum wszyscy sciemniaja ...... rower dla zony ,dziewczyny lub jak w tym przypadku wlasciciel probuje wcisnac kit ze "szalenstwo zaczyna sie znowu" ;-) :lol: :lol:

z tego co sie tu widuje i czyta to SZALENSTWO ma sie dobrze 24/h :lol: :lol:

nie wiem czy dobrze kojarze ale niedawno chyba z Himayerem plotkowalismy o tej ramce(rowerze)....z alegro wyhaczony ten WC ?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

wyczaili goście :-P
tak, rower mega skundlony, ale rama warta zachodu Mars do wymiany uszczelek

Jest to podwójnie bardzo ciekawy Endorphin - po pierwsze jest to wersja nie publikowana w katalogu,w teamowych malowaniach rodem wprost z tras pucharu świata
Magazyn MBR z października 98 (skan znaleziony na Retrobike.co.uk) twierdził że jest to malowanie będące repliką malowania teamowego i że taką maszynę można było kupić (nb pomylili się też o tysiaka w cenie roweru)
Obrazek

tu foto bodaj jedynego roweru w tym malowaniu znalezionego w googlu:
Obrazek

Egzemplarz, który trafiłem kryje jednak jeszcze jedną "tajemnicę" - to ta drobna wstawka nad AVSem
Obrazek

Jest sygnowany nazwiskiem Guillaume Kocha
Guillaume to Francuz, który w latach 96-99 był zawodnikiem jeżdżącym dla teamu Scott International W Pucharze Świata UCI wbił się na 9 czy 10 pozycję w generalce sezonu jak dobrze pamiętam, w poszczególnych zawodach łapał się kilka razy do pierwszej piątki Guillaume uprawiał jednak... downhill (foto z sieci)
Obrazek

Po małym śledztwie dowiedziałem się, że Guillaume nadal jest 'w branży", pracuje jako przedstawiciel Cannondale'a na Francję Wystarałem się o kontakt do niego, w krótkich słowach opisałem co i jak, no i dostałem potwierdzenie:
I’ts so funny to see this picture ! I was using this bike for training in 1998 , and I can’t remember how it was equipped ( Mavic Cross max , Rock shok Sid Wc , shimano xtr).

Best regards,
Guillaume Koch
Tak więc to nie byle Endorfina, a prawdziwy ex-teamowy egzemplarz!

Obrazek
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

W 99 były takie wielkie napisy USA i motyw flagi. W 98 napisy SCOTT miały obwódkę, nie było tego wielkiego USA i motywem przewodnim w Endorfinach była szachownica, a nie flaga Stanów. No i dobór kolorów też pod 99 podchodzi, bo w 98 były bardziej stonowane. O to mi bardziej chodziło.
Co do rozmiaru - badanie niezależnych ośrodków naukowych na południu Stanów jednoznacznie wykazały, że S-ki są najszybsze ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Właśnie przeczytałem ciekawą historię ramki i jeszcze raz gratuluję! :-) Jakie masz plany wobec tej ramki? Co na niej zawiśnie? Skoro pojawił się wątek sprzedażowy Ojca Dyrektora to zakładam, że będzie ambitnie 8-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

X fly tu będzie pasował jak świni siodło. Za młode to i za nowocześnie wyglądające.
Co innego złoto - srebrny SuperFly. To byłoby coś. Któż może mieć coś takiego, och któż? ;)
Jednak to nadal amor z rocznika 1999, a rama jest z 1998 (choć mi wizualnie nadal bardziej leży w roku 99). Sam jestem w sumie osobą nie podchodzącą ortodoksyjnie do spójności mocznikowej i dla mnie SuperFly by pasował. Jeśli jednak jest się ortodoksem - to SuperFly nie będzie ok.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

jako że prawie miesiąc nie mogę się doczekać aktualizacji w temacie endorfiny dla przypomnienia podrzucam znalezioną galerię.
Galeria ta nie jest offtopem, bo w niej też teamowa endorfina :mrgreen: (tyle że Jose Antonio chyba nie zdążył jej rozdziewiczyć, taka czysta, nietknięta... :roll: )

http://s911.photobucket.com/user/CarlTD ... t=3&page=1

albowiem powiadam Ci Ojcze Dyrektorze iż niegodnym i nieetycznym jest tak długo trzymać w napięciu i nic nie pokazywać! :-D