Dziewiątkowo będzie?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
endorfinka, i owszem
ale zdecydowanie nie taka pierwsza z brzegu
za słabo mnie Kuba cenisz
jak będzie.... hmm raczej nie dziewiątkowo
ale zdecydowanie nie taka pierwsza z brzegu

jak będzie.... hmm raczej nie dziewiątkowo
Dwie Endorfiny to już przepych, oczywiście w pełnym pozytywie! Gratulacje! 

'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
Tu chyba kolejna do wzięcia aby Trio było
:
http://bikemarkt.mtb-news.de/article/19 ... lt-rh-48-m
Pozdrawiam
Andrzej

http://bikemarkt.mtb-news.de/article/19 ... lt-rh-48-m
Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!
ostatnio na forum wszyscy sciemniaja ...... rower dla zony ,dziewczyny lub jak w tym przypadku wlasciciel probuje wcisnac kit ze "szalenstwo zaczyna sie znowu"Szaleństwo zaczyna się znowu

z tego co sie tu widuje i czyta to SZALENSTWO ma sie dobrze 24/h

nie wiem czy dobrze kojarze ale niedawno chyba z Himayerem plotkowalismy o tej ramce(rowerze)....z alegro wyhaczony ten WC ?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
ech, trzeba mieć szczęscie żeby coś takiego upolować
taki mega skundlony Ci sie trafił ale ramka UNIKALNA więc chyba warto 
z ciekawości w jaki stanie Mars był ?

z ciekawości w jaki stanie Mars był ?
wyczaili goście 
tak, rower mega skundlony, ale rama warta zachodu Mars do wymiany uszczelek
Jest to podwójnie bardzo ciekawy Endorphin - po pierwsze jest to wersja nie publikowana w katalogu,w teamowych malowaniach rodem wprost z tras pucharu świata
Magazyn MBR z października 98 (skan znaleziony na Retrobike.co.uk) twierdził że jest to malowanie będące repliką malowania teamowego i że taką maszynę można było kupić (nb pomylili się też o tysiaka w cenie roweru)

tu foto bodaj jedynego roweru w tym malowaniu znalezionego w googlu:
Egzemplarz, który trafiłem kryje jednak jeszcze jedną "tajemnicę" - to ta drobna wstawka nad AVSem
Jest sygnowany nazwiskiem Guillaume Kocha
Guillaume to Francuz, który w latach 96-99 był zawodnikiem jeżdżącym dla teamu Scott International W Pucharze Świata UCI wbił się na 9 czy 10 pozycję w generalce sezonu jak dobrze pamiętam, w poszczególnych zawodach łapał się kilka razy do pierwszej piątki Guillaume uprawiał jednak... downhill (foto z sieci)
Po małym śledztwie dowiedziałem się, że Guillaume nadal jest 'w branży", pracuje jako przedstawiciel Cannondale'a na Francję Wystarałem się o kontakt do niego, w krótkich słowach opisałem co i jak, no i dostałem potwierdzenie:

tak, rower mega skundlony, ale rama warta zachodu Mars do wymiany uszczelek
Jest to podwójnie bardzo ciekawy Endorphin - po pierwsze jest to wersja nie publikowana w katalogu,w teamowych malowaniach rodem wprost z tras pucharu świata
Magazyn MBR z października 98 (skan znaleziony na Retrobike.co.uk) twierdził że jest to malowanie będące repliką malowania teamowego i że taką maszynę można było kupić (nb pomylili się też o tysiaka w cenie roweru)

tu foto bodaj jedynego roweru w tym malowaniu znalezionego w googlu:

Egzemplarz, który trafiłem kryje jednak jeszcze jedną "tajemnicę" - to ta drobna wstawka nad AVSem

Jest sygnowany nazwiskiem Guillaume Kocha
Guillaume to Francuz, który w latach 96-99 był zawodnikiem jeżdżącym dla teamu Scott International W Pucharze Świata UCI wbił się na 9 czy 10 pozycję w generalce sezonu jak dobrze pamiętam, w poszczególnych zawodach łapał się kilka razy do pierwszej piątki Guillaume uprawiał jednak... downhill (foto z sieci)

Po małym śledztwie dowiedziałem się, że Guillaume nadal jest 'w branży", pracuje jako przedstawiciel Cannondale'a na Francję Wystarałem się o kontakt do niego, w krótkich słowach opisałem co i jak, no i dostałem potwierdzenie:
Tak więc to nie byle Endorfina, a prawdziwy ex-teamowy egzemplarz!I’ts so funny to see this picture ! I was using this bike for training in 1998 , and I can’t remember how it was equipped ( Mavic Cross max , Rock shok Sid Wc , shimano xtr).
Best regards,
Guillaume Koch

Fajny. Z 1998r a grafika już z 1999. Robi wrażenie.
grafika w sumie też nie 99 - nawiązuje, ale jednak jest jedyna w swoim rodzaju, nie jest identyczna z żadnym rocznikiem...
Rama ma (dla mnie) jeden minus - rozmiar L
Rama ma (dla mnie) jeden minus - rozmiar L

W 99 były takie wielkie napisy USA i motyw flagi. W 98 napisy SCOTT miały obwódkę, nie było tego wielkiego USA i motywem przewodnim w Endorfinach była szachownica, a nie flaga Stanów. No i dobór kolorów też pod 99 podchodzi, bo w 98 były bardziej stonowane. O to mi bardziej chodziło.
Co do rozmiaru - badanie niezależnych ośrodków naukowych na południu Stanów jednoznacznie wykazały, że S-ki są najszybsze ;)
Co do rozmiaru - badanie niezależnych ośrodków naukowych na południu Stanów jednoznacznie wykazały, że S-ki są najszybsze ;)
oczywiście masz rację - niemniej to nie jest szablon/wzornictwo jaki występowało katalogowo - o to mnie biegało 

gratulacje, pełen wypas dostać taką ramkę po żabojadzie, do tego jeszcze ta historyczna otoczka. jak miło :)
Znalazłeś ja na ebayu czy jakies inne źródło?
L-ka to na jaki wzrost wychodzi?
Pozdr
L-ka to na jaki wzrost wychodzi?
Pozdr
Właśnie przeczytałem ciekawą historię ramki i jeszcze raz gratuluję!
Jakie masz plany wobec tej ramki? Co na niej zawiśnie? Skoro pojawił się wątek sprzedażowy Ojca Dyrektora to zakładam, że będzie ambitnie 

'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
Aaa czyli poprzedni właściciel z kraju, ciekawe jaką droge przeszła zanim trafiła w twe ręce
poprzedni właściciel to handlarz który przywiózł go tylko do kraju, wypatroszyl z co lepszych rzeczy, wsadził bele co i wystawił na sprzedaż
X fly tu będzie pasował jak świni siodło. Za młode to i za nowocześnie wyglądające.
Co innego złoto - srebrny SuperFly. To byłoby coś. Któż może mieć coś takiego, och któż? ;)
Jednak to nadal amor z rocznika 1999, a rama jest z 1998 (choć mi wizualnie nadal bardziej leży w roku 99). Sam jestem w sumie osobą nie podchodzącą ortodoksyjnie do spójności mocznikowej i dla mnie SuperFly by pasował. Jeśli jednak jest się ortodoksem - to SuperFly nie będzie ok.
Co innego złoto - srebrny SuperFly. To byłoby coś. Któż może mieć coś takiego, och któż? ;)
Jednak to nadal amor z rocznika 1999, a rama jest z 1998 (choć mi wizualnie nadal bardziej leży w roku 99). Sam jestem w sumie osobą nie podchodzącą ortodoksyjnie do spójności mocznikowej i dla mnie SuperFly by pasował. Jeśli jednak jest się ortodoksem - to SuperFly nie będzie ok.
jako że prawie miesiąc nie mogę się doczekać aktualizacji w temacie endorfiny dla przypomnienia podrzucam znalezioną galerię.
Galeria ta nie jest offtopem, bo w niej też teamowa endorfina
(tyle że Jose Antonio chyba nie zdążył jej rozdziewiczyć, taka czysta, nietknięta...
)
http://s911.photobucket.com/user/CarlTD ... t=3&page=1
albowiem powiadam Ci Ojcze Dyrektorze iż niegodnym i nieetycznym jest tak długo trzymać w napięciu i nic nie pokazywać!
Galeria ta nie jest offtopem, bo w niej też teamowa endorfina

http://s911.photobucket.com/user/CarlTD ... t=3&page=1
albowiem powiadam Ci Ojcze Dyrektorze iż niegodnym i nieetycznym jest tak długo trzymać w napięciu i nic nie pokazywać!