Po długich poszukiwaniach udało mi się w końcu wyhaczyć coś naprawdę fajnego
Najbardziej cieszy rama, ręcznie robiona przez Toyo w Japonii (zaprojektowana w Niemczech) na rurkach Tange Ultimate Ultrastrong
Na razie w konfiguracji takiej, w jakiej go kupiłem, raczej nie zamierzam odtwarzać stanu pierwotnego, ale na pewno troszkę się pozmienia Docelowo rower na codzienne przejażdżki i wakacyjne wyprawy z sakwami.
Trochę sprzedawca się nie popisał, bo pisał o 54cm C-C, ale chyba w złej kolejności wcisnął znaki, bo jest 45 (...) Więc martwiłem się, że będzie za duży, a teraz nie wiem, czy nie fajniej, jakby był troszkę większy. Wysokość C-T - 51cm prawie, więc pewnie rozmiarówka to 20 cali. Rama dość długa, C-C 58,5cm. Pierwsze wrażenie jednak jest pozytywne, raczej pasuje, choć mostek dość nietypowy, z dużym wznosem.
Waga? Nie mam wagi :D Ale z tego co widzę (po Twoim Marinie), że te rurki mogą być dość lekkie?
Waga? Nie mam wagi :D Ale z tego co widzę (po Twoim Marinie), że te rurki mogą być dość lekkie?
fajny ten rowerek!
co prawda na wypady sakwiarskie to trzeba by go trochę przerobić (widelec, jakieś mocowania bagażnika) ale poza tym klasa sama w sobie
ja oczywiście wsadziłbym mu inne klamki, manetki i hamulce, bo epokowo te wyją że aż uszy bolą, ale wiadomo że będziesz miał na to inne zapatrywania
co prawda na wypady sakwiarskie to trzeba by go trochę przerobić (widelec, jakieś mocowania bagażnika) ale poza tym klasa sama w sobie
ja oczywiście wsadziłbym mu inne klamki, manetki i hamulce, bo epokowo te wyją że aż uszy bolą, ale wiadomo że będziesz miał na to inne zapatrywania
Jak posiedzę trochę dłużej w temacie, to też może tak na to spojrzę Ale na bagażnik mocowanie ma przecież, chyba, że te dziurki to do czegoś innego służą, o te:
- Załączniki
Ktoś ma pomysł, który to rocznik? Nie wiecie, gdzie może być katalog np z 1992? Katalog 1993:
http://www.mtb-kataloge.de/Bikekataloge ... Tech93.pdf
1993 to chyba nie jest, bo w tym katalogu pisze o Tange Prestige. Więc musi być starszy albo młodszy. Starszy nie będzie, bo DX (stery) robione były do 1993, dobrze myślę? Więc pewnie rowerek to 1992?
http://www.mtb-kataloge.de/Bikekataloge ... Tech93.pdf
1993 to chyba nie jest, bo w tym katalogu pisze o Tange Prestige. Więc musi być starszy albo młodszy. Starszy nie będzie, bo DX (stery) robione były do 1993, dobrze myślę? Więc pewnie rowerek to 1992?
Może mało sportowy dizajn, ale zdecydowanie można powiedzieć, że rower przechodzi "drugą młodość"
Zdjęcie wykonane na Szosie Transfogarskiej w Rumunii, podczas wyprawy rowerowej z Polski do Turcji w minione wakacje. Rowerek spisał się wyśmienicie
Zdjęcie wykonane na Szosie Transfogarskiej w Rumunii, podczas wyprawy rowerowej z Polski do Turcji w minione wakacje. Rowerek spisał się wyśmienicie
o, widelec zmieniłeś - a już zastanawiałem się jak do Tange wsadziłeś low ridera
A Transfogaraska super - byłem, polecam
A Transfogaraska super - byłem, polecam