Wreszcie udało mi się zabrać za rower, który przeleżał niejeżdżony ostatnie dobre 12 lat. Składał go mój brat na przełomie wieków z części o które wtedy było tak trudno... Godziny spędzone na Szlaku, tysiące pytań, ślęczenie przed katalogami z kumplami, kupowanie sprzętu który akurat był dostępny, a nie na który się miało ochotę.
Trwało to dobry rok zanim wreszcie udało się skompletować jako takie części i złożyć go do kupy. Ja go tylko odświeżyłem, wymieniłem korbę i parę drobiazgów.
Rama: Marin Indian Fire Trail Alu 7000 Double Butted
Widelec: Girvin Pro Carbon
Obręcze: Mavic 217 Ceramic (przód), Mavic 217 (tył)
Piasty: XTR M910 (tył), XTR M900 (przód)
Hamulce: XT M739 + klamki Avid SD 1.9L
Mostek: Profile
Kierownica: Roox
Korba: XT M739
Przerzutka: XT M738 (przód), M739 (tył)
Opony: Specialized Team Control (przód), Specialized Team Master (tył)
Została mi jeszcze do wsadzenia sztyca (nie mam), siodło (karbonowe Selle Italia) i pedały (mam jakieś Ritcheya, ale zardzewiałe). Sztyce chciałbym Rooxa ale trudno znaleźć taki rozmiar.
Rowerek jeszcze odpicuję i dokończę a wtedy zrobię finalną galerię. Na razie przedstawiam zdjęcia robocze.
Łocho!
To mamy już na forum dwóch indian!
Rowerek ciekawy, zawsze jarały mnie girviny i looki fournales ;)
Co do sztycy to tanio są czasem thomsony w tym rozmiarze, ale z zasady przycięte, mam procrafta jak byś chciał, a na rooxa poczekaj, na pewno wyjdzie jakiś w tej średnicy, bo co jakiś czas ktoś się pozbywa na allegro ;)
To mamy już na forum dwóch indian!
Rowerek ciekawy, zawsze jarały mnie girviny i looki fournales ;)
Co do sztycy to tanio są czasem thomsony w tym rozmiarze, ale z zasady przycięte, mam procrafta jak byś chciał, a na rooxa poczekaj, na pewno wyjdzie jakiś w tej średnicy, bo co jakiś czas ktoś się pozbywa na allegro ;)
cino cinelli santo subito
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441
No przyznaję że schludność nakazywała by ograniczenie się do jednej klasy osprzętu ale to jest taki rower w którym kupowało się najlepsze rzeczy jakie były dostępne albo na które się miało kasę (taki autentyk ;) . Przyszłościowo można by coś zawalczyć w tym kierunku.
Wygląd rzeczywiście jest trochę pokraczny ale z Girvinem wg mnie wszystko ma zachwianą geometrię.
Wygląd rzeczywiście jest trochę pokraczny ale z Girvinem wg mnie wszystko ma zachwianą geometrię.
life is just a dream, pain is an illusion.
Fajne dziwadło
Nie znam się na tych amorkach ale wygląda jak by ważył ze 100 kilo
W rzeczywistości jak to się ma? Lekkie to jest? Jak wagowo wyszedł póki co?
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
Ja tam się nie znam ,ale obstawiam ,że taki girvin może ważyć w okolicach 1,3 kg -nawet jeśli więcej ,to i tak wagę ma bardzo zacną -chętnie bym się kiedyś na takim przejechał
Rowerek ciekawy ,mostek mi się podoba ,klamki i thumby sam używam w takiej konfiguracji i jest ok ,chociaż na chwilę obecną poszedłbym jednak w gripshifty ,bo działają jak marzenie ,a avidy mają pod nie spasowane klamki..
Jaka średnica tej sztycy do tej ramy ?
Rowerek ciekawy ,mostek mi się podoba ,klamki i thumby sam używam w takiej konfiguracji i jest ok ,chociaż na chwilę obecną poszedłbym jednak w gripshifty ,bo działają jak marzenie ,a avidy mają pod nie spasowane klamki..
Jaka średnica tej sztycy do tej ramy ?
Na takim noleenie jezdzilem sporo , z rurek easton, bardzo lekki a dzialanie kosmos, do dzis Moj kumpel na nim jezdzi, swietne rozwiazanie , jedynie nie Da sie kiery wokol wlasnej osi obrocic ;) ... Sztyce 30,0 mam jakby ktos chcial picon by kalloy z corrateca
Dobrze widzę że to korba ode mnie?
Rower wygląda jak taki "dzik" :D Trochę dziwny ale ma swój urok.
pozdrawiam
xMekpx
Rower wygląda jak taki "dzik" :D Trochę dziwny ale ma swój urok.
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
hehe - klasyk tamtych czasów - sam kiedy patrzę na stare foty swojego roweru widzę dokładnie to samo - zbiór najlepszych części jakie udało się strzelić
Nikt wtedy nie myślał o spójności rocznikowej czy ideologicznej - trafiłeś XTRa zakładałeś go do roweru na LXie / STXie i było git!
Rower ma swoją historię - osobiście jako właściciel tak bym go zostawił!
Nikt wtedy nie myślał o spójności rocznikowej czy ideologicznej - trafiłeś XTRa zakładałeś go do roweru na LXie / STXie i było git!
Rower ma swoją historię - osobiście jako właściciel tak bym go zostawił!
Dokładnie! Widać to świetnie po kołach. Tylnie ma 32 szprychy a przednie 36 bo tylko takie piasty udało się wyszukać. No cóż takie to były piękne czasy. Mam nadzieję wrócić mu nową młodość i może spotkamy sie na zlocie...
life is just a dream, pain is an illusion.