Doszedłem do przekonania, że zmiana ramy Wheelera na Nishiki nie jest zmianą części w rowerze/projekcie. A zupełnie nowym projektem.
Co więcej sądzę że dużo części z Wheelera, mimo moich najszczerszych chęci i sympatii do nich, nie będzie pasować do Nishiki. Dlatego uznaję, iż jest nowy projekt - wymagający nowego podejścia! I nowego wątku.
Do nowego projektu nie mam już tak skrajnie ekonomicznego podejścia jak do poprzedniego i bardziej zależy mi na spójności stylistycznej.
Wszelkie myśli, informacje, darmowe i tanie części mile widziane!
(kolor czarny czy tytanowy?)
Wrzuć jedną fotkę do pierwszego postu by od razu było wiadomo o jaką ramę/projekt chodzi
Osobiście chyba zostawiłbym kolor tytanowy i połączyłbym z czernią. Ale to sprawa bardzo subiektywna.
Osobiście chyba zostawiłbym kolor tytanowy i połączyłbym z czernią. Ale to sprawa bardzo subiektywna.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
Witam.
Ja widziałbym tu tytanową ramę, czarne napisy, do tego szare/czarne komponenty, grupę 739 i czarne obręcze.
Prosta forma bez zbędnych kolorów.
No i może bardziej prosty widelec. Byle nie Amor :D
pozdrawiam
xMekpx
Ja widziałbym tu tytanową ramę, czarne napisy, do tego szare/czarne komponenty, grupę 739 i czarne obręcze.
Prosta forma bez zbędnych kolorów.
No i może bardziej prosty widelec. Byle nie Amor :D
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Ja bym zostawił kolor ramy jaki jest. Do tego rurki w kolorze satyny plus czerwone dodatki.
Dodałbym czerwone piasty i srebrna korbę (np starego biopejsowego xtka)
Dodałbym czerwone piasty i srebrna korbę (np starego biopejsowego xtka)
Pisałem szare - tzn: jeśli srebny to nie na błysk jak polerka tylko satyna lub coś takiego :D
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Mógłby wyjść trochę "blady". Ale jak zawsze to kwestia gustu.jacob pisze:Tytanowy nie lubi się ze srebrnym waszym zdaniem?
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
Jak sądzicie jaki to jest rocznik, jaki osprzęt byście widzieli w nim?
stąd, obok inspiracji Radziejowym Fatem, był pomysł na czarne malowanie
Ja taką bladość lubię, ale nie chcę w zbyt dużej mierze kopiować poprzedniego bike-a:siedem3 pisze:Mógłby wyjść trochę "blady"
stąd, obok inspiracji Radziejowym Fatem, był pomysł na czarne malowanie
Radziejowe Faty każdemu widzę w głowie mieszają
Od momentu gdy pokazałeś ramę widzę to z czarnymi dodatkami + czarny LX.
Od momentu gdy pokazałeś ramę widzę to z czarnymi dodatkami + czarny LX.
Jakie właściwości mają bardziej proste widelce? Czy aby nie amortyzują gorzej?mekp pisze:No i może bardziej prosty widelec. Byle nie Amor :D
Ale za to +10 do stylu
No.. to odpada jak dla mnie. Zbyt użytkowy i zbyt górski jest mój rower. Zwłaszcza będąc moim jedynym rowerem!
Ale pocieszcie się - o amorze nie myślę Chociaż zobaczymy czy wakacje w siodełku i co ważne w górach tego nie zmienią!
Ale pocieszcie się - o amorze nie myślę Chociaż zobaczymy czy wakacje w siodełku i co ważne w górach tego nie zmienią!
zdaje się że to to co miałem na myśli, ale cena nieco mnie zabija! to jest za komplet na dwa koła chociaż?
na tej stronie nie da sie angielskiego włączyć?
na tej stronie nie da sie angielskiego włączyć?
http://www.mtb-kult.de/catalog/category ... sen/id/12/
Chyba się nie da włączyć angielskiego, to taka stronka gdzie czasem robimy zbiorowe forumowe zakupy.
Chyba się nie da włączyć angielskiego, to taka stronka gdzie czasem robimy zbiorowe forumowe zakupy.
Lodzermensch
Jak by się szykował kolejny rzut zakupowy to chętnie się włączę.
Był już spory czas temu, organizował to Cypis ale chyba chwilowo mało chętnych na jakieś zakupy jest a wysyłka to 14 euronów.
Lodzermensch
łącznie 45 Euro... łuu... (vorne +hinten)
to chyba musiałbym zrezygnować z planu oszczędzania na drugi kierunek studiów gra warta świeczki?
O albo drogo opchnąć LXy i klamki Avida! Ale to i tak by zbytnio nie pomogło, chociaż 45*4 - 80?!
Chociaż jakbym jeszcze za ramę wheelera wyciągnął koło 150-200zł... Chyba musiałbym napisać, że jest ze złota
O żesz... jeszcze przesyłki nie policzyłem, rama Wheelera musiałaby pójść w cenie platyny!
to chyba musiałbym zrezygnować z planu oszczędzania na drugi kierunek studiów gra warta świeczki?
O albo drogo opchnąć LXy i klamki Avida! Ale to i tak by zbytnio nie pomogło, chociaż 45*4 - 80?!
Chociaż jakbym jeszcze za ramę wheelera wyciągnął koło 150-200zł... Chyba musiałbym napisać, że jest ze złota
O żesz... jeszcze przesyłki nie policzyłem, rama Wheelera musiałaby pójść w cenie platyny!
maja tam kilka ciekawych rzeczy. Mnie kup wszystko co ma na sobie napis New Success. Eh, piekne to były szpeje.
Był: pewna Gusta, Votec F7 '99, jakiś karbonowy Scott, trzeszczący Mountain Cycle San Andreas, całkiem ładny Rocky Mountain Blizzard '96, Intense M1 '03,
Nie no, poważnie to ja się nie piszę na zakupy u nich. Tzn. póki nie sprzedam ramy Wheelera, Vek LX i klamek sd7 Avida i to tylko wtedy jeśli będę miał z tego przynajmniej około 300 co raczej jest mało prawdopodobne!
kolejny element już zakupiony. Wielkie dzięki Siedem3 za cynk!
Drugi kierunek ocalony!
Otwarta pozostaje kwestia mostka/mostka+kierownicy.
Reszta w znacznej mierze idzie z wheelera, ale może nie będę się już tak szczegółowo zdradzać, żeby nie tracić elementu niespodzianki!
Ostatnio zmieniony 2012-01-04, 21:19 przez jacob, łącznie zmieniany 2 razy.
Cieszę się, że mogłem pomóc
Okazało się, że lakier jest w stanie prawie idealnym (tzn prawie wszędzie jest idealny). Są drobne miejsca, gdzie przydałoby się zrobić "poprawki lakiernicze"
Ktoś z was ma z tym doświadczenie? Chodzi o to miejsce i jeszcze jedno w okolicy. Zdjęcie sugeruje, że jest gorzej. W rzeczywistości to tylko powierzchowne i zdaje się nie groźne
Poza tym, lakier jest tytanowy - albo raczej ciemno-tytanowy. I nie ma w sobie nic niebieskiego, niebieskawego - wbrew zdjęciom.
Rama wydaje się dobra rozmiarowo!
Ktoś z was ma z tym doświadczenie? Chodzi o to miejsce i jeszcze jedno w okolicy. Zdjęcie sugeruje, że jest gorzej. W rzeczywistości to tylko powierzchowne i zdaje się nie groźne
Poza tym, lakier jest tytanowy - albo raczej ciemno-tytanowy. I nie ma w sobie nic niebieskiego, niebieskawego - wbrew zdjęciom.
Rama wydaje się dobra rozmiarowo!
Ostatnio zmieniony 2012-01-06, 16:21 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wziąłbym Shimano + LX/XT do tyłu, pasujące rocznikowo oczywiście. Większa klasa jak dla mnie. Suntour/Sunrace to jak Hyunday, niby nowy i ładny ale to jednak Hyunday
Mi chodzi o to co bardziej estetyczne, bardziej dopasowane do reszty, a prawdę mówiąc firma mogłaby się nawet nazywać Shimonoko
druga rzecz to solidność i użyteczność 3x7 jest lepsze do obsługi 3x7 niż 3x8
druga rzecz to solidność i użyteczność 3x7 jest lepsze do obsługi 3x7 niż 3x8
Ważyłeś? Myślałem o tej ramie czy by na ślepo nie wziąć ale odpuściłem, jestem ciekaw czy straciłem coś ;] Rurki Tange cośtam nie?