Moje twierdzenia opierałem na 2 katalogach które znalazłem.
Twoje kierownice są w katalogu który mam opisany jako 1990. W tym samym katalogu mostki nie mają już kółka prowadzącego linkę, tylko otwory na pancerz/linkę.
W katalogu datowanym na 5/89 mostek ma kółko, a kierownica Extreme ma inne, bardziej "agresywne" gięcie.
https://drive.google.com/file/d/0B2jDdY ... sp=sharing
Na kierownicy z takim samym gięciem są pokazane klamki i manetki Euclid w katalogu 4/1989.
[center]
[/center]
Możliwe jednak że producent nie trzymał się ściśle tego podziału, a na to wygląda skoro piszesz że mostek i kierownica z różnych katalogowych roczników były w jednej maszynie
marcin74 pisze:co do napisow w moim przypadku poszly naklejki z tego wzgledu ,ze wszysko bylo robione w ostatniej chwili

doslownie w noc poprzedzajaca moj wyjazd

w innym przypadku ten bandyta maluje takie "wielkie" NAPISY

...Himayerowy rekord to z tego co pamietam flaga amerykanska z wszystkimi gwiazdkami o wymiarach 2/1 centymetra

Pytałem o to, bo widzę że nie uda mi się kupić oryginalnej kierownicy i mostka do Gazelle ChM więc skłaniam się do tego, żeby zwrócić się do Himayera z prośbą o odtworzenie napisów. Wtedy technologia była chyba słabo dopracowana, bo łatwo się ścierają, dają się np. zdrapać paznokciem.
50 gwiazdek na powierzchni 1x2cm?

Ale że jak? Całkiem ręcznie? Czy jakąś drukarką, szablonem?