cardamon pisze:składaj rower, jeżeli efekt będzie pewnie równie dobry co w przypadku Wheelera z zaszłego roku to ja śpie spokojnie
:-P :-> co racja to racja
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

cardamon pisze:Najważniejsze że nie jest przerdzewiała, składaj rower, jeżeli efekt będzie pewnie równie dobry co w przypadku Twojego Wheelera z zeszłego roku to ja śpie spokojnie
i ze ma naklejki ktorych sie wstydzic nie musisz :mrgreen: , a ty jak cienki w uszach byles tak jestes i taki umrzesz , wiec easy ;)

cardamon pisze:Skeevo, gratuluje ramy ! Najważniejsze że nie jest przerdzewiała, składaj rower, jeżeli efekt będzie pewnie równie dobry co w przypadku Twojego Wheelera z zeszłego roku to ja śpie spokojnie
Wheeler-a nie składałem tylko przerabiałem pod siebie bo kupiłem cały rower :-) Checker Pig to mój autorski pomysł :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

a ten juz masz zepsuty, popelniles kardynalny blad, ze napisales ze ja Ci cokolwiek tu pomagalem , czy zalatwialem, caly projekt juz lezy ehhhhe

ANDRIUBIKER pisze:
cardamon pisze:Najważniejsze że nie jest przerdzewiała, składaj rower, jeżeli efekt będzie pewnie równie dobry co w przypadku Twojego Wheelera z zeszłego roku to ja śpie spokojnie
i ze ma naklejki ktorych sie wstydzic nie musisz :mrgreen: , a ty jak cienki w uszach byles tak jestes i taki umrzesz , wiec easy ;)
zrobi ktos wreszcie z tym porzadek !!!!!
ILE JESZCZE MAMY ZNOSIC TE OBELGI !!!!!!!!!!!
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

obelga to masz na drugie :0, kto sieje wiatr ten burze zbiera, nie nauczyli zanim wyemigrowales??? ktos tu od chloptasiow zaczal, nie pamietasz kto? bo wyszlo mi z glowy

Nie kłóćcie się już bo szkoda zdrowia.... o zdrowie trza dbać :-) Widzę że tutaj wielu kandydatów do zawału lub wylewu :-)

A to tak na poprawę humoru :)
http://www.youtube.com/watch?v=5M3Ruomx1KY
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Celem tego wątku było wyjaśnienie, co to jest za rama a nie atakowanie kogokolwiek. Rozróżnijmy to. Sama rama jest na prawdę fajna i tyle. Jak dla mnie może stać nawet na 950. Nie róbmy róbmy jednak z niej na siłę tego, czym nie jest - tylko taki był cel.

Swoją drogą - zainteresowałem się tym tematem właśnie dlatego, że chcę taką kupić. To kawał dobrej, rzemieślniczej roboty i taka jest prawda. Może stać na czymkolwiek się właścicielowi przyśni. A ustalenie jak dokładnie wyglądała pierwotnie - chyba po to jesteśmy na forum.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

ANDRIUBIKER pisze:obelga to masz na drugie :0, kto sieje wiatr ten burze zbiera, nie nauczyli zanim wyemigrowales??? ktos tu od chloptasiow zaczal, nie pamietasz kto? bo wyszlo mi z glowy
zaczal ???? od pierwszego dnia jak sie tu pojawiles zrobilo sie duszno ..walisz pala na oslep od samego poczatku ,a tu nagle grasz takiego biedaka :roll:

tylko w tym tygodniu oskarzales chlopakow o
-zakladanie fikcyjnych kont
-korupcje na uczelniach
-ubzdurales sobie (nie wiem skad) ze himayer malowal "wloszke"
-a na koniec te nieszczesne numery na team line

obudz sie chlopie !!!!!!!
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

i taki cel generalnie zostal osiagniety, co sie naszukalem to moje, co sie dowiedzialem przy okazji tez moje, to oznaczenie z ram kompletnie niejasne , nigdzie nic o nim nie ma, jakby rama miala stickery byloby prosciej, swoja po oznaczeniach rozszyfrowalem, ze zdjec, ktore dales i dodatkowych katalogow puga ( a nie ma ich zawiele) wynika ze jest to energy 10, przy czym z kolejnych ustalen wynika ze to dokladnie ta sama rama co energy 50, na czym sobie wlascicicel zmontuje jego sprawa, ale naklejek sie wsydzic nie musi, ba wrecz przeciwnie

marcin74 pisze:tylko w tym tygodniu oskarzales chlopakow o
-zakladanie fikcyjnych kont
-korupcje na uczelniach
-ubzdurales sobie (nie wiem skad) ze himayer malowal "wloszke"
-a na koniec te nieszczesne numery na team line

obudz sie chlopie !!!!!!!
nie wnikam jakie masz pochodzenie, ale ja herb posiadam :mrgreen: a po kolejne , zycze Ci zebys mial pol tej wiedzy co ja, bez walenia pala (choc jak chcesz wal czym chcesz ;) ) , czytanie ze zrozumieniem takze u ciebie kuleje, ale nie moj problem, wloszke (a moze i chinke, kto to wie) , malo mnie interesuje kto malowal, wazne ze bezmarkowe cos sie mierzy z legenda ( tez gratuluje, ja wole na tych legendach jezdzic niz sie z nimi mierzyc:) ) , a co do fikcyjnych kont wsio bylo wyraznie napisane, jakby nie chodzilo o maestro siedem3 , nikomu i mi takze by to do glowy nie przyszlo i tyle w temacie, numery nie tylko na tem line tylko na rowerach peugeot sa umieszczane zgodnie z pewna przez nich ustalona logika, co zamieszcze jak tylko bede mial okazje, katalogi i strony o tym mowiace podalem, ....usluguj dzielnie dalej szwedom i skladaj te swoje cuda na dwoch kolkach :lol:

Z jakich ustaleń wynika, że 10 i 30 t ta sama rama?
Z masy?
Masa może być ta sama, a rurki inne.
Sprzedawca mówił, że tył w 10 nie jest Columbusa.
Katalog 1999 też tutaj nie jest 100% jednoznaczny.
Ja bym się bał w 100% powiedzieć, że to ta sama rama (choć istnieją przesłanki żeby twierdzić, że tak jest - nie powiem).
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

ja bym sie nie bal, oznaczenie peugeota jest oczywiste nalepka na wszystkich ta sama, masa ta sama, przekroje te same, wsio poza kolorem takie samo, ale moze by :mrgreen: c ze jest i z plasteliny jak dla mnie

jak tam sobie uwazasz,ja tego nie mowilem nigdy, napewno nie jest dla mnie zadnym potwierdzeniem co mowi sprzedawca, ale juz to co mowia katalogi peugeot tak, nie rowery swiata, tylko pugowe katalogi

cardamon pisze::lol:
jedyna rzecz na ktorej sie znasz ehhhe , bo juz wyszukiwanie w necie padlo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2013-09-03, 22:15 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.

ciekaw jestem gdzie jest ojciec dyrektor, ze jeszcze mi bana nie przywalil ( i reszcie zasluzonych ,sprawiedliwie) , zeby towarzystwo wzajemnej adoracji moglo sobie cukrowac do woli, :mrgreen: , wroce po przerwie to moze cynamon sie dogada z cardamonem i cos juz bedzie potrafil poskrecac :lol:

Dziś obfotografowałem ramę Energy 300 .

I tak :
- na haku brak jakichkolwiek oznaczeń,
- górny ciąg linek ,
- na główce ramy naklejka a nie blaszka,
- przy główce naklejka o podwójnie cieniowanych rurach chromoly,
- niestety przy suporcie na dolnej rurze był tylko ślad po kleju naklejki więc o producencie rur nic nie ma,
- i co rzucające się w oczy to bardzo szybko i inaczej korodująca rurka łącząca u dołu tylny trójkąt - czyżby była z Hi-ten a reszta chromo (w tym tylny trójkąt) ?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak się wydaje to z tych słabszych tańszych Energy - numer seryjny 507 39598. Jedna uwaga - w wątku tym pisano o różnym oznaczeniu ram w kompletnych rowerach i sprzedawanych jako same ramy - to nielogiczne - na linii produkcyjnej ram nie ma to znaczenia i wprowadza konieczność zbytecznych nowych operacji - uważam, że wszystkie były oznaczane według jakiegoś schematu a to która trafiła goła a która kompletna do sprzedaży to przypadek na którą trafiło.

Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!

ANDRIUBIKER pisze:to jeszcze podaj kod ramy, a nie tylko numer seryjny, brednie , oj czlowieczku, renifery juz wpedzone ? ;) :mrgreen: juz pomine twoje brednie, bo nie douczyli ze genius to rury od TANGE pozdrawiam takze chloptasia na posylki ;)
Obrazek

aha

Genius to najlepsze co można było wtedy dostać od Columbusa. Top topów. Głównie na nim stały stalowe TL. Były tak drogie że nikt ich prawie nie kupował bo za podobną kasę można było sobie spokojnie mieć markową ramę tytanową np od GT, DBR czy Marina. Przynajmniej w pierwszej połowie lat 90.

Rzecz dla sponsorowanych zawodników, znawców tematu lub oddanych miłośników stali z grubym portfelem w tamtym czasie.

Dodam tylko że Genuis nie każdemu przypadnie do gustu bo jazda jest twarda choć nadal ma ten "steel feel"

To zestaw zawodniczy, chyba tak najprościej wytłumaczyć podstawową różnicę bez wdawania się w szczegóły technologiczne.

Na dłuższe trasy czy po prostu dla własnej wygody jednak lepiej mieć coś bardziej sprężystego.

dzis bylem w swej tajnej kajucie i zrobilem zdjecia oznaczen ramy, nadal podtrzymuje wszystko co pisalem o kodach i oznaczeniach, z jednym sprostowaniem, jako ze swoja probowalem rozszyfrowac ponad rok temu i wylecialo z glowy, a mianowicie kod jest umieszczany na takiej jakby papierowej naklejece ( co z reszta na stronie o peugeotach bylo napisane i nawet na foto pokazane) mi sie jakos zdawalo ze ten sam kod jest takze nabity na haku, jednak na haku jest tylko kod pewnie stopu, czy materialu na rame, a kod roweru jest na tej naklejce laminowanej, w mojej ramie jest zachowana, we wszystkich rowerach peugeot takowa byla, ale wiadomo z czasem ktos zdarl, zniszczyl etc, na zdjeciach widac o co kaman