Specialized Rockhopper 1998

Dziś w końcu trafiłem pogodę i zrobiłem fotki nowego roweru.
Mam nadzieje że jest klimat mimo że to nie jest wysoka półka.
Jak narazie fotki, wagi i spis części potem. Mam nadzieje że się spodoba ale i tak widzę kilka rzeczy do poprawki.
Ostatnio zmieniony 2015-02-27, 08:06 przez Hubert, łącznie zmieniany 1 raz.

Te vki to dx m600 (malowany lx) z 1997r a mag tez jest z 1997r (to ostatni rok maga) więc jest ok, klamki to DX do kompletu i na oryginalnych n.o.s. linkach i pancerzach Msystem, nowe klocki BBB i booster tektro.
Mam nadzieje że nie dałem ciała z kompozycją.
Obie piasty to czarny lx
Obie przerzutki to tez czarny LX (Dziękuje Konrik :!: )
Opony to starszy Continental traffic jeszcze z starym znaczkiem continentala
Obręcze to legendy DH czyli mavic d521 (kaprun 96 pierwsze miejsce)
Siodło to ritchey vector N.O.S
Stery diacompe
Kiera Azonic
Mostek tranzX

wyrzuc te DX i buraczany koszyczek ;-) zapodaj prosta kierownice i bedzie calkiem calkiem retro maszyna 8-)

...........................................................................................................................a jeszcze jakbys zmienil siodelko i sztyce :roll:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Ostatni rok Maga to 1996.
Gole mocowania kantów wg mnie kiepsko wyglądają.
Ogólnie jednak krok w dobra stronę.
Załóż tez normalne gumy na amora albo chociaż oryginalne kurzówki, bo te uszczelki olejowe strasznie będą upośledzać czułość.
Gięta kiera do wywalenia.
Ostatnio zmieniony 2015-02-26, 18:21 przez focker, łącznie zmieniany 1 raz.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Ostatni rok Maga to 1996.
a w katalogach nie było resztek w 97? W środku to ostatnia wersja z wywierconym otworkiem w tłumiku.
I ciekawostka bo jest na 63mm a w rzeczywistości ma koło 53mm przy 2,5bar. Pamiętasz jak mi udowadniałeś fotkami?
W takim razie chyba mam mocne negatywne sprężyny.
wyrzuc te DX i buraczany koszyczek
Mam w pudle takie same srebrne lx tylko klamek nie mam, koszyk mam tez srebrny.
Siodło zostaje a jak już by miało być inne to jakie.

Hubert pisze:Siodło zostaje a jak już by miało być inne to jakie.
niech juz zostanie ;-) ale zapodaj sztyce z delikatniejszym jarzemkiem
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Załóż tez normalne gumy na amora albo chociaż oryginalne kurzówki, bo te uszczelki olejowe strasznie będą upośledzać czułość.
PUDŁO :!: :-P tam są uszczelki kurzowe, byłem w "uszczelkowie" i udało sie dobrać uszczelki zbierające idealnie pasują. Później dam fote i wymiary moge też Ci podać. Gumy też mam oryginalne.

Myślałem nad canti i już miałem kupować ale jednak rama troche za młoda i brak wieszaczka a takie do obejmy brzydko wyglądają.
Prosta kiera będzie i mam w pudle mostek kore do tego roweru(srebrny na 1 śrube) już miałem montować ale gięta kiera przejść nie chce.
Koszyczek zostaje bo wujek(on na nim będzie jeździł) sie uparł i już "o suchym pysku 30km nie bede jechał" pytanie czerwony, bordowy, srebrny,czarny? Bo mam kilka. Całe szczęście pompki nie zauważyliście z drugiej strony koszyczka :-P ale jest elegancka giyo z manometrem na uchwycie i nawet foxa i maga pompuje.
Rower jest na wycieczki więc takie rzeczy będą.
Sztycy i siodełka nie planuje ruszać a zacisk to Miche.
Mam opony wildgrippery ale troche żal na zajechanie i czy nie za stare do tej ramy?
Mostek jest betoniara bo waży 280g co dla mnie jest niedopuszczalne.

Ja to wszystko wiem że nie pasi co wymieniacie bez dwóch zdań tylko jest taka sprawa że nie ja będe jeżdził a wujkowi ten cnc kloc pasuje z względu na pozycje.

Rower fajny, coś tam bym wymienił ale idziesz widać powoli do przodu i w dobrą stronę.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Eeee, wujek idzie w dobrą stronę, to jego rower. Hubi ma balansa.
Wujek tylko powiedział co wymaga i ustalił budżet, wszystko ja szukałem i wybierałem. Rower 100% ja robiłem i troche części było z moich zapasów.

96 to były końcówki Maga. 97 nie było już katalogu w ogóle. Nawet w 96 był już na dokładkę.
Jak to jakieś kurzówki, to niech zostaną. Na telefonie patrząc wyglądały mi na olejówki.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Hubert ten czarny LX z tyłu to ten co szukałeś czy już miałeś? Widzę po stanie że ładną się udało dostać.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Hubert ten czarny LX z tyłu to ten co szukałeś czy już miałeś? Widzę po stanie że ładną się udało dostać.
Hahaha ona jest po mojej kuracji odmładzającej i widze że sie udała. To jedna z tych co kupiłem od Konrika (jeszcze raz dzięki!).
Była porysowana ale jak widać jest teraz super. Przednią mam prawie n.o.s. zero wytarcia. Tył po gruntownym czyszczeniu i smarowaniu przy okazji.