Witam dostałem takiego Scotta, czytałem, że to rama MTB z roku 1992. Jak wiadomo do wymiany cały osprzęt. Ale chciałbym wiedzieć czy po malowaniu ta rama będzie coś warta?
Witam.
Rama w swojej "klockowatości" ma coś w sobie. Majątku na odbudowie nie zbijesz ale może wyjść z tego całkiem ładny rower. Z tego co widzę masz tam Thumby... Może jednak wymiana osprzętu nie będzie konieczna (przynajmniej nie całego).
Krótko mówiąc... Więcej fotek, zakładaj temat w galerii no i... ruszaj
pozdrawiam
xMekpx
Rama w swojej "klockowatości" ma coś w sobie. Majątku na odbudowie nie zbijesz ale może wyjść z tego całkiem ładny rower. Z tego co widzę masz tam Thumby... Może jednak wymiana osprzętu nie będzie konieczna (przynajmniej nie całego).
Krótko mówiąc... Więcej fotek, zakładaj temat w galerii no i... ruszaj
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Pytanie o wartość ramy po malowaniu sugeruje zamiary handlowe, a nie kolekcjonerskie Więc chyba nie ta część forum...
Re: Scott evolution. Remontować?
#4No właśnie dowcip polega na tym, że tu lokalnie raczej nie wymieniamy całego osprzętu.kmaksiu pisze: Jak wiadomo do wymiany cały osprzęt.
Jeśli chcesz z niego zrobić współczesnego 2x11xfull suspension - hydraulic monster - to nie to forum.
Jeśli chciałbyś go odrestaurować i cieszyć się porządnym Shimano z pierwszej połowy lat 90 - dobrze trafiłeś :)
ps. co to za hamulce z przodu? jakie maja oznaczenia?
--
Cypis
Cypis
Zmasakrowany lakier, ale ja bym się pokusił o odnowienie (zgodne z epoką a nie z dostępnością półek sklepowych oczywiście) - Evo to fajne maszynki i nie bardzo częste
@Cypis - Scott / Pedersen - takie bądź bliźniacze do moich, tylko srebrne
@Cypis - Scott / Pedersen - takie bądź bliźniacze do moich, tylko srebrne
Sobie go chce zostawić a pytam o wycenę ponieważ nie wiem czy nie przepłaciłem, dałem za niego stówke i chcę po prostu go pomalować i wstawić sobie graty shimano.
Po tym że nie zdjęliście nawet korby do malowania spodziewam się niezłej masakry.No ale może mnie pozytywnie zaskoczysz.
Lodzermensch
a co z tymi korbamikmaksiu pisze:podkład nałożony :). W następnym tygodniu malowanie :).
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Myślę że Himayer może pakować walizki i jechać na zmywak do UK bo konkurencję ma ostrą.
Lodzermensch
jak on to zobaczy to najpierw na "OIOM" go zawiazacorrado1111 pisze:Myślę że Himayer może pakować walizki i jechać na zmywak do UK
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
marcin74 pisze:jak on to zobaczy to najpierw na "OIOM" go zawiazacorrado1111 pisze:Myślę że Himayer może pakować walizki i jechać na zmywak do UK
Chciałbym jeszcze poznać opinię Smolara.
Lodzermensch
corrado1111 pisze:marcin74 pisze:jak on to zobaczy to najpierw na "OIOM" go zawiazacorrado1111 pisze:Myślę że Himayer może pakować walizki i jechać na zmywak do UK
Chciałbym jeszcze poznać opinię Smolara.
o jezu
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mamy kolejnego rzeźnika na forum
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Kurcze trochę się dziwię - faktycznie zadałeś sobie trud rozbiórki do gołego, włącznie z wybiciem misek sterowych, a korbę zostawiłeś? czemu? Pomijając "profesjonalizm" na który wszyscy tu utyskują, po prostu będzie przeszkadzać
A podkład w sparyu - szczerze to zaczynalem przygodę z retro tak samo i wyszło dobrze (zależy oczywiście co to za farba) - jak ktoś nie wie czy temat go kręci i nie chce ładować kasy w profesjonalne odmalowanie, to jest to wyjście
A - co z kolorami, grafikami? będzie jak w oryginale? porobiłeś szablony?
A podkład w sparyu - szczerze to zaczynalem przygodę z retro tak samo i wyszło dobrze (zależy oczywiście co to za farba) - jak ktoś nie wie czy temat go kręci i nie chce ładować kasy w profesjonalne odmalowanie, to jest to wyjście
A - co z kolorami, grafikami? będzie jak w oryginale? porobiłeś szablony?
Korby się nie chciało zdjąć do zabaw ze sprajem, a szablony mieli robić
Był nieco podrapany oryginał, to teraz będzie posprajowane niewiadomo co
Był nieco podrapany oryginał, to teraz będzie posprajowane niewiadomo co
Nie jestem profesjonalnym lakiernikiem ale wydaję mi się, że jeśli się postaram to coś mi z tego wyjdzie. Nie miałem ściągacza do korb, a nie chciałem uszkodzić jej waląc młotem.
Ale napisy itd też?kmaksiu pisze:Planuję mniej więcej kolorystykę podobną do oryginału.
Lodzermensch
jakby nie patrzeć to jest jednak klasyk uratowany od zapomnienia teraz dużo ludzi o nim myśli.
Ciekaw jestem efektu
Ciekaw jestem efektu
My man:)smolar pisze:To obrazowa definicja podwójnego dna, to jest to drugie, poniżej mułu...
Lodzermensch