Na zamówienie to jest kilka Fat Chance które odnowiłem.
Pierwszy Yo Eddy sprzedałem w zeszłym roku znajomemu i mieszka blisko mnie:
Następny jest 1988 Wicked, ten jest oryginalny i nie malowany.
Następny Yo (to jest mój własny rower) dopiero będzie budowany najpierw go pomaluje na biało!
Jeszce jeden Yo, zdjęcia są z przed odnowienia i jeszcze nie wrócił od malarza
Zawołam w stylu Borata ŁAŁAŁEJ!! Tak właśnie powinien wyglądać Yo-Eddy. Wicked jest nie zgorszy także. Interesujący kolor w tym Wicked. To nie jest grello, pewnie jakiś kolor na zamówienie?
ładne... ale czekam z niecierpliwością jeszcze na foty po odnowieniu - to zawsze rzuca na kolana jeśli masz porównanie
no to dobrze typowałem
ze zdjęć wygląda na to że kąty są zdecydowanie bardziej "płaskie" niż w geometrii lat 90
ze zdjęć wygląda na to że kąty są zdecydowanie bardziej "płaskie" niż w geometrii lat 90
W 88 nie było ciągle U-brake?. Chociaż malowanie faktycznie jak w 88. To chyba był przełomowy rok w którym ciągle część robiono z canti a część na U-brake. Daj numer seryjny, to wyjaśni wszystko.
Co do kątów Wickeda to do końca 92 nic się nie zmieniło, kiedy to Wickeda odchudzono (potrójnie cieniowane rury) i zmieniono delikatnie geo pod amortyzator. Geometria wickeda to hybryda starej szkoły z lat 80-tych z krótką jak w szosie, opadającą ku przodowi górną rurą, i radykalnym jak na owe czasy kątem główki sterowej 71 stopni w odróżnieniu do klasycznych, płaskich 69 w standardowych Fatach. Może dlatego je tak lubię bo są niezwykle wygodne i ostre jak brzytwa w prowadzeniu. Wicked to chyba najlepiej jeżdżący rower na jakim miałem okazję się bujać jak dotąd.
Co do kątów Wickeda to do końca 92 nic się nie zmieniło, kiedy to Wickeda odchudzono (potrójnie cieniowane rury) i zmieniono delikatnie geo pod amortyzator. Geometria wickeda to hybryda starej szkoły z lat 80-tych z krótką jak w szosie, opadającą ku przodowi górną rurą, i radykalnym jak na owe czasy kątem główki sterowej 71 stopni w odróżnieniu do klasycznych, płaskich 69 w standardowych Fatach. Może dlatego je tak lubię bo są niezwykle wygodne i ostre jak brzytwa w prowadzeniu. Wicked to chyba najlepiej jeżdżący rower na jakim miałem okazję się bujać jak dotąd.
Na tym i moim drugim Wicked bardzo ciężko zobaczyć serial be jest schowany pod plastikowym "cable guide".
Ten wydaje mi się ze jest 88 bo części są XT 18-spd, rama może być 89 albo 88 1/2??? Kolor jest oryginalny
Ten wydaje mi się ze jest 88 bo części są XT 18-spd, rama może być 89 albo 88 1/2??? Kolor jest oryginalny
na przykładzie innych marek mogę stwierdzić, ze równoległe stosowanie U/canti w tym samym modelu/roczniku/kolorze nie jest czymś unikatowym Może nie było nagminne, ale się z tym spotkałem u innych
Bardziej stawiałbym zatem na wnioskowanie rocznika po malowaniu - ono przewaznie było ściślej przypisane do rocznika
Bardziej stawiałbym zatem na wnioskowanie rocznika po malowaniu - ono przewaznie było ściślej przypisane do rocznika
Serial jest najlepszym wskaźnikiem roku produkcji.
Kolor i hamulca są dobrymi metodami dla większych firm z stabilna produkcja. Fat Chance było do pewnego stopnia custom i są wypadki gdzie ktoś kupił rower z starym kolorem albo inna konfiguracja ramy i specyfikacji.
U brake był normalny w 87, i pewnie bylo torche rowerow w 88 z ta sama konfiguracja.
Moi 90/91 Mantis XCR ma canti z przodu i roller cam z-tylu, bardzo staro dawne.
Kolor i hamulca są dobrymi metodami dla większych firm z stabilna produkcja. Fat Chance było do pewnego stopnia custom i są wypadki gdzie ktoś kupił rower z starym kolorem albo inna konfiguracja ramy i specyfikacji.
U brake był normalny w 87, i pewnie bylo torche rowerow w 88 z ta sama konfiguracja.
Moi 90/91 Mantis XCR ma canti z przodu i roller cam z-tylu, bardzo staro dawne.
Widzę że i ten także skończył na Ebay. Szkoda, nie zostawisz sobie chociaż z jednego? Duża pokusa dla mnie bo 19.5 leży mi jak ulał. Ten egzemplarz wygląda na dobry stan i 100% oryginalny ale jakbym kupił sobie jeszcze jednego Wickeda to musiałbym się wysłać na leczenie odwykowe.
Szczerze mówiąc Wicked nie jest moim najbardziej ulubionym, i w dodatku w tym momencie mam:Radziej pisze:Widzê ¿e i ten tak¿e skoñczy³ na Ebay. Szkoda, nie zostawisz sobie chocia¿ z jednego? Du¿a pokusa dla mnie bo 19.5 le¿y mi jak ula³. Ten egzemplarz wygl±da na dobry stan i 100% oryginalny ale jakbym kupi³ sobie jeszcze jednego Wickeda to musia³bym siê wys³aæ na leczenie odwykowe.
88 Wicked - sprzedany
89 Wicked - eBay
90 Wicked - dla żony
90 Yo Eddy - jeszcze nie wiem
92 Yo Eddy - dla mnie =)
Poza tym mam ponad 25 innych rowerów które wszystkie wymagają czasu i miłości =)
skąd to znam (oczywiście poza ilością)Drugi Obrot pisze:Poza tym mam ponad 25 innych rowerów które wszystkie wymagają czasu i miłości =)
Ja mam już ponad 30 amorów :)
Kiedyś jeszcze miałem podział na te które są wyjątkowo warte uwagi i te, które można schować do szafy. Teraz te niewarte uwagi poszły do ludzi, a po mieszkaniu wszędzie walają się "lepsze kąski". Za to szafy już mam puste :D
Kiedyś jeszcze miałem podział na te które są wyjątkowo warte uwagi i te, które można schować do szafy. Teraz te niewarte uwagi poszły do ludzi, a po mieszkaniu wszędzie walają się "lepsze kąski". Za to szafy już mam puste :D
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
jedynie rok produkcji osprzętu IMO Miałem kilka przypadków, kiedy osprzęt wcale nie był zgodny z rocznikiem roweru, tylko starszy lub pomieszanydocent pisze:Czy rocznika nie da sie poznać po dacie wybitej na osprzęcie?
Jak się kiedyś dorobię to zgłoszę się do Ciebie po Eddiego Masz to jak w banku!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900