https://picasaweb.google.com/1098271290 ... lMnc_-KECQ#
bardzo ciekawa rama, główne rurki anodowane aluminium easton 6000, tylny trójkat, główka i łączenia - chromomolibden. widelec alu. przedłużyłem rurke i przerobiłem na aheda. korba stx-rc tylko z blatem, manetki stx se, stery "kowalskiego" przetoczone pod aheda, koła tymczasowe, bede robił na piastaxh stx rc i mavicach xm 317.
jest to sprzęt używany przeze mnie na codzień, na miasto, dlatego zdecydowałem się na sliki i pozostawienie tylko 7 przełożeń. polecam, świetnie sie sprawdza.
pzdr
marian
Łeeeeeee, v-brejki.....
Śliczna rama z wielkim potencjałem na retro perełkę. Ja bym ją widział w szpejach z epoki Biopace.
Ale biorąc pod uwagę przeznaczenie roweru, to misz masz rocznikowy ujdzie. Fajny rower
Śliczna rama z wielkim potencjałem na retro perełkę. Ja bym ją widział w szpejach z epoki Biopace.
Ale biorąc pod uwagę przeznaczenie roweru, to misz masz rocznikowy ujdzie. Fajny rower
Świetny rower! Widzialem gdzieś projekt tego roweru z purpurową kierą i zaciskiem podsiodłowym, moim zdaniem idelanie pasowało ;)
dzięki!
będe jeszcze w nim grzebał, złożyłem go z tego co miałem ;)
teraz to on jest retro-eko-recycle ;)
będe jeszcze w nim grzebał, złożyłem go z tego co miałem ;)
teraz to on jest retro-eko-recycle ;)
Fajna maszynka. Palce lizać.
Tylko te hamulce jednak bym zmienił, bo z klamkami STX SE cantilevery będą znacznie fajniej hamowały. Możesz spróbować - jeśli się nie spodoba, to zawsze jest opcja powrotu do starego zestawu.
Tylko te hamulce jednak bym zmienił, bo z klamkami STX SE cantilevery będą znacznie fajniej hamowały. Możesz spróbować - jeśli się nie spodoba, to zawsze jest opcja powrotu do starego zestawu.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
dobrze Focker prawi - przy tym zestawie kontrolujesz przednie koło w ogóle?
co do ramy - miałem bardzo podobną Meridę kiedyś (Al-Bon Tech XT) Takie łączenie robi na prawdę fajne wrażenie stylistyczne! Niestety moja ramka była sporo za duża więc się rozstaliśmy...
a na miesko-retrobajkową stylizację polecam jeszcze mostek amortyzowany z elastomerem - trochę komfortu, choć niewiele, za to ludzie się patrzą jak na ufo
co do ramy - miałem bardzo podobną Meridę kiedyś (Al-Bon Tech XT) Takie łączenie robi na prawdę fajne wrażenie stylistyczne! Niestety moja ramka była sporo za duża więc się rozstaliśmy...
a na miesko-retrobajkową stylizację polecam jeszcze mostek amortyzowany z elastomerem - trochę komfortu, choć niewiele, za to ludzie się patrzą jak na ufo
no to żeś ją troche spaszczył no ale to rower do roboty .
Jak pamiętam swojego Raleigha to był na pełnym DX chyba , gdzieś musze fotek poszukać.
Ale jakbyś chciał wrócić do oryginału to baza jest ciekawa.
Jak pamiętam swojego Raleigha to był na pełnym DX chyba , gdzieś musze fotek poszukać.
Ale jakbyś chciał wrócić do oryginału to baza jest ciekawa.
hehe. cholera, teraz dostrzegłem, że rower z ortodoksyjnego punktu widzenia wydaje się być paskudnie zeszpecony ;) te v-brejki, nie zauwazyliście także, że uciąłem przelotkę do cantilevera (niektórzy w tym momencie przygotowują zapewne lalki voodoo i długie szpilki) ;)no i nie jest do końca mtb.. ale dla mnie to jest pełnowartościowy rower użytkowy. piekielnie twardy to fakt, ale jest (nie przechwalając się) strasznym kocurem. przyspieszenie ma przekozackie, jest zwrotny, te v-brejki z klamkami od canti na prawdę dają rade, zawsze tak miałem, jestem przyzwyczajony. oczywiście marzeniem byłoby mieć xtr 900, ale nie od razu kraków zbudowano ;) sztyce za to mam fajną no nie?? ;) kupiłem rok temu nówke w sklepie w piasecznie za 60zł chyba :)
panowie, dzięki za dobre słowo, jak rówież za krytykę.
zrobie rachunek sumienia, zastanowie się nad sobą, obiecuje że następna maszyna będzie bardziej rasowa i godna tego zacnego forum.
ps. drugiego roweru roweru, na trzeźwo to już się chyba nie odważe pokazać ;)
szacun
peace
panowie, dzięki za dobre słowo, jak rówież za krytykę.
zrobie rachunek sumienia, zastanowie się nad sobą, obiecuje że następna maszyna będzie bardziej rasowa i godna tego zacnego forum.
ps. drugiego roweru roweru, na trzeźwo to już się chyba nie odważe pokazać ;)
szacun
peace
ooo ta merida Al-Bon Tech XT jest super.
znacie jeszcze jakieś marki, które stosowały to rozwiązanie w budowie ram??
trek jakiś był... chyba alu w połaczeniu z carbonowymi rurkami
no i ten święty graal :)
http://mombat.org/MOMBAT/Bikes/1993_Raleigh_Tomac.html
znacie jeszcze jakieś marki, które stosowały to rozwiązanie w budowie ram??
trek jakiś był... chyba alu w połaczeniu z carbonowymi rurkami
no i ten święty graal :)
http://mombat.org/MOMBAT/Bikes/1993_Raleigh_Tomac.html
Ostatnio zmieniony 2011-12-15, 23:55 przez nairam, łącznie zmieniany 1 raz.
Specialized, Cadex (Giant)
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
+ Checker Pig, Creme, Electra
witam.
mam taki patent w moim grantech'u i działa to naprawde spoko cr-mo tłumi drgania a alu owoduje że rama jest lżejsza...
A no i w sumie mam fajne porównanie Bo brat ma tez meride al bon tech lecz w prostszy model i u niego bruk czuć dUŻO bardziej...
pozdrawiam
xMekpx
mam taki patent w moim grantech'u i działa to naprawde spoko cr-mo tłumi drgania a alu owoduje że rama jest lżejsza...
A no i w sumie mam fajne porównanie Bo brat ma tez meride al bon tech lecz w prostszy model i u niego bruk czuć dUŻO bardziej...
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
widelec jest orginalny? widze, ze ma dosc male wyprzedzenie, ale pozniejsze modele staly juz na calkowicie prostym modelu.
na 99% tak
znalezione w sieci:
http://www.google.com/imgres?q=raleigh+ ... 9,r:14,s:0
widełki są alu, a rura sterowa ze stali.
znalezione w sieci:
http://www.google.com/imgres?q=raleigh+ ... 9,r:14,s:0
widełki są alu, a rura sterowa ze stali.