@focker - w MAG20 gum nie wsadzisz, patrzyłem, tam korona widelca dotyka dolnych goleni i nie ma miejsca na wsunięcie czegokolwiek. A poza tym stwierdziłem że widelec jak oryginal będzie lepszy.
@aldek - trochę grzebałem proste sprawy sam, jak wymiana buczcego jednego trafa, nóżki, poprawki/porządne RCA po jakiś badziewiastych jakie ktoś zrobił za PRL'u, gniazdo 230V, jakieś czyszczenia, poprawki kabli itp bo ogółnie wzmak działał, ale sam elektroniczny przeglad mi zrobił Krzysiek, znaczy się Reduktorszumu:
https://www.youtube.com/watch?v=15T944wy8LQ
Takie jeszcze ogólne pytanie o cantilivery. Jak wspomniałem to rower showroomowy/pozakatalogowy, ale miał w 1992 swego katalogowego brata w wersji alu SuperEvolution, i tenże w katalogu ma podane hamulce Scott Pederson SE. To "SE" to jak doszukałem Self Energising. Wolę full XT i nie mam zamiaru tego zmieniać, ale ciekawi mnie bo nie rozumiem na jakiej zasadzie działało to wzmocnienie hamowania w tych Pedersonach? Czat coś tam majaczy - jakaś rolka, jakaś siła skręcająca naciągjąca tarciem obręczy linke - nie rozumiem, ktoś coś wie jak to działało/wzmacniało?
Pogoda jak jest taka jest więc w garażu dłubię z rowerami i upgrejduje do 1x12 współczesnego stalowego Hard Taila - jak złożę to wrzucę fotkę obu by porównać/pokazać ten sam typ roweru dziś i 34 lata temu

PŁACĘ ZŁOTEM

Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm