Apropos hamowania...
Kupiłem na allegro jeden komplet kool stop
Drugi komplet dał mi znajomy co klocków do ceramiki już nie potrzebował.
SA to klocki z Avida, hamują o wiele lepiej niż shimano. zauważyłem że potrzebna jest mniejsza siła na klamkę.
Co do klocków z koola stopa to po pierwsze są dzielone, jakież było moje zaskoczenie jak mi się kawałki wysypały z pudełka
Zgrzyt na twarzy pojawia się wraz z próbą wsunięcia kawałka klocka do szufladki....
Nie pasuje ani grubość ani szerokość
W ruch poszedł pilnik,papier ścierny,nóż do tapet a nawet szlifierka stołowa
Także wrażenia z hamowania odkładam na inny termin :D
A te klocki Avida są dostępne w sklepach?
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
Na ten temat nic nie wiem
Powiedział mi że są to świetne klocki do obręczy ceramicznych
Najlepsze jest to że jak robił porządek w garażu to je znalazł
Co się okazało później ??
były dwa prawe
więc nic tylko nożykiem zrobiłem nacięcie do zawleczki i pasuje
Powiedział mi że są to świetne klocki do obręczy ceramicznych
Najlepsze jest to że jak robił porządek w garażu to je znalazł
Co się okazało później ??
były dwa prawe
więc nic tylko nożykiem zrobiłem nacięcie do zawleczki i pasuje
Dopisze odnośnie ceramiki , , ,dzisiaj śmigałem po lesie na sucho i w śniegu.
Zasadniczo było twardo i suchy śnieg, ale coś tam zwilżył obręcze i tak . . .klocki Baradine zwykłe i przód obręcz ceramic - na sucho hamuje perfect, skuteczność lepsza niż tarczówka, na mokro dłuższa droga hamowania i skuteczność gorsza, tylne koło zwykła felga i te same klocki, na sucho standardowo, na mokro skuteczniej niż na ceramiku, także, chyba pójdę w ceramikę na codzienne tyranie i krótkie treningi.
Hamowanie mi się podobało w ogólnej ocenie.
Zasadniczo było twardo i suchy śnieg, ale coś tam zwilżył obręcze i tak . . .klocki Baradine zwykłe i przód obręcz ceramic - na sucho hamuje perfect, skuteczność lepsza niż tarczówka, na mokro dłuższa droga hamowania i skuteczność gorsza, tylne koło zwykła felga i te same klocki, na sucho standardowo, na mokro skuteczniej niż na ceramiku, także, chyba pójdę w ceramikę na codzienne tyranie i krótkie treningi.
Hamowanie mi się podobało w ogólnej ocenie.
Re: Cannonadle F400
#38Kurde, to dopiero jest konfig na rower roku Bomba!
Czajnik nie kupuj już farbek więcej
E: a może jeszcze zółta guma do Headshocka?
Czajnik nie kupuj już farbek więcej
E: a może jeszcze zółta guma do Headshocka?
#40Zapodaj jeszcze żółte pedała od Ritcheya
Kolejny raz napiszę że NIE ŻAŁUJĘ że ci ją puściłem
Trochę dziwnie wygląda ten krótki mostek bo one zawsze katalogowo miały jakieś długaśne kabany.
Kolejny raz napiszę że NIE ŻAŁUJĘ że ci ją puściłem
Trochę dziwnie wygląda ten krótki mostek bo one zawsze katalogowo miały jakieś długaśne kabany.
#41do srebrnej korby? niekoniecznie...hit00r II pisze:Zapodaj jeszcze żółte pedała od Ritcheya
#42Tam siedzą pedały Xt 747
jeszcze pozostało wyregulować hamulce do nowych obręczy ,bo poprzednie były szerokie Mavic 121 które są teraz w Marinie .
Teraz rower dostał oka,jeszcze siodełko będzie poprawione.
mostek udało się kupić o długości 80mm.
jeszcze pozostało wyregulować hamulce do nowych obręczy ,bo poprzednie były szerokie Mavic 121 które są teraz w Marinie .
Teraz rower dostał oka,jeszcze siodełko będzie poprawione.
mostek udało się kupić o długości 80mm.
#43Rower marzenie
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
#44Mi też się podoba, zgrabna maszyna wyszła. Czarną korbę trzeba dorwać tylko ;)
#45W razie czego mam czarną Codę w ładnym stanie :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#46Ładny ten twój cannon, ale korba jaka powinna się w nim bez żadnych wymówek znaleźć to coda tarantula. Czarna jak węgiel rzecz jasna
A co do mostka to ja do scalpela szukałem 3 lata ogólnie, a rok z tego tak intensywnie i skończyło się na tym, że ten sezon będę jeździł na mostku rozfrezowanym z 1,5 na 1,56. Szczęśliwie wysokość jest niemal identyczna i nie potrzeba żadnych podkładek (na oko ze zdjęć to ustaliłem i miałem rację).
A co do mostka to ja do scalpela szukałem 3 lata ogólnie, a rok z tego tak intensywnie i skończyło się na tym, że ten sezon będę jeździł na mostku rozfrezowanym z 1,5 na 1,56. Szczęśliwie wysokość jest niemal identyczna i nie potrzeba żadnych podkładek (na oko ze zdjęć to ustaliłem i miałem rację).
Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
#47Ja teraz walczę z podkładkami pod mostek do Headshoka. Mam mostek Rooxa, który jest dużo niższy niż standardowy. Podkładki na standardowe 1,5 cala muszę spiłować wewnątrz. Wcale to nie jest takie łatwe i przyjemne - więc gratuluję, że się wstrzeliłeś.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#48Z tą korbą to daliście mi zagwozdkę...szczerze powiem ,że zbytnio nie przykuwałem uwagi do tego aby tu wylądowała czarna korba...hmm
Ale coś pomyślę w temacie ,pokombinuję z tego co mam :)
Ale coś pomyślę w temacie ,pokombinuję z tego co mam :)
#51Korba zostaje ,bo po przymiarce cody od Grześka stwierdziliśmy że Race Face lepiej pasuje. Do roweru dostałem w prezencie przerzutkę przednią shimano XTR M900
Miała ona zerwany gwint do śruby która trzyma linkę. Zrobiłem tulejkę z Mocowania manetki I-SPEC i osadziłem na kleju. Dałem też śrubę tytanową,wygląda zacnie.
W zasadzie mogę powiedzieć że projekt skończony ,pozostało jeszcze siodełko odnowić. Będą jeszcze pedały shimano 959.
Jak pogoda będzie lepsza porobię zdjecia.
Miała ona zerwany gwint do śruby która trzyma linkę. Zrobiłem tulejkę z Mocowania manetki I-SPEC i osadziłem na kleju. Dałem też śrubę tytanową,wygląda zacnie.
W zasadzie mogę powiedzieć że projekt skończony ,pozostało jeszcze siodełko odnowić. Będą jeszcze pedały shimano 959.
Jak pogoda będzie lepsza porobię zdjecia.
#52MASZ MÓJ GŁOS W KONKURSIE NA ROWER ROKU!
I to nie dla tego że rama ode mnie ale dla tego że sam chciał bym go złożyć w ten sposób gdyby mi zależało.
Celował bym w coś podobnego jak u ciebie.
Korba pasuje bo przecież piasty również są srebrne.
Ważyłeś ten rower na DOBREJ wadze ?
10,5 kg ?
I to nie dla tego że rama ode mnie ale dla tego że sam chciał bym go złożyć w ten sposób gdyby mi zależało.
Celował bym w coś podobnego jak u ciebie.
Korba pasuje bo przecież piasty również są srebrne.
Ważyłeś ten rower na DOBREJ wadze ?
10,5 kg ?
#53Nie ważyłem ale mam zamiar w końcu kupić tą wagę.
W ramach luzu aby dopełnić całości ,utoczyłem sobie z kawałka nierdzewki podkładkę pod mostek.
Teraz to wygląda o wiele lepiej i nie ma luzu między pokrętłem amora i mostkiem
W ramach luzu aby dopełnić całości ,utoczyłem sobie z kawałka nierdzewki podkładkę pod mostek.
Teraz to wygląda o wiele lepiej i nie ma luzu między pokrętłem amora i mostkiem
#55Rzesz w mordę faktycznie !!
Ciekawe czy zauważysz jeszcze jeden błąd w nazwie moich rowerów (już dawno to chciałem zmienić,nie umiem znaleźć edytora)
Ciekawe czy zauważysz jeszcze jeden błąd w nazwie moich rowerów (już dawno to chciałem zmienić,nie umiem znaleźć edytora)
#56Tamten to już dawno zauważyłem, Rancing:)czajnikmtb pisze: ↑2019-02-24, 14:37Rzesz w mordę faktycznie !!
Zmienić oba na prawidłowe czy to tak ma być?
Lodzermensch
#57Nie no zmień bo to wali po oczach ,a nie chcę żeby mi potem mówili że byki strzelam
Re: Cannondale F400
#59Marin też ma błąd w nazwie ... czajnik - specjalista od błędnego nazewnictwa