problem z regulacja przerzutek...

Witam...
Dzis postanowilem przeczyscic naped. Po poskladaniu wziolem sie za regulacje i mnie trafilo ,a mianowicie niemoge dac sibie rady z tylna "zmieniarka" problem polega na tym ze 8,7,6,5,4 3 wchodza i schodza jak maselko natomiast gdy wbijam 2 odrazu lancuch wlazi na 1 :cry: hak prosty kolka w przerzutce nowe luzow brak z nerwow zalozylem deorke ktora smiga w rowerq ktorym jezdze do pracy i to samo manetka sachs automat xt750

wiec zacznij regulacje od najmniejszego trybiku, tak jak zawsze sie to robi...nooo chyba ze masz rapid rise , wiec odwrotnie ;)

nikt wrozka nie jest co tam masz nie tak, generalnie nie ma zadnej filozofii z regulacja, jak ktos zna podstawy, skoro wszystko proste i wszystko sprawne, to tylko kwestia prawidlowego ustawienia naciagu linki i musi banglac...

chyba ze probujesz wyregulowac mega 9 na 8 speedach i kolka nie wymienione, dokladnie jaki sachs jaka przerzutka i jaka kaseta ???

nie bynajmniej, tylko przynajmniej ;)... wiec w czym problem?? znaczy albo zle sie za to zabierasz, albo cos jest zgiete , skrzywione itd... innej opcji nie ma

hmm, nie spotkalem sie z trefnymi manetkami sachsa, a kilka ich mam ;)... raczej Ty cos zle robisz, to wersja ze sprezyna wspomagajaca?? jesli tak, to pewnie nie bierzesz pod uwage wstepnego jej naprezenia, daj najlepiej foto calosci.... linka juz na najmniejszym trybiku musi byc dosc solidnie naciagnieta, jeszcze zanim zostanie dokrecona do rd, trzeba pokonac sile naprezajaca sprezyny w manetce

Ja miałem problem z manetką Sachsa właśnie w wersji Plus. Nie dało się jej wyregulować za Chiny Ludowe. Kupiłem PG Extreme i problem zniknął, tamta z nerwów wrzuciłem do kosza. Spróbuj więc z manetką - może była jakaś trefna seria tych Plusów. Moja była bez żadnych napisów kompletnie.
Pancerze czyste? Niepozaginane?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .