Witajcie jestem nowy, zraziłem kilka osób na forum za co przepraszam, brać powinna się wspierać, co myslicie na temat retro, w konstrukcjach carbon lat 90, kiedyś drogie dziś dostempne za niewielkie kwoty ale czy na pewno warto mam pewne negatywne doswiadczenia i brak znajomości technicznych informacji na temat retro a tym bardziej carbonowego, jeżdżę szosą rekreacyjnie, kocham rowery każde ale czy warto inwestować w carbon
dobrze piszecie co do ram china, to kwestia nie tyle miejsca co marek trek, scot czy giant wiadomo od lat męczyły temat to kwestia cen produkcji itd ale rodzime konstrukje chinskie xing long odpadają, pocieszacie jeżeli chodzi o retro carbon wiadomo, z czasem każda konstrukcja ma jakieś minusy, a szkoda ze nie spytałem czy ramy alu wyżażają w piecach bo tak powinno się robić podobna zasada jak żeliwo, myślę że wasze rady bendą o wiele cenniejsze niż pana 107kg z klatą jak arnold który mówi mi o mojej plastelinowej ramie treka,a sam sachwala sprzęt jaki to sztywny ma, żeby sam dnia świstaka nie przeżył jak mu sztyca w du...e wejdzie.
Retro carbon za i przeciw
#1Ostatnio zmieniony 2013-01-27, 11:45 przez kokiri, łącznie zmieniany 1 raz.