Taki temat nowy pozwolę sobie założyć bo wpadł mi w łapy aluminiowy AMP.
Waga 1140 wiec nieżle.
Kłopot, że jednak ma luzy i tym się zajmę , opiszę ,sfotografuję i napiszę jak wyszło..:)
Luzy są na tulejkach, trzepienie są w idealnym stanie.
I teraz.. MAM TULEJKI, mam ich więcej to się będę mógł podzielić.
Nie są to oryginały ale może i lepsze.
Na razie mam inne zajęcia pilne więc troszkę to poczeka..więc cierpliwości.
Ale może ktoś to już robił albo macie jakieś cenne linki, uwagi itp...
A jaki to model - z trzpieniami na imbusy czy na pierścienie Segera?
U mnie z zawleczkami Segera nie ma wymiennych tulei - można wymienić tylko trzpienie (sworznie).
Może masz jakieś zdjęcia?
U mnie z zawleczkami Segera nie ma wymiennych tulei - można wymienić tylko trzpienie (sworznie).
Może masz jakieś zdjęcia?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Z segerami.
Wszystko da się wymienić...:), tuleje trzeba wyciągać ale to nie kłopot wielki.Osie są z duralu twardo anodowanego za wyjątkiem stalowej pustej tej od tłumika. I tam są calowe niestety imbusy.
zdjecia jak gdzieś wrzucę, na razie nie mam głowy..:(
Wszystko da się wymienić...:), tuleje trzeba wyciągać ale to nie kłopot wielki.Osie są z duralu twardo anodowanego za wyjątkiem stalowej pustej tej od tłumika. I tam są calowe niestety imbusy.
zdjecia jak gdzieś wrzucę, na razie nie mam głowy..:(
Faktycznie - jest tam tuleja. Wydawało mi się, że to jest tylko frez na alu, ale wygląda na to, że i to jest wymienne - ale sam bym do tego nie doszedł - bałbym się wybijać.
To czekamy na zdjęcia - w końcu ratunek dla klekoczących AMP - w tym mojego.
To czekamy na zdjęcia - w końcu ratunek dla klekoczących AMP - w tym mojego.
Pierwsze fotki. znalazłem chwilkę czasu.
Nie jest tota sztuka o której pisałem, ten jest na 28 cali i ma stalowe golenie (śmiesznie to wyląda zresztą).
Tłumik do remontu jak widać, a tulejki takie same jak w wersjach alu.
naprawiamy amp
cdn...
Nie jest tota sztuka o której pisałem, ten jest na 28 cali i ma stalowe golenie (śmiesznie to wyląda zresztą).
Tłumik do remontu jak widać, a tulejki takie same jak w wersjach alu.
naprawiamy amp
cdn...
Masz może gdzieś dostęp do tych miedzianych tulejek?
W sumie szukam też oryginalnego mocowania do piwotów i zawleczek Segera/plastikowych podkładek na trzpienie (poprzedni właściciel 2 komplety pogubił) - nie zostało Ci może gdzieś?
W sumie szukam też oryginalnego mocowania do piwotów i zawleczek Segera/plastikowych podkładek na trzpienie (poprzedni właściciel 2 komplety pogubił) - nie zostało Ci może gdzieś?
Tuleje mam .
Pasujący wymiar to 8x10x10 (szerokość do srkrócenia delikatnie).
Ale to nie miedź ,a spiek łożyskowy nasycony olejem czyli to co powinno być..:)
Ile potrzeba..? proponuję PM bo nie ma co na forum gadać cenie..(nie jest wielka..).
Plastikowe podkładki na 8 mam ale większe i grubsze 1,5mm.
Co do małych pierścieni sprężystych możliwe, że będę miał i to nierdzewne ale to za parę dni.
Do tłumika będę dorabiał całe nowe tłoczysko z nierdzewki.
To co jest mam wytartą anodę ale nie da się tego dorobić z duralu i tak sobie poanodować.
Musiałaby to być anoda twarda (inne parametry powstawania warstwy).Taką trudno wykonać.
Pasujący wymiar to 8x10x10 (szerokość do srkrócenia delikatnie).
Ale to nie miedź ,a spiek łożyskowy nasycony olejem czyli to co powinno być..:)
Ile potrzeba..? proponuję PM bo nie ma co na forum gadać cenie..(nie jest wielka..).
Plastikowe podkładki na 8 mam ale większe i grubsze 1,5mm.
Co do małych pierścieni sprężystych możliwe, że będę miał i to nierdzewne ale to za parę dni.
Do tłumika będę dorabiał całe nowe tłoczysko z nierdzewki.
To co jest mam wytartą anodę ale nie da się tego dorobić z duralu i tak sobie poanodować.
Musiałaby to być anoda twarda (inne parametry powstawania warstwy).Taką trudno wykonać.