Cześć
Nie miałem nigdy do czynienia z marzocchi, ale doczytałem, kupiłem odpowiedni adapter do pompki rs’a i po wykręceniu w gniazdo zerowa reakcja zaworu... tak jak by adapter byl zbyt krótki (?) moge sobie dymac, ale powietrze gdzieś na łączeniu adaptera z widelcem ucieka, a jak podgonie z pompowaniem, to cisnienie rośnie, owszem, ale na samym łączeniu, a nie w widelcu.. tak samo jest na każdym zaworze.
Może jak ktoś zerknie na zdjęcie, to bedzie wiedzial czy wszystko gra z tymi gniazdami? Czy ja coś naturalnie pochrzanilem, czegoś może nie doczytałem..?
Widelec jest po generalnym przeglądzie, został napompowany (w serwisie), wszystko pieknie śmiga, ale napompowany był na oko i mam wrażenie ze jest zbyt miękko, chciałem go troszke utwardzić..
Adapter do RS jest inny niż do Marzocchi. Mają przede wszystkim inne gwinty i inną długość.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Po zakupie tego adaptera zacząłem oglądać inne i pierwsza myśl że pomyliłem Marzocchi z RS'em, bo faktycznie ten drugi wydaje się pasować z uwagi na dlugość gwintu... ale ciągle myslalem ze do widelca marzocchi jest adapter marzocchi...
Czyli rozumiem ma być drugi od prawej?
Czyli rozumiem ma być drugi od prawej?
Jak kiedyś w gregorio kupowałem adapter do Z2 to mi gość powiedział że marzocchi ma przynajmniej dwa rodzaje. Pozornie identyczny do modelu 66 chybA, był odrobinę za krótki do z2.
Kup adapter oryginalny od Marzocchi i się nie bój wydać 30 zł więcej.
Ja sam kupowałem specjalnie oryginał żeby nie było lipy.
Teraz to u mnie leży i się kurzy ale lepiej go mieć niż nie mieć.
Pamiętaj żeby po napompowaniu wykręcać pompkę od razu z adapterem bo inaczej to jest tak do dupy skonstruowane że po odłączeniu pompki od adaptera to co napompowałeś ...samoistnie ucieknie
https://rowerowy.com/sklep/narzedzia-se ... hi-adapter
Ja sam kupowałem specjalnie oryginał żeby nie było lipy.
Teraz to u mnie leży i się kurzy ale lepiej go mieć niż nie mieć.
Pamiętaj żeby po napompowaniu wykręcać pompkę od razu z adapterem bo inaczej to jest tak do dupy skonstruowane że po odłączeniu pompki od adaptera to co napompowałeś ...samoistnie ucieknie

Juz zamówiony.. do pompki rockshoxa, adapter do rs sida, pasujacy do widelca marzocchi, bo wszędzie opisywany adapter do marzocchi tutaj nie pasuje, .. sam bym chyba tego nie wymyślił
Dzieki!

hit00r II pisze:Kup adapter oryginalny od Marzocchi i się nie bój wydać 30 zł więcej.
Juz wydalem ponad 60zl.. :-]
Atak jak pisałem - adapter do SIDa/Monarcha ma zupełnie inny gwint. Nawet go nie wkręcisz do swojego gniazda. Mogę Ci wysłać oryginalny adapter Marzocchi. Sprawdzisz sobie czy pasuje i mi odeślesz.
Ostatnio zmieniony 2018-03-05, 20:28 przez focker, łącznie zmieniany 2 razy.
To jak - podesłać Ci mój adapter?
Ten który masz teraz to SKS. One są dziwne - sam też miałem z takim problem. Co oryginał to oryginał. Poza tym te SKSy są zrobione z mosiądzu - ważą tonę. Nie przepadam za nimi.
Ten który masz teraz to SKS. One są dziwne - sam też miałem z takim problem. Co oryginał to oryginał. Poza tym te SKSy są zrobione z mosiądzu - ważą tonę. Nie przepadam za nimi.
Dzieki za propozycje, ale podejdę chyba jeszcze do serwisu, to może dowiem sie czegoś wiecej o tym gdzie kupić takowy, bo w końcu go napompowali...
Moze sie faktycznie okazac ze sks’owy adapter do marzocchi jest jakiś dziwny.. wezme go ze sobą
Moze sie faktycznie okazac ze sks’owy adapter do marzocchi jest jakiś dziwny.. wezme go ze sobą
Napisz do Gregorio odnośnie tego adaptera podając model i rok swojego widelca i sprawa rozwiązana.AmAdeuz pisze: Moze sie faktycznie okazac ze sks’owy adapter do marzocchi jest jakiś dziwny.. wezme go ze sobą
Po co ryć banie o taką pierdołę.
Pasować będzie ten który ci wysłałem w linku bo sam taki posiadam tyle że czarny.
Miałem Bombera z takimi patentami i pasował.
Chyba tak zrobie, bo serwis który mi serwisowal amortyzator, odpisal mi właśnie że adaptery miał robione w znajomej narzedziowni...
No wlasnie z wichuworkshop odpisali ze maja wykonane u kogoś znajomego, oczywiście moge zejść i podpompować, ale wole nie być w takiej pierdole zależny od serwisu
Napisalem juz do Gregorio.

też miałem ten problem ale kupiłem odpowiedni adapter i pasuje tylko musisz pamiętać o kolejności pompowania.nie wiem ale w moim przypadku amor pluł olejem przez pompkę 

No kupilem w końcu od Gregorio. Wyglada niemal identycznie jak ten od sks’a, tylko jest droższy dwu krotnie
Na gwincie jest minimalnie inna średnica.

Na gwincie jest minimalnie inna średnica.