Wziąłem się za rozbieranie piasty Campagnolo Record, o takiej:
Odkręciłem imbusa na kontrze (PR019), odkręciłem kontrę, ale ona nie chce przejść przez końcówkę osi wchodzącą w hak koła (PR027). W tym elemencie jest gniazdo imbusa, a ze schematu wynika, że tą końcówkę można odkręcić od osi. Gniazdo na imbusa jest też na końcówce z drugiej strony (DA026). Logicznym więc się wydaje, ze końcówkę PR027 powinno się odkręcić od osi za pomocą imbusa. Próbuję, próbuję i nic. Nie chcę odkręcać za mocno, bo się boje jakichś uszkodzeń. Jeśli ktoś rozbierał podobne piasty - dajcie znać, czy nie robię czegoś źle, albo czy np. gwint na osi nie jest lewy. Z góry dzięki.
Piasta Campagnolo Record - rozbieranie
#1OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .