Hej,
sory, że pytanie pewnie banalne dla większości, ale chciałbym się upewnić czy ta przerzutka co mam, to jest na dolny naciąg czy górny? I jeśli na dolny to czy można zastosować zamiast niej taką na górny naciąg?
Po głowie mi chodzi STX RC ( z tyłu już taką mam). I ponoć górnonaciągowe są lepsze niż dolnonaciągowe.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi:)
Teraz masz na dolny naciąg, linka z góry przechodzi przez kółeczko sprawiając że jest dolny nacią, pomijasz kółeczko na dole i mozesz zastosować przerzutkę na górny naciąg.
Bocian
ja słyszałem że są róznice miedzy down swing a top swing ale że w top pull i down pull to pierwsze słysze :)
O czepiasz się - top pull i bottom pull. Przecież wiadomo :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
nie no ale jak masz przerzutkę down swing to ona inaczej chodzi w wersji top pull a inaczej w bottom pull ? bo teraz zgupiałem
top swing, down swing - rodzaj przerzutki (wzależności od położenia obejmy względem wózka)
top pull, bottom pull - ciąg linki
Tu jest przerzutka z dolnym ciągiem i kółkiem odwracającym (bo linka idzie z góry)
Teoretycznie można więc zastosować przerzutkę z górnym ciągiem ALE w elewatorach linka czasem może wchodzić w kolizję z widelcem (ocierać o wewnętrzną stronę rurki), dlatego częstokroć tak to omijano Póki nie sprawdzisz empirycznie to się nie dowiesz
Z innej beki - co to za rama? pokaż foto calej
top pull, bottom pull - ciąg linki
Tu jest przerzutka z dolnym ciągiem i kółkiem odwracającym (bo linka idzie z góry)
Teoretycznie można więc zastosować przerzutkę z górnym ciągiem ALE w elewatorach linka czasem może wchodzić w kolizję z widelcem (ocierać o wewnętrzną stronę rurki), dlatego częstokroć tak to omijano Póki nie sprawdzisz empirycznie to się nie dowiesz
Z innej beki - co to za rama? pokaż foto calej
Skolioza - rama to jest Tange - wykonana ze stali CR-MO nie cieniowana:) Fotka jest stara jeszcze z czasu jak rower kupowałem ale troszkę go w miarę możliwości udoskonalam
Ogólnie chcę pomalować proszkowo na biało i zmienić ten przedni amor i ogólnie przejść w miarę możliwości na grupę STX RC, z tyłu już mam taką przerzutkę.
Ogólnie chcę pomalować proszkowo na biało i zmienić ten przedni amor i ogólnie przejść w miarę możliwości na grupę STX RC, z tyłu już mam taką przerzutkę.