Scott lata 90'te jaki to model
#1Mam do Was prośbę. Szukam konkretnego modelu starego Scotta. Przewertowałem grafiki wujka G, to forum też i coś nie mogę namierzyć co to był za model i z którego roku. Mam natomiast dla niektórych pewnie cenne wskazówki. Stał na witrynie w skelepie rowerowym na Dietla w Krakowiew latach moich początków MTB czyli zapewne 1990-1992. Zapytał bym Grześka który tam wówczas pracował ale nie mam kontaktu z nim (a może tu jesteś?). Bardzo charakterystyczne było to, że z prawej strony dolne widełki były tak skonstruowane, że łańcuch ich nie zamykał i można go było ściągnąć z roweru po zdjęciu koła bez rozkuwania. Nie pamiętam jak ten patent niestety się nazywał. Rower był biało czerwony jak mnie mózg nie zawodzi, natomiast nie wiem czy to była stal czy alu. To był mój rower marzenie i jeśli retro bajka będę składał/szukał to pewnie będzie to pierwszy wybór. Drugie pytanie jak już ktoś czai model to czy będzie można do niego wsadzić MAG'a 21 którego mam w idealnym stanie z gładką rurą? Odstępstwo od oryginału ale to też było moje marzenie ten wideł mieć i założyć.