Witam
Czy ktoś posiada adapter taki jak w temacie? Wygląda to tak.
Potrzebuję do mojego Z3 a w okolicy nie ma nikt ze znajomych. Próbowałem go sobie narysować i wyfrezować samemu ale jakoś nie umiem się doliczyć wymiarów samemu tak w powietrzu.
Gdyby ktoś takowy miał i mógł udostępnić do pomiarów byłbym ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam Adam
dystrybutor marzocchi ?
jak będziesz kupował "od kolegi" to pamiętak że ten adapter składa sie w 2ch cześci, zewnętrznej i wewnętrznej
jak będziesz kupował "od kolegi" to pamiętak że ten adapter składa sie w 2ch cześci, zewnętrznej i wewnętrznej
No do Gregorio nawet nie dzwoniłem bo ceny mają kosmiczne nawet na towary które im zalegają, ale z ciekawości przedzwonię do nich jutro.
A apropo tych dwóch części to jak oglądałem zdjęcia w sieci to jestem trochę właśnie bo u mnie w ladze są normalnie gwinty. Chyba że dają tą wkładkę w komplecie na zapas jakby gwinty w ladze się wyrobiły.
A apropo tych dwóch części to jak oglądałem zdjęcia w sieci to jestem trochę właśnie bo u mnie w ladze są normalnie gwinty. Chyba że dają tą wkładkę w komplecie na zapas jakby gwinty w ladze się wyrobiły.
Twój Z3 to wersja na QR20 czy na zwykłą oś?
Edyta: ok. W międzyczasie pojawił się Twój post. Nie było pytania.
Edyta: ok. W międzyczasie pojawił się Twój post. Nie było pytania.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Właściwie to jest hybryda bo góra i bebechy są z Z1 Freeride z 2002 a dolne lagi z Z3 chyba 1998.
Zależało mi na qr20 żeby trochę sztywniej było z przodu.
Gdyby ktoś miał takowy adapter byłbym wdzięczny za udostępnienie. Pomierzyłbym, narysował i mogę wyciąć kilka sztuk jeśli ktoś jeszcze potrzebuje.
Poszukam jeszcze jakiegoś dobrego zdjęcia w sieci może coś odrysuję ale nie lubię tak rysować bo zawsze wymiary uciekną z perspektywy aparatu.
Zależało mi na qr20 żeby trochę sztywniej było z przodu.
Gdyby ktoś miał takowy adapter byłbym wdzięczny za udostępnienie. Pomierzyłbym, narysował i mogę wyciąć kilka sztuk jeśli ktoś jeszcze potrzebuje.
Poszukam jeszcze jakiegoś dobrego zdjęcia w sieci może coś odrysuję ale nie lubię tak rysować bo zawsze wymiary uciekną z perspektywy aparatu.
Znalazłem poszukiwany przeze mnie adapter, jednak 20EUR + 16EUR shippingu zachęciło mnie żeby jednak przysiąść na chwilę przy komputerze i powstało dzisiaj to:
Z adapterem na tarczę 203 zacisk fajnie siedzi więc wymiary są ok. Nie podoba mi się pozycja zacisku bo wolałbym go mieć bliżej lagi ale pod tarcze 160-165 będzie git.
Jakby ktoś potrzebował to niech da znać zanim zgubie na komputerze programy.
Z adapterem na tarczę 203 zacisk fajnie siedzi więc wymiary są ok. Nie podoba mi się pozycja zacisku bo wolałbym go mieć bliżej lagi ale pod tarcze 160-165 będzie git.
Jakby ktoś potrzebował to niech da znać zanim zgubie na komputerze programy.
Nie bardzo chyba. Mogę wyeksportować do odpowiedniego formatu który będzie widziało oprogramowanie plotera np.: STEP, IGES, DXF to już zależy od softu plotera.
A SolidWorks jest mega potężnym narzędziem można takie cuda w nim modelować że gdybym miał więcej czasu to bym wszystkie możliwe turtoriale chciał przerobić, no ale na razie uczę się tego co akurat jest mi potrzebne
A SolidWorks jest mega potężnym narzędziem można takie cuda w nim modelować że gdybym miał więcej czasu to bym wszystkie możliwe turtoriale chciał przerobić, no ale na razie uczę się tego co akurat jest mi potrzebne