Witam Forumowiczów!
Co sądzicie o tym WHEELER RSA-3?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3485899991
Sądzimy ze ten rower to padlina jest a nie zjazdowka, koło zjazdowki to nawet nie stalo, amor 2-półkowy + rogi = szczut bezguścia... a tak na marginesie to miłoby było jakbyś sie przywitał w odpowiednim dziale :)
dlaczego szczyt bezguścia, skoro cały jest w oryginale? Może to uzasadnisz? Padlina? Oceniasz to po zdjęciach? Na zdjęciach nie wyglada najgorzej
I nie "sądzimy" tylko Ty tak sądzisz
I nie "sądzimy" tylko Ty tak sądzisz
Ostatnio zmieniony 2013-08-21, 18:32 przez Bonifacy777, łącznie zmieniany 1 raz.
A ten motocyklowy amortyzator to aby dobrze tam jest założony?Chyba ta druga półka powinna być pod mostkiem nie?
Lodzermensch
O kurczę, następne wejście smok.qsik pisze:oj chyba ktoś tu leci z reklamą swojej aukcji :)
Dyrektor się nie obrobi.
Lodzermensch
Bonifacy777 pisze:a skąd takie wnioski ze niby ja reklamuję swoją aukcję?
chyba każdy oglądał tą bajkę
domyślam się czym się sugerujesz, ale jesteś w błędziehimayer pisze:Bonifacy777 pisze:a skąd takie wnioski ze niby ja reklamuję swoją aukcję?
chyba każdy oglądał tą bajkę
Bonifacy, wcinasz się komuś w wątek, tak trudno przez chwilę ogarnąć co gdzie na forum się znajduje?
Tu raczej inteligentni piszą, więc wrzuć na luz ze swoją kryptówą.
Szukałem info w necie na temat tego roweru, trafiłem tu na forum gdzie poruszono temat rsa-3. Pomyślałem że zapytam w tym wątku. Niema chyba sensu bym zakładał nowy temat, chociaż jeżeli trzeba to tak zrobię.polonezGLE pisze:Bonifacy, wcinasz się komuś w wątek, tak trudno przez chwilę ogarnąć co gdzie na forum się znajduje?
Panowie proszę o więcej życzliwości.
A dajcie spokój z tym osądzaniem mnie o kryptoreklamę
Kolego my generalnie jesteśmy mili ale jak pobędziesz tutaj trochę dłużej to sam zobaczysz, że średnio co drugi dzień lecą kryptoreklamy i inne ukryte handle. Zwyczajnie wychodzimy z założenia, że nie jesteśmy tablicą ogłoszeniową i wolimy zaufanych kontrahentów niż ludzi z przypadku, więc po którymś razie irytują nas takie numery. Jeśli się nadziałeś to przykro, ale przywitaj się w odpowiednim temacie i zostań na dłużej - sam się przekonasz, że nie jest tak źle.
Bonifacy777 mój Wheeler nie ma nic wspólnego z rsa-3 więc mi tutaj nie zaśmiecaj!!! Jestem wyrozumiały ale to mnie deczko zdenerwowało. Wklejasz mi tu jakieś linki i brudzisz taki ładny rower jakim jest moja maszyna....Bonifacy777 pisze:Szukałem info w necie na temat tego roweru, trafiłem tu na forum gdzie poruszono temat rsa-3. Pomyślałem że zapytam w tym wątku. Niema chyba sensu bym zakładał nowy temat, chociaż jeżeli trzeba to tak zrobię.
Panowie proszę o więcej życzliwości.
A dajcie spokój z tym osądzaniem mnie o kryptoreklamę
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
czy rower jest w oryginale? po widelcu śmiem wątpić, po jego założeniu tym bardziej
zjazdowka to to nie jest - raczej rower z pełnym zawieszeniem na którym da się podjeżdżać (rsa które znam mialo możliwość mechanicznego zablokowania dampera i widelec 50mm skoku)
zjazdowka to to nie jest - raczej rower z pełnym zawieszeniem na którym da się podjeżdżać (rsa które znam mialo możliwość mechanicznego zablokowania dampera i widelec 50mm skoku)
kto montowal ten widelec ??? ehhhe, no kolejny specjalista wysokich lotow, przeciez to grozi smiercia lub w najlepszym wypadku kalectwem, dajac tam taki widel jak byc powienien czyli epokowa jednopolke, i doprowadzajac do stanu wyjsciowego, to spzret fajny, ale kolo zjazdowki, czy jak kto woli downhillowca, to nawet nie stalo ;)
Filemon i Bonifacy ciężko tego nie skojarzyć zwłaszcza gdy ma się 30-40 latBonifacy777 pisze:a skąd takie wnioski ze niby ja reklamuję swoją aukcję?
Abstrahując, czy to kryptoreklama czy nie - trzeba być niespełna rozumu, żeby komuś sprzedawać rower z tak zamontowanym amortyzatorem. Przecież to kalectwo prawie murowane. Już o klamkach od kantów zamontowanych do V-ek nie wspomnę.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Napisałem do gościa (a nóż to ktoś inny?!). Jeśli w ciągu 24h nie poda stosownych informacji w aukcji - tzn, że rower jest niebezpieczny i ma źle założony amortyzator, to napiszę do allegro
Głupio by było by ktoś sobie zrobił krzywdę przez takiego "fachowca"
swoją drogą zabawna relacja między nicami na forum i allegro
Głupio by było by ktoś sobie zrobił krzywdę przez takiego "fachowca"
swoją drogą zabawna relacja między nicami na forum i allegro
To się nieźle uśmiałem...
Sytuacja wygląda tak. Szukam jakiegoś roweru do agresywniejszej jazdy po lesie. Wpadł mi w oko ten rower, tym bardziej że jest do kupienia w moim mieście. Z tego powodu założyłem tu profil. Zastanawiałem się chwile na nickiem, a że zwróciłem uwagę na nick Filemon, nie zastanawiając się długo wpisałem tutaj Bonifacy... Gdybym wiedział że tak to zostanie odebrane, pomyślałbym nad innym nickiem.
Swoją drogą, próbuję dopatrzyć się, co z tym widelcem jest nie tak, jakoś nie mogę. Przyglądam się w necie innym rowerom z takim amorkiem i nie widzę różnicy. Ktoś mi podpowie?
Sytuacja wygląda tak. Szukam jakiegoś roweru do agresywniejszej jazdy po lesie. Wpadł mi w oko ten rower, tym bardziej że jest do kupienia w moim mieście. Z tego powodu założyłem tu profil. Zastanawiałem się chwile na nickiem, a że zwróciłem uwagę na nick Filemon, nie zastanawiając się długo wpisałem tutaj Bonifacy... Gdybym wiedział że tak to zostanie odebrane, pomyślałbym nad innym nickiem.
Swoją drogą, próbuję dopatrzyć się, co z tym widelcem jest nie tak, jakoś nie mogę. Przyglądam się w necie innym rowerom z takim amorkiem i nie widzę różnicy. Ktoś mi podpowie?
Górna półka powinna być ponad rurą sterową (pod mostkiem).
Ten rower i agresywna jazda raczej w parze nie chodzą. Lepiej poszukać czegoś nowszego, bardziej zadbanego. Ten rower naprawdę nie jest wiele wart.
Ten rower i agresywna jazda raczej w parze nie chodzą. Lepiej poszukać czegoś nowszego, bardziej zadbanego. Ten rower naprawdę nie jest wiele wart.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Zdaje sobie sprawę, że to nie zawsze dobre rozwiązanie, ale ostatnio jeżdżę na V-kach LX (niestety rama nie ma wieszaków pod canti podobnie jak amortyzator) z klamkomanetkami STX pod Canti - owszem do charakterystyki hamulców trzeba sie przyzwyczaić ale powiem tak - z butów wyrywa . Hamowanie szybkie i pewne . Rower tylko chwilowy - za kilka dni zmieniam , ale czy z powodów techniczych muszę w starym rowerze przed sprzedażą załozyć wieszaki od Jasia i zmienić na canti ?focker pisze:... Już o klamkach od kantów zamontowanych do V-ek nie wspomnę.
Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!
odpowiedz od allegrowicza:
Witam.
Rzeczywiście, słuszna uwaga... Ja nie jeździłem tym rowerem. Został on przywieziony z Niemiec. Szczerze mówiąc, nie zwróciłem na to uwagi. Spróbuję właściwe zamontować ten amortyzator i zrobię nowe zdjęcia.
Pozdrawiam
czyli chyba okej
oł strona usunięta przez pracownika allegro - czyli widać nie tylko ja myślałem o "interwencji", przy czym ktoś zadziałał dużo bardziej stanowczo niż ja.
Witam.
Rzeczywiście, słuszna uwaga... Ja nie jeździłem tym rowerem. Został on przywieziony z Niemiec. Szczerze mówiąc, nie zwróciłem na to uwagi. Spróbuję właściwe zamontować ten amortyzator i zrobię nowe zdjęcia.
Pozdrawiam
czyli chyba okej
oł strona usunięta przez pracownika allegro - czyli widać nie tylko ja myślałem o "interwencji", przy czym ktoś zadziałał dużo bardziej stanowczo niż ja.
Dzwoniłem do sprzedającego, po tym jak aukcja została usunięta. Powiedział, że aukcja została usunięta ponieważ była niezgodna z regulaminem, bo w treści było napisane że zastrzega sobie prawo do usunięcia aukcji przed czasem z powodu wystawienia na sprzedaż w innych mediach....coś w ten deseń. I że rower wystawił raz jeszcze bez tego tekstu
http://allegro.pl/rower-zjazdowy-wheele ... 41196.html
http://allegro.pl/rower-zjazdowy-wheele ... 41196.html