[quote=DOMAN post_id=143413 time=1701216106 user_id=5119]
Podpowiedzieli Ci już tyle ile się da i tak jak można najlepiej, jesteś zielony w temacie i widać to w każdym poście - a na końcu stwierdzasz, że 2cm skoku nie zrobi różnicy
[/quote]
Ze jestem zielony w temacie przyznawałem od początku prawie w każdym wpisie więc tak, potwierdzam szósty raz - jestem zielony w temacie!
Porady są dla mnie bardzo cenne , najbardziej te że jestem zielony w temacie, albo te - kup wszystko co najlepsze i najdroższe albo to czego nie można dostać.
Co do skoku to tak, sądzę że 20mm nie zrobi mi wielkiej różnicy, tym bardziej że dowiedziałem się że chodzi bardziej o odległość oś- korona a nie o sam skok, przynajmniej w kwestii psucia geometrii ramy. Tym bardziej że te o skoku 100 leżą na półce, a tych o skoku 80 nie ma. Natomiast zaczynam rozumieć że pisanie o wkładaniu nowych amorów, nawet tych dedykowanych przez producenta do starych ram, może psuć biznes handlarzom starego złomu, którym nie jest na rękę publikowanie takich treści.
Myślę że temat do zamknięcia. Dziękuję za rady, szczególnie te merytoryczne od skolioza i Dlugidzon2, wielkie dzięki. Pozdrawiam i do zobaczenia na szlakach świętokrzyskich, jest ich tu bez liku więc polecam.