https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-m ... ff60f8a685
Takie cos znalazłem na OLX.
Ktoś orientuje się który to rok?
I najważniejsze: Wideł jest sprzedawany w zestawie z HS33 i nie ma piwotów... Czy to jakiś autorski system mocowania?
Teraz widzę dopiero na większym ekranie, że piwoty owszem są, ale z tyłu i hample są już założone.
Zgadza się?
Zgadza się?
To nie są piwoty, tylko specjalne mocowanie wyłącznie pod hamulce HSS33 Firmtech. Inne hamulce nie będą pasować. Nie ma też mocowania pod tarcze. Plus jest taki, że hamulce są lżejsze niż V-brake, mega sztywne i nie zapychają się błocie. Bardzo łatwo i bezproblemowo wypina się też koło. Minus jest taki, że nie masz możliwości założenia czegokolwiek innego i w razie awarii musisz szukać dokładnie takich szczęk (klamka i przewody są standardowe dla HS33).
Takie malowanie było oferowane w roku 2000.
Generalnie sam amortyzator jest bardzo dobry. Ujeżdżam go w zimowym rowerze od wielu lat - ostro dostaje po tyłku w mrozie i błocie - nie ma z nim problemów. Plus jest też taki, że uszczelki mają standardowy rozmiar jak w Marzocchi 30 mm - bez problemu można kupić uszczelniacze do amoryzarorów motocyklowych w tym rozmiarze za niewielkie pieniądze. Tu masz pełną anatomię:
viewtopic.php?t=2932
Takie malowanie było oferowane w roku 2000.
Generalnie sam amortyzator jest bardzo dobry. Ujeżdżam go w zimowym rowerze od wielu lat - ostro dostaje po tyłku w mrozie i błocie - nie ma z nim problemów. Plus jest też taki, że uszczelki mają standardowy rozmiar jak w Marzocchi 30 mm - bez problemu można kupić uszczelniacze do amoryzarorów motocyklowych w tym rozmiarze za niewielkie pieniądze. Tu masz pełną anatomię:
viewtopic.php?t=2932
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
hm niedaleko mnie to mają . . .ale jesteś uwiązany tylko do tego hamulca no i cena jakbyś zbił trochę bo jest w tej wersji mało popularny
Dzięki za obszerne wyjaśnienia.
Mi i tak się ten amor nie przyda, bo nie widzę na razie do niego zastosowania, ale może ktoś z forum skorzysta :)
Mi i tak się ten amor nie przyda, bo nie widzę na razie do niego zastosowania, ale może ktoś z forum skorzysta :)
No te hamulce mocno ograniczają zastosowanie - to prawda.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Jak ktoś by chciał to mam takie hamulcowe
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31