Hehe, mekp, racja. Swoją drogą to musi pieruńsko hamowac z klamkami pod canti. Br-m750 jako jedyne ( na pewno z shimano ) miały dodatkowy punkt obrotu poza piwotem. To mocne hamulce. ( br-m760 miały już jeden )
Przymierzałem miski od cannondale - pasują idealnie. Średnica wewętrzna główki 49.8mm jak się nie mylę. Mam też stery Cane Creek, redukcyjne - też pasują w tą główkę. Wtedy montujemy od razu widelec pod 1 1.8". Poza tym główka z miskami w cannondale ma wysokość bodaj 137mm i to też by się zgadzało.
Adaś wystawił tą ramę do sprzedania, uważam że cena jest śmiesznie niska jak na firme i jakość , brać Panowie, i jak pisał, redukcja i zwykły widelec podejdzie elegancko, no i tytanowa rama.....Adamello pisze: ↑2019-12-01, 13:40Ot taka ciekawostka przy niedzieli - rama MTB pod małe kółeczka z główką pod fatty'ego/leftie'go ale nie pochodząca od marki cannondale
Znacie inne takie przypadki? Pojawiają się najczęściej w manufakturkach i projektach na zamówienie. Coś tam kiedyś Univega grzebała...
Ta redukcja nie podejdzie.DOMAN pisze: ↑2019-12-05, 21:02Tak, widziałem coś takiego.
Nie wiem czy to takie średnice w tej z linku,ale chyba właśnie amoeby widziałem tą redukcję z tapered na normalną miskę.
Adapter sterów AMOEBA 56mm do 44mm 37g XC MTB https://allegro.pl/oferta/adapter-stero ... e=facebook