Witajcie, czy wiecie może co to za firma i skąd pochodzi? Szukałem w necie i widziałem parę rowerów tej marki ale głównie jakieś smiesze fulle. Katalogi też widziałem ale lata bodajże 98/99 a ten jest wcześniejszy zapewne.
Mało informacji na jej temat. Wiecie cokolwiek?
https://photos.app.goo.gl/P6jEQZFLNBzevJWt6
Pozdrawiam ;)
Re: Marka Cycle Craft
#2Cyclecraft to generalnie firma od tych smiesznych fulli - ten jest faktycznie starszy, jakos z okolic polowy lat 90
#3Firma niemiecka - ich fulle faktycznie były dość mocno cenione pod koniec lat 90-tych. Sam marzyłem o takim pomarańczowo-białym czterozawiasowym fullu swego czasu.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#4Czyli nic nie wiadomo o modelach przed fullami? Widziałem w internecie gdzieś cycle crafa 105 one o five ale tylko parę zdjec. Ogólnie ani widu, ani slychu ;/
#6Ja też marzyłem pod koniec lat 90tych o takim pomarańczowym fullu na miśkach po tym jak go zobaczyłem w bikeboardzie. Co ciekawe nie tak dawno na olxie namierzyłem takiego pomarańczowego i bardzo chciałem go kupić ale cena była z kosmosu i się opamiętałem. O samej marce niestety nie wiem nic, taka efemeryda pewnie.
#7Oooo, to Ty żyjesz?snack pisze: ↑2020-04-01, 19:30Ja też marzyłem pod koniec lat 90tych o takim pomarańczowym fullu na miśkach po tym jak go zobaczyłem w bikeboardzie. Co ciekawe nie tak dawno na olxie namierzyłem takiego pomarańczowego i bardzo chciałem go kupić ale cena była z kosmosu i się opamiętałem. O samej marce niestety nie wiem nic, taka efemeryda pewnie.
Lodzermensch
#8żyję, jeszcze nie mam suchego kaszlu :Dcorrado pisze: ↑2020-04-01, 20:49Oooo, to Ty żyjesz?snack pisze: ↑2020-04-01, 19:30Ja też marzyłem pod koniec lat 90tych o takim pomarańczowym fullu na miśkach po tym jak go zobaczyłem w bikeboardzie. Co ciekawe nie tak dawno na olxie namierzyłem takiego pomarańczowego i bardzo chciałem go kupić ale cena była z kosmosu i się opamiętałem. O samej marce niestety nie wiem nic, taka efemeryda pewnie.
właśnie sobie przypomniałem o retromtb chłe chłe