Witam! Kupiłem speca za grosze.. Ogólnie jeździ się bardzo dobrze, nie mam zastrzeżeń. Jedyne co to zębatka środkowa przeskakuje i nie da się na niej jeździć. (ma ktoś korbę lub zębatke? albo pomysł co pasuje p&p?) amor już był jak kupiłem, będe jak najbardziej starał się powrócić do oryginału zachowując walory użytkowe, bo jeżdżę naprawdę sporo. Nic więcej nie piszę, czekam na opinie i propozycje co dalej z nim zrobić
Fotki jakie mam: https://photos.google.com/share/AF1QipN ... ZWMmM0OVR3
Są tam jeszcze zdjęcia roweru, który kupiłem dziewczynie, ale pare ostatnich to spec.
Pozdrawiam Was! :)
Re: Specialized Rockhopper Comp 1990
#2abstrahując od rowerków, Scott ma super smooth przejścia tyłwidełek w haki, czy to jakieś Sowie ta miejscówka bo mi tak jakoś górsko/sudecko/nazi wygląda ?
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#3Zębatki lub całe korby w dobrej cenie szukaj na olx lub allegro,jest tego trochę.
Tylko pamiętaj o rozstawie śrub ,tylko teraz nie pamiętam jaki tam jest
Tylko pamiętaj o rozstawie śrub ,tylko teraz nie pamiętam jaki tam jest
#4To są Gliwice, niedaleko centrum ^^ Scott naprawdę przyzwoity, Beatka zachwycona :) Kupiłem go za 150zł i jeździ naprawdę godnie, fabryczne klocki są jeszcze.. spec ma już większy przebieg, ale nadal nie jest wyklepany tak sądze :)
#5tam na sterach jest tak namotane, że bałbym się jeździć. Co tam jest, przedłużka jakaś?
wywal to, i poszukaj sztywnego widelca, z tym że na gwint musi być pod wymiar, co znacznie utrudnia zabawę, a dogwintowywanie jest drogie. Więc lepiej na ahead.
Korba ma standardowy szosowy rozmiar Compact 110 mm (5 śrub). Tych zębatek jest dużo, nawet można kupić nowe shimano (do starszej sory) i pasuje.
Generalnie, to super, że uratowałeś tego klasyka. Bo to klasyk, i kiedyś tani nie był.
wywal to, i poszukaj sztywnego widelca, z tym że na gwint musi być pod wymiar, co znacznie utrudnia zabawę, a dogwintowywanie jest drogie. Więc lepiej na ahead.
Korba ma standardowy szosowy rozmiar Compact 110 mm (5 śrub). Tych zębatek jest dużo, nawet można kupić nowe shimano (do starszej sory) i pasuje.
Generalnie, to super, że uratowałeś tego klasyka. Bo to klasyk, i kiedyś tani nie był.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
#6O, to ciekawe z tym zebatkami ;) poszperam. A co do sterow jest tam adapter i przykrecony mostek, raczej nic co mogloby mnie zabic a do pracy jakos dojezdzac musze, na pewno wracam do sztywnego widelca.. ;) a sztywnego widelca nie mozna sobie dociac? Pozdrawiam ;)
#7Widze ze wiekszosc jest na lancuchy pod 10 lub 9 tke. Szukac pod 7/8 czy np. Ta na 9 podejdzie?
#89s podejdzie, sam mam największą dedykowaną do 9s a reszta napędu jest ósemkowa