Na chwilę obecną mój jedyny retromtb -ot ,taki zwykły szaraczek -będzie służył mi do zwiadu w beskidach.
Historia roweru jest prosta jak drut -kumpel kupił go 3 lata temu ,miał na nim jeździć -w efekcie -rower przeleżał 3 lata na balkonie (stan mocno średni)

Rower mt racing -model prawdopodobnie classic pro ,na rurkach tange db ,widelec ishiwata EX ,rocznik -niewiadomy. Postawiony był oryginalnie na pełnym xt'ku m735;
Rama może nie jest majstersztykiem sztuki spawalniczej ,ale ma kilka ciekawych rozwiązań -jak na swoje czasy:
Sloping, owalizowana górna rura ,całkiem niegłupie prowadzenie linek ,2 mocowania na bidon (oba na dolnej rurze) ,mostek z fajnym wewnętrznym prowadzeniem linki ,widełki tylne U ,fabrycznie montowane kółeczko -do odwracania ciągu przerzutki .Wykończenie malarskie -osobiście bardzo mi się podoba.
Do roweru dodałem od siebie przednią przerzutkę ,zakupiłem sztycę zooma i wieszaczki od jasia ,turbo przejąłem od askaniusza (za co jeszcze raz wielkie dzięki -pasuje tu idealnie!) ,pedały looki moab. Dojdzie jeszcze szark fin ,jak go wykopię z magazynu.
Cieszy fakt ,że udało mi się zachować wszystkie oryginalne pancerze i linki.
Turbina wylądowała tu ,bo leżała i się nudziła -przy okazji -troszkę porzeźbiłem i wyciąłem sobie coś na kształt avid microdaptor. W ten sposób mając korbę 110/74 ,mogę mieć młynek 20 albo 22t.
Opony są -jakie widać ,z tyłu spec cośtam 2.0 (dzięki corri) ,z przodu mój ulubiony wtb motoraptor 2.24 .
Tyle z grubsza ,dodaję galerię ..

rzeźba

P.s. Ktoś mi może czytelnie wyjaśnić o co chodziło z systemem SLR shimano(chodzi mi o stary typ) ?
>W klamkach z m900 i jej klonach -była krzywka prowadząca linkę ,ale w tych klamkach jest po prostu zwyczajny otwór .. co daje ustawienie sprężyn w pozycji slr/normal?