Jeśli to nie jest mega pilne to mogę Ci coś takiego wyciąć jak wrócę z urlopu.
Tylko musiałbym wiedzieć dokładnie do jakiej ramy ale temat do ogarnięcia.

Pozdrawiam Adam

Do corrateca bow cr-Mo , no wiesz zalezy z czego to wytniesz i jak z wytrzymaloscia, bo 100pln to niewielka cena za sprzet a2z , jesli moglbys cos lepszego zrobic to jestem za , jakis adapter na wzor mialby chyba skolioza , trzeb by tylko podpasowac go pod corrateca :)

skolioza daj zdjecie tego adaptera i wklej, bo jestem zainteresowany dosc pilnie, jakby sie udalo taki dorobic pod corrateca, to bede wdzieczny

na szybko mam tylko takie - tu było coś z opaska kombinowane (taką dostałem ale na bank nie jest ori, pytanie jak wyglądało rozwiązanie oryginały)

Obrazek

jak wygląda teraz mogę zrobić wieczorem dopiero - ale adapter ściśle przylega do ramy więc jak widać trochę go zeszło
No i on jest stalowy, nie alu - jedna z części wchodzi pod oś koła i raczej powinna być dość cienka

tu w katalogu na dole pokazany jest ten adapter
http://retromtb.pl/pdf/formula1.pdf
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

skolioza to tak jak we wszystkich innych ramach , z oryginalnym mocowaniem IS ;), no chyba ze sam zacisk hamulca ma konstrukcje przewidziana pod wieksza tarcze

ło rany, :) napisałem to wlasnie we wszytskich ramach czy z dodanym mocowaniem czy z oryginalnym mocowaniem IS , zawsze zacisk bez adapterow jest na 140mm :) , ale sa takie hamulce jak np magura louise, lub xtr m960, gdzie byly robione zaciski , ktore mialy mocowanie od razu na wieksza srednice np 160mm, , wtedy zacisk przedni i tylny sa inne, reasumujac mialem na mysli to, ze ten adapter jest poprostu mocowaniem na standard czyli jak we wszystkich ramach na tarcze 140mm, bez adapterow,

ANDRIUBIKER mogę prosić o fotkę tylniego trójkąta z jakimś przedmiotem (miarką np.) żebym miał jakieś odniesienie do skalowania. Najlepiej dwa zdjęcia, jedno z boku tak jak te wlepiłeś a drugie od góry żebym widział płaszczyzny haków względem rurek. Wieczorem może coś porysuję żeby ruszyć trochę z robotą. Jak za tydzień wrócę z urlopu to by zostało tylko wycinanie.

Pozdrawiam Adam

kura wodna, na smierc zapomnialem o tych zdjeciach, musisz sie uzbroic w cierpliwosc dopiero w polowie przyszlego tygodnia bede tam gdzie corratec, i foty zrobie, sorry, ale zapomnialem jak ostatnio bylem

bylem dzis w swym garazu i znowy wyszlo z glowy zeby zrobic foto samego haka lewego, ale mam wycinek z prawym , nie wiem czy Cio to wystarczy, zeby zrobic ten adapter haki sa symetryczne ( wiadomo lewy nie ma mocowania przerzutki ;) ) jesli to styknie to ok, jesli nie , to nastepnym razem zrobie
Załączniki
adapter do tarczowki corratec bow.jpg