Czy da sie naprawic manetke?

Manetka stx-rc -cyngiel ciężko chodzi ,manetka wrzuca na większe zębatki ale po puszczeniu spada na najmniejszą.Czy wd-40 i czyszczenie może pomóc i czy uszkodzenie mechaniczne opłaca sie naprawic?Po obejrzeniu filmu na youtubie już wiem dlaczego na allegro tak sie biją o manetki ( a podobno są wieczne).Czy pasują części z innych modeli?

niekoniecznie.
Kup sobie spary do czyszczenia tarcz hamulcowych i olej w sprayu.
odłuszczacz, napsikaj do środka aż pocieknie i przerzucaj manetką biegi aż zaskoczy , płukaj jeszce raz aż będzie chodzić ładnie, nastepnie spray olej i spsikaj srodek olejem aby plastyków nie zżarło .

Ja często stosuje odłuszcacz firmy Kleen Flo działą szybko i mocno żre, ale za to wysycha szybko, minusem jest to iż po wyschnięciu trzeba spsikać olejem .
www.velotech.pl

Po rozkreceniu nie za bardzo dało sie skrecic !Nie zaobserwowalem brudu i starego smaru.Mam tez xt ktore lekko działa ale czesto nie zaskakuje-czyszczenie pomoze?Czy rozbierał ktos manetke jak tego dx-a na filmie bo interesuje mnie czy inne są takie same w srodku i czy pasują do nich czesci z innych modeli?

czy pomoże? wyrocznią nie jesteśmy ;-) póki nie spróbujesz to się nie dowiesz Tylko nie rozkręcaj całej manetki na części - wystarczy że zdejmiesz obudowę i pędzelkiem wyczyścisz Generalnie ani to pracochłonne, ani skomplikowane, więc warto spróbować!
czy części są kompatybilne? w pewnych modelach między sobą na pewno tak - czy bezkrytycznie we wszystkich manetkach stosowane są te same komponenty tego nie wiem
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA