Doskonale rozumiem i doświadczam to na własnej skórze.
Będzie lepiej :)
Edit: Kończę bo zaraz Ojciec Dyrektor podpatrzy ,że piszę o pierdołach ...chociaż jest na zlocie to nie zobaczy :D
Pozdr
A Ojciec dyrektor na zlocie siedzi :D
Ja czytałem trochę Wołoszańskiego i jego książki trzeba brać z lekkim przymrurzeniem oka...
pozdrawiam
xMekpx
Ja czytałem trochę Wołoszańskiego i jego książki trzeba brać z lekkim przymrurzeniem oka...
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
z panasonikiem od askaniusza przyszla gratka dla lightbikerów
napisy mało czytelne, ale przypuszczam że kiera to Acor Lite g110, na wadze realnie 114g - kurde strach nawet patrzyć na nią po tylu wiosnach
napisy mało czytelne, ale przypuszczam że kiera to Acor Lite g110, na wadze realnie 114g - kurde strach nawet patrzyć na nią po tylu wiosnach
...ludzie to maja szczescie
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
a to problem zamienić na xt-ka ?YvesMoi pisze:suport z plastikową miską....bleeeee
ps. ooo, kto sie na forum pojawił
Gdzie Cię wcięło?Już mieliśmy tworzyć ekspedycję ratunkową.YvesMoi pisze:ale do kompletu by pasował un72 jakiś ładny :)
PS
w końcu wróciłem do świata żywych :*
Lodzermensch
Nie jestem pewien z ktorego roku sa te HS'y ale prosze:
HS77
Na allegro pojawiły sie raz, a ebay'u nie widze. Raz chyba widziałem je na rowerze.
Moje wykopane z wielkiej sterty złomu serwisowego.
Czy ktoś z was wie coś więcej nt. tego wynalazku zza Odry? Rarytas??
pozdrawiam
xMekpx
HS77
Na allegro pojawiły sie raz, a ebay'u nie widze. Raz chyba widziałem je na rowerze.
Moje wykopane z wielkiej sterty złomu serwisowego.
Czy ktoś z was wie coś więcej nt. tego wynalazku zza Odry? Rarytas??
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
nie ultra, ale jednak dosc rzadkie; jest jeszcze wersja ze zintegrowanymi manetkami ale widzialem takie tylko raz
mozna je polaczyc ze szczekami pod piwoty i byla taka wersja touringowa
tutaj jakis handmade;)
mozna je polaczyc ze szczekami pod piwoty i byla taka wersja touringowa
tutaj jakis handmade;)
te same lata produkcji co hs22 nawet 33 , wersja szosowa, trafiaja sie czasem, tylko po co komu, jak nikt na szosie nie jezdzi;)
Niby nic wielkiego ale cieszy Od Toma to bym był skłonny nawet smycz na szyję ubrać i zawiesić na niej telefon
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Leżała u mnie chyba ze 2 lata - brudna, niekompletna, utleniało się na niej aluminium....
Miałem pracowity dzień z dremelem i oto efekty:
Celem nie było uzyskanie jakiejś mega niskiej wagi tylko doprowadzenie do stanu użyteczności. Chodzi mi po głowie kolejny rower i jak dogram kolory to przerzutka dostanie prawdopodobnie troszkę barwnych elementów (wszystkie śrubki i może kółeczka CNC).
Póki co jest wersja "nawinie"
Miałem pracowity dzień z dremelem i oto efekty:
Celem nie było uzyskanie jakiejś mega niskiej wagi tylko doprowadzenie do stanu użyteczności. Chodzi mi po głowie kolejny rower i jak dogram kolory to przerzutka dostanie prawdopodobnie troszkę barwnych elementów (wszystkie śrubki i może kółeczka CNC).
Póki co jest wersja "nawinie"
Kilka pytań:
- Czy jesteś w stanie zrobić zewnętrzną część wózka?
- Co zrobiłeś z tym gołym alu? Zpolerowałeś czy jakiś kret?
pozdrawiam
xMekpx
- Co zrobiłeś z tym gołym alu? Zpolerowałeś czy jakiś kret?
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Spolerował i to nie bele czym
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
mekp pisze:Kilka pytań:
To dość skomplikowane ale do zrobiena - sam wózek to pikuś, tylko te systemy mocowania są zamotane (ile przerzutek tyle systemów) - ja je zwykle robię z alu lub tytanu bo jak już sę bawić to konkretnie
Jak to kret? Jak coś jest upaprane albo np. pomalowane to kret tego nie łapnie. Te brzydkie miejsca przeleciałem papierem ściernym o różnej gramaturze a na koniec polerka dremelem. Jak widać korpus przerzutki i wózek muszą być z innego stopu bo polerka zupełnie inaczej wyszła.mekp pisze: - Co zrobiłeś z tym gołym alu? Zpolerowałeś czy jakiś kret?
pozdrawiam
xMekpx
takie oto cudenko zanabylem, stan niemal nos, jedynie brak odpowiedniego adaptera, jak wiadomo robione w jedynym slusznym rozmiarze czyli 25,4mm, i adaptery na kazda niemal srednice podsiodlowki
Ostatnio zmieniony 2013-11-02, 15:47 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, nie do końca
w 92 XTR i XT dostały swój górnociąg, natomiast DX (no bo oznaczenie z 6 z przodu ewidentnie na to wskazuje) był wspólny dla LXa
(to był wszak koniec grupy M550, za rok wchodził czarnuch M560 i prawdopodobnie już w 550 nie inwestowali przerzucając fd z górnym ciągiem i kanti od DXa)
w 92 XTR i XT dostały swój górnociąg, natomiast DX (no bo oznaczenie z 6 z przodu ewidentnie na to wskazuje) był wspólny dla LXa
(to był wszak koniec grupy M550, za rok wchodził czarnuch M560 i prawdopodobnie już w 550 nie inwestowali przerzucając fd z górnym ciągiem i kanti od DXa)