poharatana sztyca use alien carbon

Czesc,

W zwiazku z przekletym 31.4 w rurce pod siodlem w Wheelerze 9900 team dlugo szukalem jakiejs choc troche szpanerskiej sztycy bez offsetu, bo rower jest dlugi, kierownica nisko i zintegrowana z mostkiem a pozycja karkolomna, nawet odbierajaca dech jesli zle sie uloze. Znalazlem i kupilem na allegro taka sztyce (70pln)

Obrazek

Z innej perspektywy wyglada tak:

Obrazek

Kupilem ja z premedytacja taka, jaka jest - pomyslalem o zrobieniu obejmy z jakiejs zywicy, moze ew zablokowaniu jej w takiej pozycji zeby cale wybrzuszenie bylo w ramie, ale najechaly mnie srogie watpliwosci co do trafnosci tej decyzji.

Obrazek

Obrazek

Ktos ma jakies zdanie? Rade? Adres serwisu? Moze sztyce 31.4 ?

Najprosciej bu bylo gdybys kupil tujejke adapter redukcyjna 31.4 ->27.2 tylko pamietaj zeby taka miala 10 cm minimum. I wtedy masz ogromny wybor sztyc. Sam mam 31.4 i widze ze jedyne sztyce to zoomy i accenty. Co do tego karbonu to musisz ocenic czy to jest dziura czy tylko rysa, jak gleboka rysa to uzupelnij ją epoksydem zeszlifuj i powinno to się trzymać.

Dzieki za feedback. Zrobilem rozeznanie i wszyscy jednoglosnie odradzaja jezdzenia na w jakikolwiek sposob uszkodzonych weglowych sztycach :( Musze poszukac innej rury

wole jezdzic na czyms, na czym moge z grubsza polegac. pekla mi kiedys sliczna alu sztyca z krzyzakiem w srodku podczas jazdy bez raczek i przykro wspominam nastepstwa :-(