Przygarnąłem ostatnio, wiszącą w warsztacie znajomego, zapomnianą przez wszystkich ramę GT.
Problem w tym, że została w międzyczasie przemalowana i mam problem z ustaleniem jaki to model.
Tu też drugie pytanie, czy ta rama przyjmę widelec o skoku 80 mm?
Fotki
fajna
numer wybity na mufie sup. może być wskazówką
obstawiam Timberline
wg mnie rozsądne maksimum to 63 mm
numer wybity na mufie sup. może być wskazówką
obstawiam Timberline
wg mnie rozsądne maksimum to 63 mm
Także obstawiam Timberline sądząc po hakach i mocowaniu bagażnika.
Ja sądze że 80mm może przyjmie ale musiałbyś mieć nisko krótki mostek może i nawet obrócony poza tym najbardziej to zależy od twoich preferencji co do geometrii ramy.
Ja sądze że 80mm może przyjmie ale musiałbyś mieć nisko krótki mostek może i nawet obrócony poza tym najbardziej to zależy od twoich preferencji co do geometrii ramy.
Wrzucam jeszcze fotkę mufy.
Pytanie o skok wynika z chęci podmieniania mojej obecnej alu ramy tym cackiem i spróbowania jak to się na stali śmiga. A do przełożenia mam właśnie SIDa z '07 z 80 mm skoku, a nie orientuje się czy w tamtym okresie już budowano ramy ogarniające taki skok, bez znacznego zaburzania geometrii.
Pytanie o skok wynika z chęci podmieniania mojej obecnej alu ramy tym cackiem i spróbowania jak to się na stali śmiga. A do przełożenia mam właśnie SIDa z '07 z 80 mm skoku, a nie orientuje się czy w tamtym okresie już budowano ramy ogarniające taki skok, bez znacznego zaburzania geometrii.
[center]Sztywne jest lepsze[/center]
Zawsze możesz skrócić Sida na 63mm
Aldek pisał kiedyś o adaptacji 80mm do Timberline - słabo było... pomogło skrócenie widla właśnie
Aldek pisał kiedyś o adaptacji 80mm do Timberline - słabo było... pomogło skrócenie widla właśnie
Moja timberline uspokoiła geometrię dopiero po skróceniu skoku do 70 mm. To był model 96 - z taką "uniwersalną" geo, pod quadrę i sztywniaka.
Tutaj jest 94, więc może być jeszcze gorzej.
Wg mnie to co najmniej tequesta jest - ma bardzo kulturalnie wykończone mocowanie haków z rurkami ramy...
Tutaj jest 94, więc może być jeszcze gorzej.
Wg mnie to co najmniej tequesta jest - ma bardzo kulturalnie wykończone mocowanie haków z rurkami ramy...
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/