Witam wszystkich! 
Zaczynam tutaj przygodę z retroMTB pomysł zrodził się któregoś mokrego dnia, pierwszy pomysł na nowy rower to był przełaj, ale stanęło na mtb. Wcześniejsze doświadczenie to szosa/ostre, liczę że nowa maszynka zawiezie mnie tam gdzie na wąskich oponach nie dałem rady:)
Dobra, dobra, nie pitol... Dawaj foty czegoś własnego   

A tak na serio to jeśli miałbyś ochotę wrzucić coś złożonego własnoręcznie to byłoby miło. Daje to pojęcie o goście, zmyśle "konstruktorskim" i generalnie o podejściu do budowy rowerów. Coś na zasadzie "jeden obrazek wart jest 1000 słów".
No i witaj na forum, łatwo nie będzie
Ł/73

A tak na serio to jeśli miałbyś ochotę wrzucić coś złożonego własnoręcznie to byłoby miło. Daje to pojęcie o goście, zmyśle "konstruktorskim" i generalnie o podejściu do budowy rowerów. Coś na zasadzie "jeden obrazek wart jest 1000 słów".
No i witaj na forum, łatwo nie będzie

Ł/73
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain... 
+ Checker Pig, Creme, Electra
					+ Checker Pig, Creme, Electra
siedem3, jasna sprawa, rowerami na serio zainteresowałem się jakiś rok temu to jest pierwsze co udało mi się złożyć
było tak : 

później tak : 

A w zimę służy mi jako ulep (TAK, wiem kierownica to mało ma z nią wspólnego + jest do tego przedni hampel na zdjęciach nie ma jeszcze) :
 + jest do tego przedni hampel na zdjęciach nie ma jeszcze) :  

W międzyczasie udalo mi się złożyć całkiem schludne w moim przekonaniu ostre z którego jestem całkiem dumy, maiło być lekko i niezadrogo, na wiosnę planuję nową ramę ala'cannondale track 

http://www.flickr.com/photos/111713204@ ... 8588_c.jpg[/img]
					było tak :

później tak :

A w zimę służy mi jako ulep (TAK, wiem kierownica to mało ma z nią wspólnego
W międzyczasie udalo mi się złożyć całkiem schludne w moim przekonaniu ostre z którego jestem całkiem dumy, maiło być lekko i niezadrogo, na wiosnę planuję nową ramę ala'cannondale track

http://www.flickr.com/photos/111713204@ ... 8588_c.jpg[/img]
jasne, a co to ma z retro wspólnego ?? bo Mistralem chyba nie chcesz straszyć po nocach , tam pękały rury nad suportem i widełki przy koronie, strach wogóle siadać na takich staruchach, nie wspominajac o stalowych feglach , które z hamowaniem niewiele miały wspólnego , jak złożysz retro rowerek to daj znać .
z tego srebrnego może o można być dumnym, ale .......jest tam może jakaś śrubka epokowa ??
					z tego srebrnego może o można być dumnym, ale .......jest tam może jakaś śrubka epokowa ??
Piotrze, są to moje poprzednie rowery, o które zapytał siedem3 i nie mają nic wspólnego z retroMTB... 
Pierwszy to jest Pasat, straszy , na stare koła strach był wsiadać od razu wymieniłem na nowe na obręczach mach1 CFX  i  piastach miche. Wymiana klinów (jazda ze starymi to była loteria) na nowe pomogła i praktycznie nie sprawiał żadnych problemów
 , na stare koła strach był wsiadać od razu wymieniłem na nowe na obręczach mach1 CFX  i  piastach miche. Wymiana klinów (jazda ze starymi to była loteria) na nowe pomogła i praktycznie nie sprawiał żadnych problemów   Wiadomo zawsze coś skrzypnie, jakiś mały luz się pojawia ale spokojnie daje jeszcze radę.
  Wiadomo zawsze coś skrzypnie, jakiś mały luz się pojawia ale spokojnie daje jeszcze radę. 
W retro dopiero wchodzę, postęp w budowie będzie w wątku Gary Fisher
					Pierwszy to jest Pasat, straszy
 , na stare koła strach był wsiadać od razu wymieniłem na nowe na obręczach mach1 CFX  i  piastach miche. Wymiana klinów (jazda ze starymi to była loteria) na nowe pomogła i praktycznie nie sprawiał żadnych problemów
 , na stare koła strach był wsiadać od razu wymieniłem na nowe na obręczach mach1 CFX  i  piastach miche. Wymiana klinów (jazda ze starymi to była loteria) na nowe pomogła i praktycznie nie sprawiał żadnych problemów   Wiadomo zawsze coś skrzypnie, jakiś mały luz się pojawia ale spokojnie daje jeszcze radę.
  Wiadomo zawsze coś skrzypnie, jakiś mały luz się pojawia ale spokojnie daje jeszcze radę. W retro dopiero wchodzę, postęp w budowie będzie w wątku Gary Fisher

uffffff a juz myślałem że nastepny nam przywali sterte złomu z PRL-U   

Tam patrz sobie do Pasata to co opisałem, aby ci nie odjechał w dół albo do przodu kiedyś znienacka 

Popatrze jak psujesz Garego ...

Tam patrz sobie do Pasata to co opisałem, aby ci nie odjechał w dół albo do przodu kiedyś znienacka

Popatrze jak psujesz Garego ...

hehe, Romet jak na razie nie narzeka na zdrowie   

Z Garym zobaczymy jak wyjdzie, sam nie wiem jaki będzie efekt końcowy

Z Garym zobaczymy jak wyjdzie, sam nie wiem jaki będzie efekt końcowy