mam kilka szosowo-sprzętowo-warsztatowych pytań :
Jeśli by znaleźć szosową korbę Shimano na kwadrat taką aby dało się przykręcić 3 tarcze to:
♣ jaki to będzie model (a więc jakich modeli szukać)
♣ dużo było takich korb (modeli)?
♣ jaki będzie rozstaw śrub młynka
♣ czy wejdzie mi zamiast młynka szosowego np młynek z DX 28zębów
♣ czy taki zestaw (28/42/52) obsłuży szosowa 105tka?
Chętnie bym zaoszczędził parę złotych na klamkomanetach ale nie chcę ani tandety ani nie chcę spędzić 2-3 tygodni na ebay i allegro.
♣ czy jest jakaś sensowna alternatywa do klamkomanetek 2 (docelowo 3) x 8. Gość z allegro (skoczekflor) już nie ma tych czasowych gripów do tego przełożenia.
♣ potrzebuję aby rozwiązanie było porządne, nie prowizorka!
♣ gdzieś widziałem takie dziwne podstawki do thumbów (które jak wiadomo mogą w ustawieniu pracy ciągłej obsłużyć nawet i 9kę ) - czy da się to gdzieś dostać czy to jednak jest coś w rodzaju polowania na jednorożca?
♣ biorę pod uwagę by kupić te gripy 2/3 x 7 i zmienić kasetę. tu powstaje pytanie czy kasety szosowe 7spd to dobra opcja, w mtb mi to starcza, ale nie znam specyfiki szosy.
♣ jeśli mam kasetę rozkręcalną to zdaje się, że wystarczy, że wywalę jedną zębatkę i zmienię dystanse? jakie dystanse powinienem wstawić?
♣ przypuszczalnie jednak zdecyduję się na klamkomanetki - pytam a nóż jest jakaś cudowna opcja o której nic nie wiem
♣ tania i dobra owijka? Ponoć PRO? (czarna)
ogólnie o jeździe przełajowej (i o przełajowych rowerach)
#1Ostatnio zmieniony 2013-10-15, 12:28 przez jacob, łącznie zmieniany 3 razy.