Cześć, jestem Jahu, forum zainteresowało mnie jako jedno z niewielu źródeł informacji o starszym sprzęcie w polskich internetach :) aktualnie jeżdżę na rowerze Balance CR-750 z 1994, którym chwaliłem się już na FB :)
Składam też rower wyprawowy i tak sobie ubzdurałem, że chciałbym żeby był na osprzęcie XT z początku lat '90, zanim Shimano wypuściło XTR, tak więc szukam NOSów na ebay.com i poluję na okazję na polskim allegro. W sumie już wszystko mam poza czasem na złożenie :)
Może nie powinienem tego pisać na forum MTB ale dużo wskazuje na to, że może to być rama pod koła 28" :D i do tego damka :D ale o tym może kiedy indziej :)
NOSow sie zachciewa k...mac
witamy

witamy

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Bardziej żeby się ponapalać trochę jakie rarytasy można wyciągnąć... :Dmarcin74 pisze:NOSow sie zachciewa k...mac![]()
![]()
witamy
Hehe, stwierdziłem, że zapakowanym z przodu i z tyłu może się łatwiej stawać, wsiadać, wysiadać, jeżeli jednak nie to będzie dla laski :)cardamon pisze:
ps. ale damka wyprawowym rowerem ??
aaa, ta rama to cro-mo handmade Koga Miyata, potrójnie cieniowana, wzmacniana, hardlite i w ogóle... :D to była najlepsza rama jaką miałem pod ręką a to że damka jakoś przeżyję :)
Witamy! Poka lepiej te NOS-y aby każdy mógł przeczyścić monitor śliną 

'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Długo czaiłem się na korbę jakąś i kasetę ale ceny i koszt transportu potrafią skutecznie odstraszyć :) kasetę znalazłem na szczęście w PL "prawie NOS", łańcuch nadal jeszcze mają w sklepach HG91, "crankset" znalazłem też jakiś niezniszczony za bardzo, mam tylko nadzieję, że razem wszystko chwyci :)
Jak chcesz przemyć monitor to na przykład ja się długo czaiłem na tę korbę, wisi już jakiś czas, okaz w sumie kolekcjonerski bo pewnie wielu takich w takim stanie nie ma - też 730 ale biopace z którym mam dobre doświadczenia i rzadkie raczej 165mm ale ja jeżdżę na 175 i dobrze mi z tym :)
http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-XT-FC-M ... 2ec9f66be4
Jak chcesz przemyć monitor to na przykład ja się długo czaiłem na tę korbę, wisi już jakiś czas, okaz w sumie kolekcjonerski bo pewnie wielu takich w takim stanie nie ma - też 730 ale biopace z którym mam dobre doświadczenia i rzadkie raczej 165mm ale ja jeżdżę na 175 i dobrze mi z tym :)
http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-XT-FC-M ... 2ec9f66be4
kazdy sobie potrafi wyszukac cos na ebay, pokaz wlasne NOS , bo prawie nos , to ma kazdy z nas w wiekszej ilosci pewnie :), a rzadkie 165mm, a po co to komu? krasnalowi? ;)
nie ma czegoś takiego jak "prawie" NOS, albo coś jest leżakiem magazynowym/szafowym nigdy nie uzywanym albo nie 

A to się nie zrozumieliśmy bo pisałem, że szukam a nie, że znalazłem jakiś na który byłoby mi mnie stać. 165mm trzeba chcieć, dlatego pewnie długo wisi...ANDRIUBIKER pisze:kazdy sobie potrafi wyszukac cos na ebay, pokaz wlasne NOS , bo prawie nos , to ma kazdy z nas w wiekszej ilosci pewnie :), a rzadkie 165mm, a po co to komu? krasnalowi? ;)
Dlatego w cudzysłowie, tylko może nie tam gdzie trzeba, jeden facet miał w opisie aukcji, że "Proszę pamiętać, ze NOS w opisie aukcji wcale nie oznacza, że przedmioty są nieużywane i bez oznak zużycia :D już mi się nie chciało mu pisać, ze to właśnie to oznacza :)cardamon pisze:nie ma czegoś takiego jak "prawie" NOS, albo coś jest leżakiem magazynowym/szafowym nigdy nie uzywanym albo nie
Z NOSami to ja mam tak, ze najpierw się na nie napalam, a później dalej leżą nieużywane bo szkoda je "rozdziewiczać" (do stanu NOS się ich już jak koledzy zauważyli nie przywróci)
W Pl widziałem 2x korbę M730 NOS - schodziły za zdecydowanie mniejszą kasę niż ta z jebaja i były w "normalnych długościach" (choć sam na jakąś 160 lub 155 bym się nie obraził dla syna to jednak jest to nisza jak idzie o potrzeby rynku)
W Pl widziałem 2x korbę M730 NOS - schodziły za zdecydowanie mniejszą kasę niż ta z jebaja i były w "normalnych długościach" (choć sam na jakąś 160 lub 155 bym się nie obraził dla syna to jednak jest to nisza jak idzie o potrzeby rynku)
Skolioza, pamiętasz ?
http://www.ebay.co.uk/itm/ATI-Panaracer ... 3a83a5a0fe
to kiedy zakładasz ?
ps. przepraszam za off

to kiedy zakładasz ?
ps. przepraszam za off

tak, to właśnie jeden z tych NOSów który leży
ale obiecałem sobie że jak znajdę za rozsądne pieniądze, niekoniecznie nowe ale w super stanie, opony do kompletu, to i chwyty rozdziewiczę 

Kuba wielkie dziekicardamon pisze:Skolioza, pamiętasz ?![]()
to kiedy zakładasz ?
ps. przepraszam za off

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar