Panowie.. a ma ktoś z was może prawdziwego Kleina? Pierdolca za przeproszeniem dostaję, jak wrzucę w google'a temat: Klein Adroit :)
Ponoć prawie nie do zdobycia w dobrym stanie.. mam nawet osobny folder w katalogu z rowerami z grafikami Adroitów i lepszych Attitudów z początku lat 90 tych.
W sumie z tych wszystkich ulep, to bym to pogonił i tylko takiego wrzucił na ścianę..
http://nieoceniam.pl/rowery/klein-adroi ... -marzenie/
Re: KLEIN
#2elmo ma, wygrał kiedyś konkurs na rower roku z nim.
Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
#5To nie są rowery, to dzieła sztuki :) Miałem nową ramę NOS'a Attitude'a ale z 2004 roku, sprzedałem niedawno, w sumie nieco drożej niż kupiłem, przeleżała parę lat, wymacana od czasu do czasu, nie doczekała się złożenia, bo to nie ten Klein, którego bym chciał. Poszła za 1750 jakoś.
Są: Super V2000; Trek 9900 OCLV; Trek 990; Spec Stumpjumper M2, Cannondale F400 (killer); Klein Pulse; Focus Black Rider; Cannon MOTO CARBON :); SBIKE; .. i parę jeszcze gratów.
#7Nieeeeeeee nie zasnę! Niech admin zrobi z tym co zechce, ale muszę to napisać:czajnikmtb pisze: ↑2020-04-05, 19:33https://www.youtube.com/watch?feature=y ... pp=desktop
Masz co oglądać :)
JA PIERDOLĘ!
..przepraszam
Są: Super V2000; Trek 9900 OCLV; Trek 990; Spec Stumpjumper M2, Cannondale F400 (killer); Klein Pulse; Focus Black Rider; Cannon MOTO CARBON :); SBIKE; .. i parę jeszcze gratów.
#8Z tego co jest w miniaturce filmu ta sztyca thomsona mogłaby wylecieć z hukiem na rzecz m900 albo 910. Chyba, że ktoś na tym jeździł i potrzebował bez setbacka...
Części na sprzedaż:
#15no ja swoją wyszkoliłem, że nie pyta o rowery :)
zdrówka życzę, wiem że offtop, ale w dobie tego dziadostwa z chin ludowych, wszystkim na święta.
Ja się odkaziłem właśnie wewnętrznie i idę spać.
AAAA to w sumie nie offtop, montowałem dziś vbreaki srama 9.0 do mojego Pulse'a :)
Niedługo go uruchomię to wkleję fotki.
zdrówka życzę, wiem że offtop, ale w dobie tego dziadostwa z chin ludowych, wszystkim na święta.
Ja się odkaziłem właśnie wewnętrznie i idę spać.
AAAA to w sumie nie offtop, montowałem dziś vbreaki srama 9.0 do mojego Pulse'a :)
Niedługo go uruchomię to wkleję fotki.
#17trochę gość pojechał w artykule. Większe przekroje rur itp to to nie jest sedno konstrukcji. Na każdej ramie Kleina jest naklejka z numerami patentów które są zastosowane przy produkcji i wykonaniu tych ram. Jest ich kilkanaście. Patentem były chronione przekroje, np sposób przejść z rurki na kwadrat itp. Jest tego dużo, sam nie wiem czego do końca dotyczyły. Te ramy to arcydzieło. To nie zwykłe rurki ugięte i pospawane. No i ta legendarna sztywność, to nie mit, te ramy faktycznie są jak zbrojony beton.
Też mam coś w zanadrzu w moich zbiorach :)
Też mam coś w zanadrzu w moich zbiorach :)
#19Miało być lekko, w miarę tego co mam w garażu, mniej więcej na ile się da (z tego co miałem) koniec lat 90'tych i trochę po 2000... wg wagi takiej byle jakiej dla wędkarzy ok 9.44kg.
#23Dzięki za info i rady. No miałem wrzucić tam klamki Ritcheya i canti Marina - już przymiarkę robiłem, ale to początek lat 90tych i czekają te części na taki projekt. Fd- jak pisałem, co miałem pod ręką, zwłaszcza, że teraz doszła rd-m950 na tył, bo wkręciło mi plasmę w szprychy po jeździe testowej - 50metrów! Szczęście chociaż takie, że to badziew z plastiku i nie poaharatało mi delikatnych szprych crossmaxów.. no i coś była mowa o piastach, no to crossmaxy, więc tego się nie rusza :)
Poza tym - jak pisałem, co miałem pod ręką i waga.. canti marina vs vki 9.0 to różnica ok 100gr na korzyść 9.0. Zwłaszcza, że ramka z 98r, więc jak w miarę epokowo, to już vki mi się wydaje.
Poza tym - jak pisałem, co miałem pod ręką i waga.. canti marina vs vki 9.0 to różnica ok 100gr na korzyść 9.0. Zwłaszcza, że ramka z 98r, więc jak w miarę epokowo, to już vki mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony 2020-04-21, 22:38 przez kor, łącznie zmieniany 1 raz.
#24Retro Marek pisze: ↑2020-04-21, 21:06Fajnie Ci ten Klein wyszedł, aż mi się przypomniało jak swojego Pulse'a miałem. Mój był nadszarpnięty zębem czasu, ale twój prezentuje się konkursowo.
No niestety, jak mój tak i Twój to już nie te Kleiny co chwilę wcześniej. Jak ja bym chciał mieć Adroita ehhhh
#25A jak już się rozgadałem to napiszę jeszcze, że:
- sztyca Nuke Proofa i siodło Sunline'a są najświeższe, sztycę kupiłem kilka lat temu na chainreactiion do aktualnego wtedy roweru fr/dh, akurat nie musiałem przycinać to została długa :) a nie miałem innej pod ten rozmiar teraz..
- ciekawostka - zaciski tytanowe, cholera zapomniałem marki, kupiłem za grosze przy okazji jakiegoś zamówienia w bikestacji na ich outlecie - za 30zł! - 41 gr! crossmaxowe poleciały do pudełka..
- plasma była - bo leciutka - 195gr, no ale się stało i dupa.. nie wiem czy zapomniałem dokręcić śrubkę od położenia górnego wózka, czy zauważyłem pin z ogniwa łańcucha wypchnięty.. coś tak czy siak ją wciągnęło :(
- Indy to wiadomo - wagowa rewelacja i zawsze mi się podobał,
- oponki Maxxis Medusa 1.5, kupiłem kiedyś nówki, lekkie cholernie,
- korba Race Face i suport pod isis chyba od VP..
- pancerze znalazłem w zapasach akurat czerwone :)
- kaseta była pod ręką akurat slx'a 11-28 - 231gr..
- sztyca Nuke Proofa i siodło Sunline'a są najświeższe, sztycę kupiłem kilka lat temu na chainreactiion do aktualnego wtedy roweru fr/dh, akurat nie musiałem przycinać to została długa :) a nie miałem innej pod ten rozmiar teraz..
- ciekawostka - zaciski tytanowe, cholera zapomniałem marki, kupiłem za grosze przy okazji jakiegoś zamówienia w bikestacji na ich outlecie - za 30zł! - 41 gr! crossmaxowe poleciały do pudełka..
- plasma była - bo leciutka - 195gr, no ale się stało i dupa.. nie wiem czy zapomniałem dokręcić śrubkę od położenia górnego wózka, czy zauważyłem pin z ogniwa łańcucha wypchnięty.. coś tak czy siak ją wciągnęło :(
- Indy to wiadomo - wagowa rewelacja i zawsze mi się podobał,
- oponki Maxxis Medusa 1.5, kupiłem kiedyś nówki, lekkie cholernie,
- korba Race Face i suport pod isis chyba od VP..
- pancerze znalazłem w zapasach akurat czerwone :)
- kaseta była pod ręką akurat slx'a 11-28 - 231gr..
Ostatnio zmieniony 2020-04-21, 22:46 przez kor, łącznie zmieniany 1 raz.
#29A ja myślałem że Klein uparcie i do końca robił dolne ciągi. Ładny taki czerwony, ale Indy do takiej ramy? Przecież to budgetfork, nicnietłumiący i wiotki, no i taki filigranowy'cienki do takich przekrojów rur nie pasuje i trochę tu razi moim zdaniem. Ja rozumiem waga niska, ale mimo wszystko tu by jednak SLka pasowała idealnie. No i jak zawsze skinwalle .
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#30No wiem, ale zasada była taka, że na ile to możliwe to z tego co pod ręką w garażu było ;) Sl'ka w moim Treku siedzi, drugiej nie mam :/