Witam serdecznie.
Znów się nie powstrzymałem no i jest
Wyjątkowy klasyk, ładny rower i ładny rocznik. Amelinum.Gustlik pisze:Dużo pracy z tym ale zrobię to standardowo, technicznie tip-top wizualnie zostanie jak jest.
Tutaj chyba technikalia m.in. tego modelu:
http://www.vintage-trek.com/Trek-Fisher ... Fisher.pdf
To co w oryginale, lecz nie mam oryginalnej sztyca, mostka, kiery i siodła. W zamian myślę o secie zooma i standardowo jakąś vette , bo raczej ciężko o graty Garego.
Całkiem ładny frejmset
Możesz się pokusić o drobne zaprawki lakiernicze bo to jest łatwe przy tym kolorze.
Zawsze będzie lepiej wyglądał podpicowany
Możesz się pokusić o drobne zaprawki lakiernicze bo to jest łatwe przy tym kolorze.
Dokładnie, jednak kolor musi być dobrze dopasowany.hit00r II pisze:Całkiem ładny frejmset
Ja bym największe przytarcia tylko robił. Widzę, że źle nie jest.
Łańcuchem ktoś załatwił miejsce za blatami, ale rower chyba dużo nie jeździł bo naklejana osłona pod łańcuch niezniszczona.
Zresztą, to tylko kosmetyka, owszem mam pierdolca na jej punkcie, ale obiektywnie rzecz biorąc po kilku ostrych jazdach rower może mieć już przecież skazy. Liczy się dobór gratów
Ciężko SRa skombinować kawałek po kawałku - ja swojego ponad 2 lata kompletowałem Łatwiej kupić rower i pozyskać wszystko za jednym zamachem - ale zabawa już nie ta...
Ciekawy nawet jest ten gary, główka ramy 1 i 1/4 a mufa suportu aż 88mm mam nadzieję że takie łożyska dostanę.
Klameczki + hample będą dia-compe 986, trzeba zaprawki zrobić ale z braku czasu nie mogę się tym teraz zająć.
klamki mi sie kształtem zawsze bardzo podobały - mam od Sztopiego SS4 i hamują fajnie, wnioskuję więc że te również nie tylko wyglądają
Hamują całkiem nieźle, więc i wyglądają i dzialaja tylko canti dia compe 986 są w agonalnym stanie zobaczymy może coś innego zaaplikuje.
Mam klamki Dia Compe 7 (bez SS ) moge CI puścić za 1/3 ceny z allegro. Też nowe , ale bez pudełka.
Klamki zostaną ss5, poszukuje canti dia compe 986. W tych co miałem rozleciały się plastikowe osłony sprężyn.
Czarne 986 wisiały 2 tygodnie temu na alle u Ktostam00. Wtedy sie nie sprzedały, może jeszcze ma.
Fajny rowerek się szykuje, gratuluję wyboru mniej otrzaskanego osprzętu :)
Fajny rowerek się szykuje, gratuluję wyboru mniej otrzaskanego osprzętu :)
Rewelacja. Fajne rowerki ostatnio na forum! Widac ,ze duzo pracy kosztował! Mam słabosc do takich prostych konstrukcji. Sam czerpie przyjemnosc z jazdy ostatnio na hardtailach z poczatku lat 90 tych a mam 3 fulle wygodne hehe. Czekam za fotkami.
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Gary znow jeździ i to nadspodziewanie dobrze:)
Technicznie pieknie cyka ale od strony wizualnej trzeba jeszcze popracować.
Kantiliwer dia-compe ss5+986 w asyscie kool-stopów to naprawde niezle hamowanie
Technicznie pieknie cyka ale od strony wizualnej trzeba jeszcze popracować.
Kantiliwer dia-compe ss5+986 w asyscie kool-stopów to naprawde niezle hamowanie
Re: Gary Fisher Supercaliber 1991
#28Witam, nastąpiło kilka zmian więc się dzielę postępami.
Mianowicie wpadła sztyca nitto67, stery yst evolution 1 1,4 oraz kokpit złożony z kiery Alinestars i mostka którego firmy nie pamiętam:)
Mianowicie wpadła sztyca nitto67, stery yst evolution 1 1,4 oraz kokpit złożony z kiery Alinestars i mostka którego firmy nie pamiętam:)
- Załączniki
-
- 20220428_200853.jpg (5.18MiB)Przejrzano 8897 razy
-
- 20220428_200800.jpg (4.7MiB)Przejrzano 8897 razy
-
- 20220428_200712.jpg (4.61MiB)Przejrzano 8897 razy
-
- 20220428_195620.jpg (5.21MiB)Przejrzano 8897 razy
-
- 20220428_195500.jpg (6.56MiB)Przejrzano 8897 razy