Cześć.
Kupiłem taki secik DB Axis Pro, rama jest lekka i ma przyjemną geometrie, wideł Tange Struts jest super.
Z racji ze nie posiadam katalowego Shimano Xtr, założyłem to to co akurat leżało a mianowicie SunTour XC Pro.
Koła przeszczepione ze Speca Stumpjumper team, stery tioga avenger oraz opony Panaracer duster pro.
Nie jest to ostateczna konfiguracja, wiec doradźcie co niepasuje :)
Bardzo fajny rower!
dobry frameset (wideł bomba!)+ nieoklepany osprzęt + stary Zoom (szkoda jednak, że sztycy brakuje)- dla mnie świetnie połączenie!
dobry frameset (wideł bomba!)+ nieoklepany osprzęt + stary Zoom (szkoda jednak, że sztycy brakuje)- dla mnie świetnie połączenie!
sztyca to standard czyli kalloy:) ma zoom lightweight ale w kiepskim stanie.
Będą jeszcze poprawki bo został złożony na szybko.
Będą jeszcze poprawki bo został złożony na szybko.
o tym właśnie myślałem, błysnął by tu...Gustlik pisze:zoom lightweight
może da się go przywrócić do stanu?
To jest czarna sztyca i jest obdarta z farby. Narazie trochę z czasem cienko, może za tydzień.
A i jak to zrobic ? szpray czarny i napisy z szablonu ?
A i jak to zrobic ? szpray czarny i napisy z szablonu ?
najprościej właśnie tak - tylko ustal jak głęboko sztyca będzie włożona od razu i sobie jakoś to zaznacz Inaczej po pierwszej regulacji efektu nie będzieGustlik pisze:A i jak to zrobic ? szpray czarny i napisy z szablonu ?
ew szukaj sztycy w dobrym stanie, i to najlepiej w kolorze mostka
Witam.
DB otrzymał do kompletu nowe pedałka, do kompletu XC Pro oczywiście. W dalszym ciągu szukam sztycy Zoom Lightweight w srebrze, prawdopodobnie w tym rozmiarze (30.4) nie znajde;( Co w takim razie radzicie? może ktoś z forum ma taką sztyce?
DB otrzymał do kompletu nowe pedałka, do kompletu XC Pro oczywiście. W dalszym ciągu szukam sztycy Zoom Lightweight w srebrze, prawdopodobnie w tym rozmiarze (30.4) nie znajde;( Co w takim razie radzicie? może ktoś z forum ma taką sztyce?
Jesiennie u Ciebie Po Zamościu sie szwendalem tydzien temu - ladnie obszar twierdzy jest zrobiomy
A no jesiennie, jednakże taka pora roku też ma swoje uroki:-)
Szczególnie jak wjedzie się w las i jedzie na czuja, gdzie nas poniesie bez wyznaczonej trasy
Szczególnie jak wjedzie się w las i jedzie na czuja, gdzie nas poniesie bez wyznaczonej trasy
fajny Również posiadam korbę z tej grupy lecz z jaśniejszymi zębatkami. Zaciekawiło mnie ostatnio na jakim poziomie stoi ta grupa, porównując do shimano z tamtych czasów, xt?
to absolutnie nie zarzut - po prostu u nas aura już zgoła odmiennaGustlik pisze:A no jesiennie, jednakże taka pora roku też ma swoje uroki:-)
rkopec16,XC Pro to topowa grupa Suntoura - więc tak ją trzeba postrzegać w wersji 7 biegowej
Moim zdaniem jakość tej grupy jest lepsza od xt i stoi na poziomie xtr, jedynie kaseta odbiega technologią lecz przy dobrym wyregulowaniu różnica staje się marginalna. Płynność jaką daje pełna grupa to coś czego wcześniej nie czułem.
Re: DiamondBack Axis Pro 92''
#17Witam
Przyszła pora na odbudowę DB Axis Pro, i pomyślałem że się podzielę postępami :)
Bardzo mi pasuję geo DB z tych lat, są wygodne a i mają pazur więc taki axis zasługuję na zwrócenie mu lat świetności
Postaram się zebrać katalogową konfigurację więc pewnie to potrwa. Koła już zaplecione, stery są.... brakuję korby i rd ;(
Pozdrawiam
Przyszła pora na odbudowę DB Axis Pro, i pomyślałem że się podzielę postępami :)
Bardzo mi pasuję geo DB z tych lat, są wygodne a i mają pazur więc taki axis zasługuję na zwrócenie mu lat świetności
Postaram się zebrać katalogową konfigurację więc pewnie to potrwa. Koła już zaplecione, stery są.... brakuję korby i rd ;(
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2021-03-26, 22:08 przez Gustlik, łącznie zmieniany 1 raz.
#18Hej! Czekamy na relacje, choć ta wersja na suntourze mnie przypadła do gustu!
DBR
#19To prawda Z Suntourem fajnie mu było ale ciekawe jak z m900 wyjdzie
#22Czad i wypas, Gustlik daj znać co tam słychać u zielonego Axisa:)))
DBR
#23Cacy aż miło patrzeć :) z tej serii shimano mam tylko przednią przerzutkę którą podarował mi focker