Chciałem pokazać rower jaki niedawno kupiłem. Ma to być typowy wół roboczy, sposób na rozładowanie stresu itp. hehe. Poza mtb, szosa też mnie kręci. Chciałem jakiś retro sprzęt ale ciężko było coś znależć. Szkoda by mi go było zresztą katować. Gt RTS też sobie odpocznie. Retro szosę i tak kupie ale musi trafić się coś ładnego.
Merida chyba z 2011r, używany oczywiście) ale nie styrany. Jeździł nim jakiś młodzian z Łodzi. Kupił ten rower od Marka Rutkiewicza, na ramie pod słońce prześwituje jeszcze nazwisko na rurze poziomej. Osprzęt Dura Ace 7800, koła Mavic Ksyrium Sl. Blat 46 oraz tył od 14 w górę jak to u juniora) Fajna waga, całość obecnie 7,6kg.
Pytań mam kilka jak przedłużyć rurę sterową, albo może ktoś wymienia carbonową bo kierownica musi iść z 2 cm do góry, Szukam także mostka 100mm i nie wiem czy szukać jakiegoś Ritcheya jak podsiodłówka czy może coś i nnego...Blat 52 też poszukiwany oraz tylnia kaseta dura ace 10rz. Może ktoś ma? Pedały szosowe posiadam ale nie wiem jakie buty kupić myślałem o bontragerach.
Merida jest szybka i zwrotna. Czuć lekkość i sportowy charakter.Karbon fajnie tłumi. Zaprzyjaźnię się z nią na dłużej.
Merida Scultura FLX 909
#1GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike