Retromen pisze:Wybór pola ostrości to przydatna funkcja. Najnowsze lustrzanki mają ich kilkadziesiąt. Reczne ustawianie ostrosci rzadziej sie stosuje.Jak uzywam aparatu do robienia zdjęc ptaków to przydaje się też szybkostrzelność aparatu. Np. 11 zdjęć na sekunde. Wiadomo lustrzanka ma większą fizycznie matryce i jakość zdjęć jest lepsza. Szczególnie mniejsze są szumy oraz zasięg tonalny. Podstawowa zaleta to wymienne obiektywy.
Ale do robienia zdjęć rowerow spokojnie wystarczy kompakt)
Zgadzam się, że niby wystarczy ale jednak za mało opcji. Już nawet w tej chwili i jednak mimo kombinowania, ustawiania cały czas niezadowolony jestem ze słabego radzenia sobie z kiepskim oświetleniem.
Niejednokrotnie widzę ciekawe zdjęcia zrobione bez lampy błyskowej, niekoniecznie w super jasnym miejscu a jednak szczegółowe. Gdy podglądam metadane (czy jak to się nazywa) widzę czym zdjęcia były robione.
Ostatnio sprawdziłem tak zdjęcia Gerwazego, bo bardzo m się podobały i już wiem z czego korzystał.
Chciałbym w lecie zabrać jakiś odnowiony rower w ciekawe miejsce gdzie na spokojnie będę mógł porobić testowe fotki. Każdy projekt będzie musiał być uwieczniony w odpowiednim miejscu. W sumie i też stąd ten wątek i moje nagłe zainteresowanie fotografią

Ostatnio zmieniony 2018-02-09, 23:52 przez
90s_fan, łącznie zmieniany 1 raz.