temat zaginął , ale go odnalazłem .
to są szpeja , które niedawno trafiłem , grają słusznie .
Cd Philips cd 380 1989 rok !, standardowa procedura czyszczenia , gra jak ..... no nie jest to accuphase ale mocno i dynamicznie , zaletą jego jest super transport stosowany pozniej w bardzo wysokich modelach róznych firm , których cena przyprawiała o zawrót głowy .
tutaj mamy cd Kenwooda dp-47 1988 rok , standardowa procedura , śmiga wszystkie płyty , nawet nagrywane na komputerze , dżwiękowo troche lepiej od Philipsa .
w dawnych latach przetwornik w nim był tak dobry ze chłopaki robili przeróbki tego modelu i grłao to dużo lepeiej niż oryginał . Sam mechanizm jest zawieszony na "poduszkach gumowych " .
Magnetofon Harman Kardon td 420, niewysoki model, ale juz miał reg biasu podczas nagrywania , co sie przydawało w przypadku gorszych kaset .
Dźwiękowow jest twardy, konkretny , nie zniekształaca dźwięku , no ale ta firma słynęła własnie z takiego podjeścia do tematu, no szkoda że to nie 470 l albo przynajmniej 450 , ale kasty nagrywa fajnie , już zgrałem 2 x 90 do auta
Pod spodem słynny staruszek Sony TC-K71 , 3 głowice , tylko dolby B , bez HXPRO!!! i dobrze bo dźwiękowow jest dobrze bez kombinacji .
odczyszczony i wygrzany już troche jest , musi jeszcze przejsć korekcje - wyrównanie torów rec'play i wymiane pasków na nowe, te co są to ciagną ładnie , ale na kasecie testowej słychać czasem lekkie zachwianie dźwięku 1khz , w końcu ma kupe lat i nalezy mu sie .
Monitor przy nagrywaniu, reg biasu , wiecej nie trzeba do szczęścia , zwłaszcza ze dźwiekowo jest ok jak stare Sony !!
Proste radyjko do samochodu Philipsa , import szwjcaria , od razu miało kostki wiec cyk cyk podłączyłem i gra .
Magnetofon wyczyszczony, umyte rolki, głowica, ustawiony skos i śmiga , chciałem takie coś najprostsze do auta na razie , bo co wsadze do 16 letniej skody ? ano wystarczy, choc przyznam sie ze poluje na zabyutkowe wypasy z magentofonem z miękką mechaniką , były takei cudaki ..... Kenwoody, Alpine , Sony, Panasoniki itd .
Tu mam dwukaseciaka Kenwooda 6010 model , przywoity magnetofon do odtwarzania czy skopiowania kasety , musze do niego nowe paski zaczać organizować , bo te już widze leciwe sa , choć grać gra całkeim sobie , jak kenwood - dynamicznie .
no i na koniec walkman, nówka sztuka nieużywany z pudełkiem i papierami ... ten model top rzadkość jak patrzyłem na necie , widział pierwszy raz kasetę u mnie w domu !! po prostu gra .
Z walkmanów mam jeszcze starsze 2 modele , później wkleję fotki, jeden śmiga elegancko , drugi muszę rozebrać bo chyba pasek poszedł sie gonić , bo radyjko gra a kaseta nie rusza .
I jak pisałem na czacie , chętnie przygarne za darmo jakby komuś leżało niepotrzebnie kasety audio firmówki, czyste albo nagrane , takze minidiski , bo mam nagrywarke minidisk Yamahy
P.S.
a mam w warsztacie u siebie jeszcze jamnika JVC takiego super retro, radio gra ale reszta wymaga wyczyszczenia i uzdatnienia styków , zrobie fotke bo ide tam porobić coś z kołami