jako że z innych teamtów wiem,ze co niektórzy interesują się oświetleniem elektroniką etc będę miał do Was prośbę
potrzebuję diodę led - 4,5 lub 6V, relatywnie duża "moc" świecenia, nie wymagającca radiatowa o średnicy nie większej niż żarówka na 6V (miałaby zastąpić ją właśnie)
macie jakieś sprawdzone typy?
http://dx.com/c/flashlights-lasers-999/ ... itters-951
bedzie Ci trudno zastąpić żarówkę wchodzącą głęboko w klosz diodą, która ledwo będzie wystawać z krawędzi, musisz szukać czegoś z diodą o takiej bardzo wypukłej soczewce, na tej stronce są takie ceny niskie że możesz się pokusić i zamówić na próbę inne klosze pasujace do LEDów o średnicy pasującej do Twojego korpusu
bedzie Ci trudno zastąpić żarówkę wchodzącą głęboko w klosz diodą, która ledwo będzie wystawać z krawędzi, musisz szukać czegoś z diodą o takiej bardzo wypukłej soczewce, na tej stronce są takie ceny niskie że możesz się pokusić i zamówić na próbę inne klosze pasujace do LEDów o średnicy pasującej do Twojego korpusu

o kształt soczewki się nie martwię - i tak będę musiał ją wpasować w oprawkę żarówki więc będzie dokladnie w miejscu szklanej bańki No chyba że kształt ma wpływ na skupienie/rozproszenie
roznica spora bo sama dioda swieci inaczej niz zarowka i moze to zle banglac bez kombinacji z osadzeniem i modyfikacji odblysnika.
jaki tam jest gwint? mozesz np kupic zarowke diodową z gwintem e10 i dioda o mocy 1W.
poszukaj w google "led bulb [typ gwintu]"
jaki tam jest gwint? mozesz np kupic zarowke diodową z gwintem e10 i dioda o mocy 1W.
poszukaj w google "led bulb [typ gwintu]"
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
gwint - hmmm
dla mnie to zwykły żarówkowy - jak na razie wszystkie żarówki jakie próbowałem zainstalować pasowały
więc nie wiedziałem że są różnice
Ale to cenny trop - może uda się zakupić rozwiązanie dedykowane a nie kombinować
dla mnie to zwykły żarówkowy - jak na razie wszystkie żarówki jakie próbowałem zainstalować pasowały

Ale to cenny trop - może uda się zakupić rozwiązanie dedykowane a nie kombinować
najpopularniejsze są te:

GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
pozostaje jeszcze kwestia sterownika diody, bo zarówke można bezpośrednio do baterii/aku podłączyć to przy LEDzie jest bida z nędzą :)
wygląda jak ta e10, myślałem o wpięci "na sztywno" bez elektroniki (się nie znam a i z miejscem może być nie teges)
taka zaroweczka powinna miec kontroler zintegrowany, co innego przy montazu "gołej" diody
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
o to fajnie - pytanie czy jest szansa na jakąś większą moc (w czołówkach np niektórzy się szczycą 1W)