Endo w niełasce :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

jeszcze tydzien temu Cardamon zmieszal bika z blotem a tu ekipa z Krakowa juz na "krotko"...pozazdroscic :-|
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Dezent pisze:Widzę, że nikt dziś nie jeździł...
ja jezdzilem :evil:
pierwsze 80 w spokojnym tempie

Obrazek

ale ostatnie 20 to juz totalna rzeznia......po ktorej zostalo nas tylko 4 8-)

Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Gerwazy pisze:Słonecznie, ale chyba zimno, wszyscy poubierani jak w zimie. I jaka średnia dzisiaj?
fakt ....bylo chlodno i wietrznie :-?
do tego od samego rana zapowiadalo sie na deszcz i nic nie wskazywalo ze bedzie slonce :-D
ubranka raczej wiosenne ale to i tak nic w porownaniu do letniech ciuszkow w ktorych wy smigacie ;-)
.....co do sredniej naprawde nie byla wysoka ;-) bylo z nami sporo niedzielnych cyklistow i zalozenie bylo takie zeby wszyscy mieli przyjemnosc zjazdy :-> do 80 km bylo 30 km/h
na sam koniec postanowilismy bujnac troche tempo :-P cyklisci jechali swoje a my rozpetalismy piekielko
20 km w czworke skok za skokiem po konkretnych goreczkach ...mysle ze szlo lekuchno 4 dyszki 8-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

40 to już peletonowe prędkości, a biorąc pod uwagę że było zimno i górzyście to chyba nawet szybciej niż peleton. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Tak czy owak taka forma na progu sezonu robi wrażenie :-)

skolioza pisze:W ostatnie weekendy złapaliśmy z kumplem fazę na techniczne zabawy - kilometrów nie dużo, od domu blisko, ale spocić się jak najbardziej można
Korzenie, kamienie, wąskie ścieżki przyklejone do zbocza, strome ścianki w górę i w dół... ot taka zabawa :)
weź to rozładuj bo sie rozlazło...skądś te tereny znam ..... :mrgreen: tam nie ma co sie spocić .....
www.velotech.pl

skolioza pisze:Jak się stosuję technikę przełajową "rower w dłoń" to istotnie - nie ma
Pokonanie na kołach to już inna bajka (korzeń nad bajorem męczyliśmy chyba ze 40 minut jeżdżąc w te i we wte :-D)
popróbuj przełaju ......a dostaniesz olśnienia .....
www.velotech.pl

Nie lubi dzieci, zastanów się dobrze póki nie jest za późno :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

sztyca to jedyny nie- retro element w rowerze - ale w kwestii ochrony ramy i koła jest to na prawdę skuteczne ustrojstwo (trzeba na prawdę doświadczonego jeźdźca, ktory potrafi reagować i odciążać siodło jadąc z tyłu)

a co do prowadzenia - istotnie zupełnie inna bajka Na pusto po prostu zachodzi przy skrętach, z drugą osobą z tyłu to przede wszystkim kwestia zgrania
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

pierwsze sciganie w 2014 ;-)

szoska niestety .... 80 km w 1.56.35 ;-)
temp prawie 20 na plusie i zero wiatru raj na ziemi :->

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

no niestety zabraklo nascie sekund :-| wystarczylo pierwsza dyszke
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

marcin74 pisze:pierwsze sciganie w 2014 ;-)

szoska niestety .... 80 km w 1.56.35 ;-)
Jadąc z prędkością 41,5 km/h (czyli taką jak wyżej) na pokonanie oporu powietrza, który jest głównym winowajcą tego, że nie możemy ścigać się z osobówkami na autostradzie, potrzeba wydatkować 92% więcej mocy niż jadąc z prędkością 30km/h ;-) Masz jakiś motorek ...w ramie czy co? ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=nMrZUUVcI_g

Gerwazy pisze:Jadąc z prędkością 41,5 km/h (czyli taką jak wyżej) na pokonanie oporu powietrza, który jest głównym winowajcą tego, że nie możemy ścigać się z osobówkami na autostradzie, potrzeba wydatkować 92% więcej mocy niż jadąc z prędkością 30km/h Masz jakiś motorek ...w ramie czy co?
Sila peletonu :roll:
choc akurat w tym przypadku to dwoch chcialo za wszelka cene uciec , dziesieciu robilo wszystko by im to uniemozliwic ,a reszta sie wiozla :-x
generalnie szarpanina od startu do mety .... :-?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

skolioza pisze:Takie tam kręcenie po okolicy
Pięknie :shock:

Ja w południe wyjechałem w koszulce, wróciłem bo zaczęło kropić. Po ulewie, wypogodziło się. Wyjechałem w softshelu, rękawiczkach i zmarzłem w uszy :-P Różnica temperatur 12 C.

Była fotka na moście kolejowym, teraz jest pod mostem:

Obrazek

Właśnie wróciłem. Fotka licznika sprzed godziny :shock: :-x

Obrazek
Diamond Back Apex SE '96, Superior XP 939

tydzien temu szosa a dzisiaj objazd trasy wtorkowego wyscigu mtb :-P ..nareszcie

Obrazek
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

no i co tam cienkiarze....dzisiaj pękła Mogielica w najlepszej pogodzie jaka mogła by być , mgła na 10-20 m , mżawka, błoto , kamienie, woda zawieszona w powietrzu, do tego przełajówka i ..Ja , czyli komplet był , nikogo i niczego nie brakło .

Jak widać stare dupy nie rdzewieją tylko wybierają same "smaczki "

Obrazek

Obrazek

czoło Mogielicy, jak widać widoki były dzisiaj przecudne

Obrazek

Obrazek

i zdjecie dnia o nazwie - Jestem w dupie , odzwierciedla ogólną zawartość widokową dziisejszego wypadu

Obrazek

a dupowóz ma sie wspaniale, choć to nie jego klimaty konkretne bo za duzo kamieni i za ostre podjazdy miejscami, to dotrwał do końca dzielnie

Obrazek

pozdrawiam tych co przepsali tak piekny dzień :mrgreen:
www.velotech.pl