Uch, dawno mnie na forum nie było, musiałem odpocząć od komputera, ostatnio pracuję jak niewolnik. Chciałem podzielić się zdjęciami i wrażeniami z jazdy w szkockich górach w zeszłym tygodniu. Był lekki mróz, około -5 stopni i piękne błękitne niebo.
Wyjechałem wcześnie rano aby dotrzeć na czas w umówione miejsce. Planowany wyjazd z parkingu miał odbyć się o dziesiątej ale jak to zwykle bywa, dyskusje, oglądanie rowerów, robienie zdjęć, targi części (samochody zamieniły się w małe kramiki ze starym sprzętem rowerowym) sprawiły że wyruszyliśmy w trasę grubo po jedenastej.
Widoki były wspaniałe, zamarznięte jeziora, piękne góry a dolne partie przypominały mi moje rodzinne Sudety. Było również bardzo niebezpiecznie, wszędzie pełno lodu. Osobiście leciałem z roweru trzy razy i chyba nie było uczestnika imprezy który nie zaliczyłby gleby.
Z rowerów było parę ciekawostek jak chociażby przepiękny i rzadki Fat Yo Eddy, Xizang 92 , stary Stumpjumper 88' z u-breakiem i inne ciekawe rarytasy. Był też nowy Laperre jednego z uczestników ale przyjęliśmy go serdecznie do naszego grona.
Ogólnie spotkanie uważam za udane w bardzo miłym towarzystwie retromaniaków, a mój rower został rowerem spotkania w głosowaniu ogólnym :) Za niecałe trzy tygodnie kolejna wyprawa.
Oto kilka zdjęć z tego spotkania:
http://picasaweb.google.com/retroridermaniac/Dunkeld#
u nich tam łatwiej grupkę zebrać
Jest na co popatrzyć i sprzętowo i plenerowo, zazdroszczę! No i gratulacje za zgarnięcie tytułu!
Jest na co popatrzyć i sprzętowo i plenerowo, zazdroszczę! No i gratulacje za zgarnięcie tytułu!
I ja czternasty, tylko zdjęcie robiłem cierpliwości jestem pewien że z czasem zorganizuje się mocną grupę w Polsce.
P.S.Dzięki, zmieniłem blaty na stare shimano, pewnie dzięki temu na drugim miejscu uplasował się ten fantastyczny Fat...
P.S.Dzięki, zmieniłem blaty na stare shimano, pewnie dzięki temu na drugim miejscu uplasował się ten fantastyczny Fat...
Co oni tacy niebiescy Chyba coś z aparatem lub ustawieniami nie tak było Widzę że nawet sztywniaki się pojawiły Fajnie
byś się wstydził jak miały się nie pojawić?grindz0ne pisze: Widzę że nawet sztywniaki się pojawiły