Fotki fotki! Co to taka jedna...
Choc juz na pierwszy rzut oka do tej geo bardziej bym widzial jednak canti low profile z tylu
Re: Clunkers (Klunkers)
#64Fajny, choć podtrzymuję że geo plasowałoby go na erę wcześniej niż ubrake
Taki srebrny Deer-head by mu pasował i jakieś wielkie klamki na 4 palce - Magury na przykład
Taki srebrny Deer-head by mu pasował i jakieś wielkie klamki na 4 palce - Magury na przykład
#65O! Te same hample co w moim Rabeneicku. Tylko klamki dwukolorowe i nie ma przodu. Mi sie klamka lewa rozsypala, ujowy stop aluminium i gwint sie wyrobil. Fajna prawdziwa retro maszynka, co bedziesz modzil tam?
#66Zrobię serwis i może pokusze się o jakieś skinwalle i to by było na tyle
#70A już darowałem sobie zakładanie nowego wątku :) Rama rzeczywiście przypomina Bowa . Nie wiem czy to zaleta tytanu czy akurat się wstrzeliłem z geometrią , ale zdecydowanie najwygodniejszy rower w mojej stajni :)
#71Ładny choc dla mnie teoche za duzo napisow na wszystkim.
No i zdecydowanie daleko odjechało to od Clunkera...
Pozdrawiam
Mekp
No i zdecydowanie daleko odjechało to od Clunkera...
Pozdrawiam
Mekp
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
#72No clunkerem nie jest :( Szkoda. Ale fajna maszyna tobie wyszła. Można go było wizualnie sklunkierzyć chociaż. Srebrne szpeje, brązowe siodło i chwyty, ramę obryzgać tu i tam jakimiś farbkami... :D Ale najważniejsze że jesteś Panie zadowolony.
#73Spokojnie Panasonic z 1988 czeka na skundlenie :)
Będę modził tego tytana , ale poczekam , aż się opony z użyją :)
Będę modził tego tytana , ale poczekam , aż się opony z użyją :)
#74Oto Shitloads mój Klunker-, w przeciwieństwie do rowerów "plus" gdzie opona jest gruba, mój klunk to przeróbka z mieszczucha zatem i opony krosiarskie. Z ordżinałó ostała się rama i suport. Zrodzony jako Genesis Brixton, przeistoczył się w klankę będąc po drodze trzybiegiem, grawelem, dropmoustache'm...38x15T, resztę widać, czarny wideł i pomarańczowy mostek to ostateczna konfiguracja.
- Załączniki
-
- IMG_20220423_185038567_HDR.jpg (188.88KiB)Przejrzano 18639 razy
-
- IMG_2528.JPG (93.73KiB)Przejrzano 18639 razy
-
- IMG_2520.JPG (201.99KiB)Przejrzano 18639 razy
-
- IMG_2519.JPG (200.39KiB)Przejrzano 18639 razy
#75Ten ,,ordżinałó” rower to ostre czy single speed? W jakim celu został zbudowany, gdzie go używasz?
Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
#76To singiel z torpedą. Został zbudowany w celu walki z nudą, zagospodarowania gratów i eksploracji nieznanego. Używam go gdzie się da - śmigam rankiem po mieście po bułeczki ale i ponad 60km w terenie kiedyś na nim wpadło. Miny innych tatuśków pod szkołą/przedszkolem gdy widzą mój bukłak mówią wiele o ich preferencjach relaksacyjnych, oczywiście matki tak nie patrzą bo przecież matki nie dają w szyję.
#77Dla spojnosci fajnie wygladaloby tylne kolo w slonce.
Odprowadzajac corke do szkoly, raczej na mamuski zerkalbym, wszak to tylko malpeczka, no chyba ze owych zaskakujesz
Odprowadzajac corke do szkoly, raczej na mamuski zerkalbym, wszak to tylko malpeczka, no chyba ze owych zaskakujesz
#78Na co i kogo zerkam pod ośrodkami edukacyjnymi specjalnie nie napisałem. Małpka mi pasuje ze względu na zbieżność z chińskim znakiem zodiaku i ostatnio raczej kiperskim podejściu do alkofixu. Koło w słonko wyglądałoby zacnie, fakt, ale obawiam się że moje sto kilo i brak finezji w deptaniu w pedały szybko spowodowałoby jego zaćmienie.
#79Tak czy siak, klunkera tutaj nie bylo, nawet wizualnie :P Dlatego czekajcie Pany na moja wykmine na bazie Corratec racebow. Nie bedzie klunkerem typowym, ale bedzie jak najbardziej go przypominac i bedzie na szpeju, ktorego uzywali klunkerzysci w swoich kolejnych rowerach ;)