Ładna

Możesz powiedzieć jak ta rama sprawowała się jako coś w stylu "fitness-bike" lub przełaj i jednocześnie pod sakwami?

Chodzi o to żeby kupić coś co na codzień będzie przełajem szosą a po zmianie kiery i mostka raz do roku ruszy w trasę.

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

argh!!
ładna(siodło w ładnym stanie się zachowało) -moje 2gie ulubione malowanie ,ale te rogi to bym wywalił .. bo w takiej pozycji to chyba symulator jazdy czołgiem :?:

co do pytania mekpa -na codzień jako przełaj/gróboskórna kolarzówa sprawdza się to świetnie (oponki 32c)
pod sakwy -myśle ,że bez problemu się nada -są oczka z przodu na widelcu ,oczka z tyłu -wszystko na niej zamontujesz -jedyna wada ,jeśli chodzi o sakwiarskie sprawy -więcej niż 40c z tyłu w tą ramę nie wejdzie ,a i to z dużym trudem -niewielka centra i będzie tarło -uważam ,że to największe niedopatrzenie w tych ramach

siodlo mam identyczne , niemal nos jak kogos inetersuje, tez brazaowe tylko ciemniejsze , bo czarne wyladowalo w mojej kuwie, aaaa i oslone rd srebrna tez mam , oczywiscie oryginal kuwahara

rurokura pisze:argh!!
ładna(siodło w ładnym stanie się zachowało) -moje 2gie ulubione malowanie ,ale te rogi to bym wywalił .. bo w takiej pozycji to chyba symulator jazdy czołgiem :?:

co do pytania mekpa -na codzień jako przełaj/gróboskórna kolarzówa sprawdza się to świetnie (oponki 32c)
pod sakwy -myśle ,że bez problemu się nada -są oczka z przodu na widelcu ,oczka z tyłu -wszystko na niej zamontujesz -jedyna wada ,jeśli chodzi o sakwiarskie sprawy -więcej niż 40c z tyłu w tą ramę nie wejdzie ,a i to z dużym trudem -niewielka centra i będzie tarło -uważam ,że to największe niedopatrzenie w tych ramach
Podzienkował... Nie chce kolejnych dwóch rowerów a na przyszły sezon taki jest plan.

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

Fajnie że oryginalna w dużym stopniu, siodło, korba czarna rzadko spotykana. Gdybym nie miał dobrego roweru pod sakwy to bym takiej kuwahary szukał ;D
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

Tak w trekkingu Kuwahary nie założysz grubej opony ale osobiscie mi to nie przeszkadza, gdyż preferuję te ciensze 32C i 35C maksymalnie. Z mojego doswiadczenia a uzytkuje juz 2 Kuwy Pacera z 1990 i U Pacera z 1992 roku. Z mojego doswiadczenia haki z tyłu lepiej jak są poziome jak w moim Pacerze z 1990. Przerobiłem go na Zimę na single speeda z myślą powrotu Wiosną do biegów. Ale jeździ mi się single speedem tak dobrze że już tak pozostanie.
Naciągacz łancucha, śrubki i pokrętła z logo K też wyglądają bardzo stylowo.

Koła oryginalnie w Kuwach też nie wyróżniają się specjalnie, w Pacerzach były bardzo słabe obręcze UKAI i ARAYA, myślę że w Hi- Pacerze wzmacniane obręcze są mocniejsze.

Wyższy model Kuwahary który wychodził na XT miał inną bardziej sportową i sloppingową geometrię niż Pacer. W mojej czuje się że geometria jest taka prosta-kwadratowa powiem. Bardziej geometria z szosy, rozstaw kół niewielki. Mocna i dość sztywna rama ale delikatnie amortyzująca drogę.

Z jazdy, nie wiem czy inni użytkownicy to potwierdzą ale czasem jadę z fotelikiem z synem to tył jakby trochę chodził, nie wiem czy to od ciężaru, może od małego ciśnienia w oponach a może mały mi się tak ruszą... Może z sakwami jest takie samo wrażenie??? Rurki cieniowane są bardziej elastyczne, sprężyste...
Załączniki
RIMG0186.JPG
RIMG0218.JPG
RIMG0219.JPG
RIMG0203.JPG
RIMG0215.JPG
RIMG0189.JPG
RIMG0206.JPG
RIMG0208.JPG
RIMG0210.JPG
RIMG0172.JPG

czarny deore, zdecydowanie latwiej go namierzyc niz czarnego xt , co fakty nie zmienia ze faaajna , od xt rozni sie tylko gruboscia tarcz, nie wiem wlasciwie dlaczego tak niewielkie roznice, niemal kosmetyczne sa miedzy xt a dx ... dziwna wtedy byla polityka siemano :)

Róznice między xt a dx są niby niewielkie ale xt jest trochę lepiej wykonany i lżejszy. Klamkomanetki wnętrznosci mają w 100% identyczne. Tylna przerzutka XT jest sporo ładniejsza od DX i lepiej wykonana. Korby ramiona w XT też mają z tego samego stopu co Dura-Ace a DX z tego co LX... Blaty chyba są w XT z twardszego prasowanego aluminium??