Klasyczny dość model champion mondial AB (chociaż właśnie zauważyłem, że jest opisana jako A frame-dziwne?)-obstawiam okolice 1980 roku-kolorki amatorskiego timu gazelli. Wszystko zrobione na rurkach reynoldsa 531, rama ma bardzo ładne mufy i detale (a i tak jest "najuboższą" posród dostępnych z serii modeli A AA ). Szykuje się nieśpiesznie nowy rowerek na wieś. Już od dłuższego czasu chodził mi po głowie koncept starej klasycznej kolarzówy z przełomu lat 70tych i 80tych -wiecie ,5 spidów z wolnobieżką ,manetki na ramie ,skórzane siodło ,długaśna pompka ,klamki z górnym prowadzeniem pancerza ..
Dlatego gdy ją zobaczyłem -to nie zastanawiałem się długo -co prawda ma 60 cm ,a ja 180 ,ale jestem przyzwyczajony do takich gabarytów ram - i śmiga mi się na takich rozmiarach zupełnie wygodnie. Kółka do gazzeli to komplet na piastach millarda i niskoprofilowoszytkowych obręczach mavic monthlery route z szyciorami z yyyy ... hutchinson'a? nie pamiętam ,cielisty bok mają w każdym razie ,jakieś niebieskie wstawki ,wolnobieg 5s.
Jako ,że rowerek jest jednak budżetowym projektem ,a ceny starej campy na allegro są nieprzyzwoicie wysokie (stara wypierdziana sztyca za 130 zł ?) ,to będzie składany na tym co mam .. przerzutka z tyłu -śmieszna kopia hurreta

,ew. szimano 600ka arabeska ,korba -ostatecznie 600ka ,chociaż wolałbym campe -taką klasyczną, w starym stylu. Siodło brooks profeszynal ,kiera cosmos manubri sprint -z bardzo fajnym "obłym" gięciem. Klamy koniecznie klasyczne 600/dura ace z wierconymi dźwigniami i pancerzem prowadzonym do góry. Owijka skórzana

Rower do zrobienia na jesienno/zimowe wieczory.
Poszukuje jakiś fajnych klasycznych manetek na ramę -jeśli ktoś ma i mu zbywa -to proszę o info.
Tylna przerzuta z campy -również wchodzi w zakres moich zainteresowań/poszukiwań -może byś nawet taka do całkowitego odnowienia.
Foty jak narazie pożyczone z aukcji