Przedstawić chciałem moją obecną maszynkę do enduro. Na nim śmigam w góry kiedy czas i chęci pozwalają :)
Ciekawa konstrukcja tylnego zawieszenia, damper DhxAir 5.0, w sumie 160mm skoku, przód - jak widać Domain 180mm, chciałem coś banalnego na sprężynie. Poza tym zbyt dużego wyboru pod 1.5 cala nie ma :/
W sumie szukam co jakiś czas Fox'a 36. Ori były na nich montowane, miałem kiedyś na handel takiego z UK przywiezionego (tzn. całego moto z foxem). Ewentualnie kiedyś podmianka na Totema, ale.. chyba nie,
wolę prostotę w tym przypadku.
Ponadto:
- piękne koła, niedawno wyrwałem nówki praktycznie, Crossmax Enduro;
- X0 w przewadze, na uwagę zasługują hamulce - robią robotę;
- sztyca budżetowa od KS'a, fajny patent zrobili z mocowaniem linki na dole, czyli nie pracuje razem ze sztycą podczas uginania/wyciągania;
- piękna karbonowa kiera Eastona, mostek Race Face;
- napęd 2x10, tak chciałem
.. ciężka świnia - ok 16kg, raczej ponad, nie pamiętam już.. Robili je ok 2008 roku. Ramy pękają przy tulei na głównej osi obrotu. Mam jedną pękniętą w garażu z zapasowym zawieszeniem.
No cóż, proszę o komentarze ewentualne :)
A jeszcze na koniec wygrzebałem fotkę znad morza, wziąłem go jesienią teraz niedawno.. no w sumie nadal mamy jesień.. piękna przejażdżka po klifach, no ale jemu się nudziło raczej:
Cannondale MOTO CARBON
#1Są: Super V2000; Trek 9900 OCLV; Trek 990; Spec Stumpjumper M2, Cannondale F400 (killer); Klein Pulse; Focus Black Rider; Cannon MOTO CARBON :); SBIKE; .. i parę jeszcze gratów.