Z okazji imprezy okolicznosciowej, jako ze wyrastala juz ze swojego BMXa Huffiego, kupilem coreczce rower, fulla Fuji Discovery. Szukalem z rok czasu, mialbyc w pelni amortyzowany, rama jak najmniejsza, kola 26".
W koncu sie udalo, kupiony w kwietniu modyfikowany do dnia dzisiejszego. Na pierwszy ogien poszly amortyzatory, tylny byl wylany, wiec ze swoich zbiorow wstawilem X-fusiona, na przod Manitou SX, a pozniej siodelko z poprzedniego roweru i moj stary mostek dabomba z roweru do skakania.
Re: Rower Megi ( Fuji Discovery )
#2Trudno upolować małą ramkę fs... nakrętki na wentylki zwiększają masę rotowaną
#4Mankametem tego typu ram jest slabe odprowadzenie wilgoci
Poprawialem
Poprawialem
#5A ile lat ma córka? I dlaczego koniecznie full dla dziecka? Wykorzysta ten "potencjał" czy dla komfortu po zwykłych drogach raczej?
Moja ma 8.5 roku i męczy obecnie 24" ale szykuje jej lekkiego HT (z 9kg) na ramie 26 z kołami 27.5. Może w tym roku już da radę na nim polatać.
Moja ma 8.5 roku i męczy obecnie 24" ale szykuje jej lekkiego HT (z 9kg) na ramie 26 z kołami 27.5. Może w tym roku już da radę na nim polatać.
#6Skonczyla 9lat, ciezko powiedziec czy wykorzysta, bo dotychczas malo jezdzilismy, ale jak patrze z jaka latwoscia radzi sobie w "sportach" ktore wspolnie uprawiamy, to odnosze wrazenie ze wyjazd na jakis bikepark, to kwestia chwili.Adamello pisze: ↑2019-02-23, 22:26A ile lat ma córka? I dlaczego koniecznie full dla dziecka? Wykorzysta ten "potencjał" czy dla komfortu po zwykłych drogach raczej?
#7Manetka oczywiscie zaklejona miodem
Sciagnalem przednia manetke z linka i pancerzem, mala i duza zebatke z korby, przednia przerzutke i odeszlo 550gr, ale zalozylem dwie oslony na korbe i doszlo 230gr
Sciagnalem przednia manetke z linka i pancerzem, mala i duza zebatke z korby, przednia przerzutke i odeszlo 550gr, ale zalozylem dwie oslony na korbe i doszlo 230gr
#8Tarcze to Shimano RT98-203mm, Shimano RT79-160mm czyli XTR i XT centerloki Hamulce to shimano M-446 nie rozumiem dlaczego w klamce nie ma uszczelnionego popychacza tloczka az taka oszczednosc poczynili , kiedys pamietam ktores magury HS takie wychodzily i zaraz ciekly. Wiec zrobilem tunink owych
#9Manitou nie ma tlumienia wiec zostal zastapiony Rock Shoxem Judy XC ( dziekuje za pomoc w serwisie Fokerowi ), z tylu wstawilem amortyzator o wiekszym skoku i dlugosci, testowo Kind Shock, ale moze zostanie na dluzej, bo ladnie dziala.
Kokpit to chynskie, mostek krotki 32mm 7st, i kierownica weglowa.
Kola to Shimano MT55.
Kokpit to chynskie, mostek krotki 32mm 7st, i kierownica weglowa.
Kola to Shimano MT55.
#12Powiem wiecej, caly ma byc oklejony wg. projektu wlascicielki, cos czuje ze Kandinski zostanie zdetronizowany
#13Jak to OKLEJONY
Taką folią samochodową ?
Chyba taniej było by pomalować
#16Zrobilismy dzis mala wycieczke, zawieszenie dziala super, ze sprezynami trafilem wybieraja super.
Czujnik licznika musialem przeniesc na przod, bo nie lapal, najlepsze jest to ze w zeszlym roku dzialal, mimo dluzszego mostka
Jest jakis luz na centerlocku z przodu, mam nadzieje ze za slabo dokrecilem.
Najwazniejsze ze wlascicielce wszystko pasuje
Czujnik licznika musialem przeniesc na przod, bo nie lapal, najlepsze jest to ze w zeszlym roku dzialal, mimo dluzszego mostka
Jest jakis luz na centerlocku z przodu, mam nadzieje ze za slabo dokrecilem.
Najwazniejsze ze wlascicielce wszystko pasuje
#17Co to za popelina? !
Zobacz, jak wygląda rower dla dziecka
Zobacz, jak wygląda rower dla dziecka
śmietnik to nie retro!
#19Wyjazd wakacyjny nad morze, oczywiscie rowerki zabrane, maly apgrejd w postaci chynskich pedalow.
#20Z życia wiem że nie warto inwestować a malucha zbyt dużo, wyrośnie albo walnie w kąt, zobaczysz, jak koleżanki zadziałają niedługo . . . . . ..
#27Jak to jest zafiksowac sie, mimo ze komu bym nie powiedzial, to slysze takie rzeczy sie zdazaja. Jasne, do zeszlego tygodnia moja coreczka, przez swojego ignoranta starego jezdzila obslugujac manetka mega 9, kasete 8 rzedowa Oczywiscie przez te lata nie zwrocilem na to uwagi. Blad naprawilem ale...... niesmak pozostal:-/
- Załączniki
-
- 20220604_105919.jpg (2.39MiB)Przejrzano 6313 razy
#29W niedziele wycieczka, trzeba przetestowac naped, ale........, stary jak zawsze musi cos grzebac, przerabiac, usprawniac
Na jednej z wycieczek gorskich uwidocznil sie mankament dluzszego dampera, wespol z krotkim mostkiem, moja filigranowa latorosl ledwo, przy pionowym kacie glowki, jest w stanie utrzymac kierownice, wiec przelozylem mocowanie tylnego amortyzatora, dla zlagodzenia temperamentu. Dostala tez nowe opony, zjazdowe Intense
Na jednej z wycieczek gorskich uwidocznil sie mankament dluzszego dampera, wespol z krotkim mostkiem, moja filigranowa latorosl ledwo, przy pionowym kacie glowki, jest w stanie utrzymac kierownice, wiec przelozylem mocowanie tylnego amortyzatora, dla zlagodzenia temperamentu. Dostala tez nowe opony, zjazdowe Intense
- Załączniki
-
- 20220617_200812.jpg (4.02MiB)Przejrzano 6133 razy
#30I tak wydaje się być dość długi - kat pochylenia tylnego widelca...